De Rondvraag: Welke horror game heb jij nooit durven spelen?

Na deze week is Halloween weer voorbij. We hebben genoeg enge games gespeeld om het feest te vieren en om ons peentjes te laten zweten. Zo waren er onbedoeld enge games met verschrikkelijke monsters, maar ook horror games die eigenlijk geen indruk hebben gemaakt. Er zijn ook games die zoveel indruk op je maken dat je deze maar overslaat. Na het zien van de trailer word je misschien even nieuwsgierig, maar dan zie je iets (of juist niet) waardoor je je nieuwsgierigheid vergeet en het liefst ook de game. We vroegen daarom aan de redactieleden welke horror game zij nooit hebben durven spelen.

Dionne had bijna Slender: The Eight Pages overgeslagen

Als een grote horror fanaat is er eigenlijk geen enkele game die ik nooit heb durven spelen. Toch was er een game die ik bijna niet had gespeeld, omdat de trailers ervan toch redelijk eng overkwamen. Dan heb ik het over de horror game Slender: The Eight Pages. In deze game ben je achtergelaten in een bos met alleen een zaklamp en een aanwijzing om acht bladzijden te vinden. Om dit doel te halen, moet je ervoor zorgen dat de angstaanjagende bedreiging in het bos, ofwel niemand minder dan Slender Man, niet bij jou in de beurt komt. Mocht hij wel opeens voor je staan, dan moet je rennen voor je leven, want anders moet je weer van voor af aan beginnen. De avonturen in het bos worden ondersteund door de griezelige muziek die de spanning in de game flink opbouwt. Natuurlijk gaat Slender: The Eight Pages ook gepaard met onverwachte jumpscares. De hele sfeer in de game, de jumpscares en dat de antagonist toch nog pittig eng is, zorgen ervoor dat ik bijna deze horrorgame niet had durven spelen. Het is maar goed dat ik Slender: The Eight Pages uiteindelijk wel heb gespeeld, want het is echt nog een best vette game.

onbekend

Rudy speelt liever niets dat eng is

Horror games zijn absoluut “niet mijn kopje thee”. Toch heb ik er deze maand keihard aan moeten geloven. Patrick heeft mij in Game On namelijk letterlijk gedwongen om een hele maand lang horrortroep te spelen. De wasmachine draaide overuren, want mijn broek zat continu vol met zeven kleuren bagger. Outlast 2 was op momenten schrikken, maar toch was het Amnesia: The Dark Descent die mijn hartslag het hoogst wist te krijgen. Het was gewoon het onbekende dat mij van mijn stuk bracht. Afijn, ik ben er weer een jaar vanaf.

onbekend

Anita negeert Outlast en Resident Evil volledig

Het is ondertussen geen geheim meer dat ik geen grote fan van horror ben. Als een game mijn interesse weet te wekken via het verhaal of de gameplay wil ik het nog wel proberen en anders biedt YouTube een uitkomst. Maar er zijn twee game-franchises die ik compleet negeer. Het gaat dan om Outlast en Resident Evil. Toen ik Outlast in een bundel kreeg, heb ik nog getwijfeld, maar alleen al het beginscherm laat mij griezelen. De gedachte om met een camera door een donker gebouw te lopen en een of andere gast te ontwijken gaat mij te ver. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Resident Evil, een serie die ik nooit heb aangeraakt. De trailer van Resident Evil 7: Biohazard zag er tof uit en omdat je in de game wel een pistool krijgt, heb ik een seconde getwijfeld. Maar nee, deze games zul je mij nooit zien spelen.

onbekend

Jolien zal nooit of te nimmer een Resident Evil-game opstarten

Als er één horror-franchise is die ik nooit ga opstarten, ook al krijg ik een miljoen euro aangeboden, is het een Resident Evil-game. De voornaamste reden is dat ik gewoon een bangerik ben, maar ook omdat in deze games enge monsters, zombies of gestoorde maniakken voorkomen. Dit alles gaat gepaard met de nodige jumpscares. Als ik ergens niet tegen kan, is het een combinatie van deze dingen. Een film kan ik misschien nog aan met een kussen voor mijn gezicht op de enge momenten, maar zo’n game moeten spelen gaat mij net iets te ver. Dus sorry Resident Evil, ik hoor veel goede verhalen over je games, maar ik zal daar nooit eentje van spelen.

onbekend

Ik wist niet dat Resident Evil zo eng was. Ken jij ook een horror game die je nooit hebt durven spelen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?