De Rondvraag: Welke Netflix- of tv-serie moet zijn eigen game krijgen?

Geplaatst: 6 juli 2018 14:00
Aangepast: 1 september 2019 09:49
-

Terwijl er juist zoveel series en films verschijnen van games en comics, maken steeds minder films de transitie van het witte doek naar de spelcomputers. Apart, want in de NES en SNES-periode werd je er mee doodgegooid. Het is dan ook wel weer eens tijd voor een goede game die gebaseerd is op een populaire serie. Wij zijn met de collectebus door de redactie gegaan om zo de mening binnen de redactie te polsen. De resultaten zijn op z'n minst verrassend.

Patrick met Stranger Things

Dungeons & Dragons, fantasierijke kinders en een Demogorgon of tien; als je het mij vraagt is Stranger Things perfect game materiaal. En nee, die mobiele game telt wat mij betreft niet mee. Een game omtrent Eleven - waarin we wat meer in haar verleden duiken - zou wat mij betreft ook nog wel mogen. Om het hele verhaaltje af te toppen mag het van mij ook nog VR ondersteuning krijgen. Dan heeft mijn PlayStation VR ook nog wat te doen. Hoeft niet, mag wel. Wat het verhaal betreft zijn de mogelijkheden eindeloos, gezien het universum van Stranger Things ruimte zat biedt voor een hoop sci-fi fantasieën. Zolang die Demogorgon er maar in zit, dan vind ik alles best. Of misschien een asymmetrische survival game met vier pestkinderen en een Demogorgon... (hoopt op royalties)

Timo met Altered Carbon

Een serie die van mij wel een game mag krijgen, is het vrij recente Altered Carbon. Ik weet het, wellicht is dit een inkopper, maar de serie vond ik om te janken zo slecht. De game zou het op veel fronten naar mijn inziens kunnen verbeteren. Het verhaal van deze serie is namelijk ontzettend tof, maar de acteurs die dit moeten vertolken zijn maar matig. Als eerste zou de game als een open wereld RPG kunnen werken, denk aan Deus Ex. Dit mag gemengd worden met filmische elementen van Detroit: Become Human, maar mag niet de bovenhand krijgen. Jij moet namelijk volledige controle hebben als Takeshi (dus ook je eigen Sleeve ontwerpen) en de vrijheid om de wereld te ontdekken en het verhaal volledig naar je eigen hand zetten. No spoilers here, maar jouw keuzes moeten de uitkomst echt kunnen beïnvloeden. Red je Bancroft of kies je voor eigen gewin? De retro sci-fi setting is uitstekend voer voor een game. Zeker als je weet dat Cyberpunk 2077 pas over een aantal jaar uitkomt.

Devin met Narcos

Ik stond bijna op het punt om hier Prison Break te benoemen, totdat ik mij realiseerde dat Electronic Arts ons kort geleden nog A Way Out bracht die wel heel veel weg had van deze serie. Ik moest dus nog even denken wat betreft deze vraag. Er zijn zoveel goede series, maar niet alles is even handig en succesvol in de vorm van een game. Er blijft bij mij dan toch maar een serie hangen en dat is Narcos, en dan eigenlijk puur de twee seizoenen die over Bad Boy Pablo gaan. Stop het leven van Escobar in een game die een beetje de Grand Theft Auto-speelstijl hanteert en geniet van een match made in heaven. Het is eigenlijk zo voor de hand liggend, waarom bestaat het nog niet?

Rudy met Breaking Bad

In het verleden heb ik mij uitermate goed kunnen vermaken met games zoals Diner Dash. Het simplisme dat deze games zo goed maakt, zou uitstekend passen bij Breaking Bad. Ingrediënten mixen, knokken, koken, de meth distribueren, het kan allemaal. Gooi daar wat RPG-elementen bij in en je hebt een complete game. Ach, gooi daar wat mij betreft nog wat elementen bij in. Denk bijvoorbeeld aan een side scrolling beat 'em up om bij het volgende level te komen, quick-time-events om Walter junior uit zijn woorden te laten komen en een buttonmasher om Skyler's dooddoeners door te drukken. Ik zie veel potentie en weinig actie. Get to it, HBO!

Peter met Twin Peaks

Het liefst zou ik hier als pijnlijk ironische grap Castlevania kiezen. Maar ik heb een legendarische serie gekozen die nog altijd geen eigen game heeft gekregen: Twin Peaks. Er zijn al wel vele games erop gebaseerd en door geïnspireerd, met Alan Wake en Deadly Premonition als de meest duidelijke en bekende voorbeelden. Hierover heb ik destijds ook een drie van die gepend. Van Twin Peaks zelf hebben we nog nooit mogen genieten van een game. Het zal waarschijnlijk ook nooit komen. De makers David Lynch en Mark Frost zijn beiden van een generatie die weinig tot niets heeft met het medium gaming. Het zou echter een schitterende mysterieuze trip van een detective-game opleveren vol geweldige personages, een geniaal plot en een ongeëvenaard grimmige, vette sfeer.

Die gasten op de redactie hebben maar een hoop fantasie, of de games ook nog ooit gaan verschijnen is maar de vraag. Welke serie zie jij wel zitten? Laat het weten in de reacties! Heb jij nog een prangende vraag om aan de redactie voor te leggen? Schroom je niet en gooi hem de ether in!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord