De Rondvraag: Welke kerst-skin van een personage vind jij het coolst?

Geplaatst: 23 december 2020 17:00

Nog een paar dagen en het is kerst. We maken er dit jaar het beste van ondanks alle omstandigheden. Om in de kerstsfeer te komen krijgen veel games speciale kerstevenementen en wordt het gamelandschap aangepast. De personages kunnen dan niet achterblijven en daarom brengen veel ontwikkelaars speciale skins uit voor personages uit hun games. Er zijn tegenwoordig genoeg keuzes om je personage in iets te hullen dat aan kerst gerelateerd is. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete personage in een kerstmanpak stoppen of in een elfje veranderen. We vroegen aan de redactieleden welke kerst-skin van een personage zij het coolst vinden?

Dionne vindt de pinguïn-skin van Mei het tofst

Vorige week kreeg ik de vraag welk kerst-evenement in een game ik het leukst vind en als antwoord daarop zei ik Winter Wonderland van Overwatch. Het is dan ook geen verrassing dat voor mij de meeste toffe kerst-skins in Overwatch te vinden zijn. Voor Winter Wonderland 2020 vind ik vooral de pinguïn-skin van Mei het tofst, omdat pinguïns nou eenmaal enorm schattig zijn en perfect passen bij deze koude dagen. Deze skin is alleen niet zo heel erg gericht op Kerstmis. Voor de meest coole kerst-skin van het Winter Wonderland-evenement ga ik dan toch voor Jingle, een legendary skin van Tracer. Deze skin werd uitgebracht tijdens de eerste Winter Wonderland in 2016 en tovert Tracer om tot een elf, inclusief groene kerstmuts. De meest kerstachtige skin gaat echter toch wel naar Torbjörn als Santaclad, alleen is hij nog iets te chagrijnig om echt de Kerstman te kunnen zijn.

onbekend

Anita gaat voor Zenyatta als de notenkraker

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mij bezighield met het verzamelen van speciale december skins in games. Ik ben ondertussen bijna volledig overgestapt naar de single-player games. Verrassend genoeg ben ik nooit echt fan geweest van de Snowdown Showdown Skins in League of Legends, terwijl dit wel het geval is bij de speciale Overwatch skins. Toen ik de game nog speelde, was ik gek op twee skins, waarvan ik er één nooit heb weten te bemachtigen. Het elfenkostuum van Tracer was één van mijn favorieten en gebruikte ik dan ook vaak. Het is echter die van Zenyatta die ik nog steeds het grappigst en coolst vindt. Hij verandert namelijk in de Notenkraker en gooit dan ook met noten in plaats van zijn gebruikelijke bollen.

onbekend

Delano kiest voor Ambitious Elf Jinx

Het is Kerstmis en dat betekent ook dat ontwikkelaars inspelen op dat kerst-gevoel. In sommige games resulteert dat simpelweg in een cosmetische toevoeging. Een kerstpakje hier, een kerstmutsje daar. In mijn favoriete game, League of Legends, weten de ontwikkelaars wel raad met dit feestelijke gegeven. Riot Games is tenslotte heer en meester in het maken van skins, dat hebben zij in het afgelopen decennium meer dan eens bewezen. Mijn favoriete kerst-skin is dan ook de “Ambitious Elf”-skin voor het personage Jinx. Het personage wordt al gekenmerkt door haar turbulente verschijning en deze skin benadrukt dit nog maar eens in kerst-stijl. Het leukste aan deze skin is misschien wel de ‘recall’-anmation. Ook wel de animatie van Jinx als zij terug naar het startpunt teleporteert. De cadeautjes vliegen dan in het rond en dat is een genot om naar te kijken.

onbekend

Rudy begeert de bijdehante notenkraker uit Apex Legends

Zoals jullie weten, speel ik nog altijd Apex Legends. De game blijft vermaken en ook al vind ik de nieuwe map compleet kut, ik blijf de game gewoon lekker doorspelen met een vriendengroepje. Ook dit jaar is er weer een kerstevent en deze wordt compleet gehost door mijn favoriete personage, Mirage. Dit event komt gepaard met een aantal exclusieve kostuums en daar is de Nutcracker outfit van Mirage er één van. Ik wil deze outfit zo graag hebben, maar helaas hangt deze zoals gewoon achter een paywall. Kortom, je dient echte cash te schuiven voor deze outfit. En niet een beetje… Nee, nee, twintig fucking euro’s! EA will be EA zullen we dan maar zeggen…

onbekend

Heb jij nog een kerst-skin die je altijd rond deze tijd gebruikt of zeker wil gaan halen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord