De Rondvraag: Welke horrorfranchise heeft een nieuwe titel in de reeks nodig?

Geplaatst: 19 oktober 2022 17:00

Het is weer tijd voor griezelen en grollen met Halloween voor de deur. Tijdens deze periode hebben we meestal meer aandacht voor games die je bloed doen stollen. Zo begon mijn liefde voor het genre door de originele Resident Evil en Silent Hill. Capcom heeft de RE-fans tevreden gehouden met genoeg vervolgen die bijna allemaal van goede kwaliteit zijn. Konami heeft daarentegen maar een paar goede vervolgen voor Silent Hill uitgebracht, maar heeft de game en eigenlijk al zijn IP’s laten verstoffen. Er was wel sprake van een nieuwe game die door Kojima zou worden ontwikkeld. We weten allemaal hoe dat is verlopen, maar er is licht aan de horizon. Vanavond komt Konami met een update over de toekomst van de franchise. Natuurlijk zijn er nog veel meer horrorgames naast de voorgenoemde en daarom vroeg ik aan de redactieleden welke horrorfranchise volgens hen een nieuwe titel in de reeks nodig heeft.

Eilish moest wel Silent Hill kiezen

Iedereen die mij een beetje kent, weet het antwoord waarschijnlijk al. Ik vind het wel tijd worden dat Silent Hill weer een nieuwe titel krijgt. Wat helemaal mooi is, is dat dit waarschijnlijk ook gaat gebeuren. Konami heeft namelijk laten weten dat ze vanavond een 'Silent Hill Transmission’ gaan houden, waarin ze het gaan hebben over de toekomst van de gameserie. Vanaf het moment dat Silent Hills werd afgeblazen, heb ik steeds zitten wachten op een vervangende game om het gat te vullen. Nu is het hopelijk eindelijk zover. Ben ik niet bang dat mijn hoge verwachtingen tot een diepe teleurstelling gaan leiden? Oh jawel, maar ik probeer er nog niet teveel aan te denken. Voor nu is het nieuws dat er een nieuwe Silent Hill game in de maak is genoeg om mij tevreden te stellen. Behalve als het vanavond blijkt dat het een mobile game wordt. In dat geval wens ik Konami alles toe dat onplezierig is.

Silent Hill2

Anita laat het aan Supermassive Games over

Ik heb nog steeds een hekel aan horrorgames, dus dat maakt het lastig om deze vraag goed te beantwoorden. Ik kan me herinneren dat ik in een eerdere rondvraag al heb aangeven dat een tweede deel van The Medium niet verkeerd zou zijn. Daar sta ik nog steeds voor open, maar laat ik nu eens wat anders zeggen. Ik ben een tijdje terug uit mijn comfortzone gestapt, waardoor ik kennis heb gemaakt met The Dark Pictures Anthology series en die ik vind eigenlijk wel leuk. Sowieso hebben de horrorgames van Supermassive Games een soort aantrekkingskracht die ik niet kan weerstaan. Hierdoor begin ik deze maand aan Little Hope. Het probleem is alleen dat ik House of Ashes en The Quarry nog steeds moet spelen. Heeft deze serie nog een nieuw deel nodig? Niet direct, want The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me verschijnt volgende maand. Ik heb dan ook liever dat Supermassive Games even een pauze neemt en met een game komt die het niveau van Until Dawn haalt. Al hoeft het nu ook weer niet zo eng te zijn. Misschien is dat samen met de Curator de reden waarom ik The Dark Pictures Anthology series toch leuk vind om te spelen.

The Dark Pictures Anthology House of Ashes

Kyllian wil graag een nieuwe griezelige reeks Bioshock games

Ik ben fan van horror games, maar ook vaak een iets te grote angsthaas om ze zelf te spelen. Ik kijk graag mee als iemand zoals Eilish zichzelf helemaal kapot schrikt. Eén van de franchises die ik wel aandurfde was Bioshock. De eerste games onder water hadden goede griezelige momenten erin zitten. Bioshock Infinite vond ik heel gaaf, maar veel minder griezelig. Ik weet dat er een nieuwe game aankomt ergens in de toekomst en hoop dat ze daarmee teruggrijpen naar het griezelige en donkere uit de eerste games. Het hoeft van mij niet weer terug onder water te gaan zolang het me maar het gevoel geeft dat er altijd iets beangstigend om de hoek kan liggen. Daarom hoop ik dat er met de volgende game weer een enge reeks games wordt gestart.

Bioshock8

Bram heeft rusteloze dromen door Silent Hill

Er zijn genoeg horrorfranchises die ik op de voet volg. Ik ben daarom ook blij om te zien dat de meeste het goed hebben gedaan de laatste jaren. Resident Evil staat aan de top, Dead Space is bezig met een comeback en we kregen zelfs een nieuwe Amnesia-game een tijdje terug. Het maakt niet uit dat die niet zo goed is, het gaat erom dat deze franchises nog nooit zo levendig waren. Nu is er één serie die ik graag zie terugkeren, eigenlijk alleen al voor de memes. Konami staat niet bepaald in een positief daglicht bij menig gamer. Vele IP’s die zij bezitten rotten weg in de koelkast, terwijl de fans zich kapot ergeren. Nu heeft Konami aangekondigd om eindelijk te verkondigen wat ze van plan zijn met de Silent Hill-franchise. Heb ik hoge verwachtingen? Nee, maar ik ben blij dat na jaren speculeren er eindelijk beweging zit in de vele leaks en geruchten. De kwaliteit van de potentiële games, console-exclusiviteit en meer baren mij zorgen, maar wellicht dat we toch eindelijk met James Sunderland aan de slag kunnen in 4K. Zijn deze verwachtingen reëel? Laten we afsluiten met een quote van de beste man: “Don't worry, I'm not crazy... at least, I don't think so.”

Silent Hill2

Ben jij ook een fan van horrorgames? Welke horrorfranchise heeft volgens jou een nieuwe titel in de reeks nodig of laat je het genre liever met rust? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord