De Rondvraag: Welke horrorgame vond je totaal niet eng?

Het is oktober dus Halloween zit in de maand en het wordt weer tijd om wat games te spelen die je kippenvel te bezorgen. Sommige games blijven eng zelfs als je ze jaren later weer speelt. Ook als je weet waar de jumpscares zitten en wanneer de monsters tevoorschijn gaan komen. Natuurlijk zijn er ook games waarbij de pogingen om je te laten schrikken eerder een glimlach op je gezicht toveren, je de jumpscares al mijlen van te voren aan ziet komen en de monsters eerder grappig dan angstaanjagend zijn. Vandaar dat we aan onze redactieleden vroegen welke horrorgame zij totaal niet eng vonden.

Celine werd zeker niet bang van Hello Neighbour

Eerlijk gezegd vind ik horrorgames sowieso niet snel eng, maar vaak wel spannend en schrikwekkend. Er is één horrorgame die ik laatst gespeeld heb en die viel echt ver uit de boot van ‘horror’. Ik heb het over Hello Neighbor, een indie horrorgame waarbij je als tiener probeert te achterhalen wat je buurman aan het uitspoken is. Je probeert telkens in te breken in zijn woning om uiteindelijk zijn kelder te bereiken. Word je betrapt, dan komt de buurman achter je aangerend en begin je weer opnieuw. De game zit echter totaal niet logisch in elkaar, want je maakt eigenlijk altijd wel een fout, totdat je het geluk hebt dat de buurman zich ver van jou bevindt. De cartoonachtige stijl van de game ziet er grappig uit, maar daar blijft het ook bij. Een game vol met frustraties die totaal niet eng is.

Jolien weet niet hoe ze hier antwoord op moet geven

Echt ideaal om deze vraag aan de grootste angsthaas van de redactie voor te leggen. Ik speel geen enge games en ontwijk ze uit alle macht. Ik hou gewoon niet van jumpscares, moordlustige gekken en andere dingen die in enge videogames voorkomen. Wat ik wel wat beter aankan, is het kijken van gameplays van horrorgames op YouTube, vooral als iemand zo lief is om alle jumpscares aan te geven, zodat deze angsthaas zich mentaal kan voorbereiden. De game die ik het beste kon handelen was de RPG Maker-horrorgame Mad Father. Deze game ziet er misschien heel onschuldig uit, maar is eigenlijk heel donker en eng. Ik heb zowel de gameplayserie van Markiplier als Pewdiepie gekeken en kon de gestoordheid en chaos van Mad Father aan (soort van). Alleen zelf deze game spelen gaat niet gebeuren, no way!

Anita speelt weinig enge games

Ik kan er lang om heen draaien, maar ik ontwijk enge games zoveel mogelijk. Ik hou totaal niet van het schrikelement en de gameplay die kenmerkend is voor veel horrorgames. Hierdoor vind ik de games die ik speel over het algemeen niet eng. Met uitzondering van bijvoorbeeld een game als Until Dawn, maar dat was de vraag niet. Om toch een beetje in de buurt van de vraag te komen, grijp ik terug naar de eerste keer dat ik Dragon Age: Origins speelde. Ik was namelijk best jong toen ik die game voor het eerste speelde en daar zitten nu niet bepaald vriendelijke monsters in. Vooral de Darkspawn Mother is nogal een gruwelijk figuur, maar daar had ik allemaal geen problemen mee. Zulke monsters doen me nog steeds weinig, maar de sfeer van horrorgames……

Dionne vermaakt zich met Lucius

Ik ben best wel een horrorgame-fanaat en het gebeurt eigenlijk zelden dat ik een game echt eng vind. Horrorgames zoals Slenderman, Amnesia: The Dark Descent en Layers of Fear hebben echter nog best wat elementen in zich die een oncomfortabel gevoel creëren en zo nu en dan een flinke jumpscare opleveren. De psychologische horrorgame Lucius daarentegen was het steeds net niet met betrekking tot het gehalte van engheid. In deze game speel je als Lucius, een duivelskind met bovennatuurlijke krachten. Het doel is om mensen ongezien te vermoorden en ermee weg te komen. De game is wel gewoon vermakelijk en zit ook goed in elkaar, maar het kwam voor mij altijd meer over als een stealthgame dan een horrorgame. Het voordeel daarvan is dan wel weer dat ook spelers die niet echt tegen horrorgames kunnen, maar het genre wel waarderen, Lucius prima kunnen spelen.

Dit waren de horrorgames die onze redactieleden totaal niet eng vonden. Vond jij deze games wel eng of ken jij een horrorgame die ook niet eng is? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?