De Rondvraag: Welke nieuwe Mario-game wil jij zien?

Mario is de ongekroonde koning van de platform-games en misschien wel de bekendste mascotte in de game wereld. Hij is van alle markten thuis. Mario is van beroep natuurlijk een loodgieter, maar hij is uitgegroeid tot de held die altijd zijn vrienden (vooral Princess Peach) probeert te helpen. Tijdens zijn drukke leven heeft hij veel avonturen in 2D en 3D meegemaakt. Hij is een dokter in een puzzel game, een coureur in Mario Kart, een olympisch atleet in Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 en in zijn laatste avontuur kon je met je pet in allerlei wezen transformeren. Mario houdt de gemoederen bezig zelfs buiten de gamewereld, omdat het Japanse bedrijf MariCar Mario Kart gebruikte voor eigen doeleinden zonder toestemming van Nintendo. Het is de hoogste tijd voor een nieuwe Mario-game en dan heb ik het niet over een nieuwe Mario Golf. Daarom vroeg ik aan de redactieleden welke nieuwe Mario-game zij graag willen zien.

Dionne wil een 3D-wereld zolang Peach het niet verpest

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel behoefte aan een nieuwe Mario-game op de manier waarop Nintendo het al jarenlang aanpakt. Ik merk gewoon dat er steeds een nieuwe versie uitkomt van een gameconcept met Mario als thema dat al eerder is gebruikt. Ik denk dan aan de zoveelste Mario Kart-versie of een game waar Mario simpelweg aan wordt geplakt (ik kijk naar jou Mario Golf: Super Rush). Ik vind er dus niet echt iets vernieuwends aan. Als ik dan toch een Mario-game zou willen spelen, dan zou dat in een 3D-wereld zijn, zoals in Super Mario 64. Maar dan wel als een soort RPG, misschien zelfs een MMORPG, waarin spelers hun eigen leven kunnen opbouwen in de wereld van Mario. Tenzij de eerste quest is dat je Peach moet bevrijden, omdat ze voor de zoveelste keer is ontvoerd. In dat geval laat ik ook deze Mario-game aan mij voorbijgaan.

onbekend

Jolien hoopt op een nieuwe Mario Kart

Pfoe, dat is een lastige. Als ik ergens tussen moet kiezen, dan is het een nieuwe Mario Kart of Mario Strikers. De laatste echte Mario Kart die we hebben, is 8 Deluxe. Mario Kart 8 Deluxe was een directe port van de WiiU-game uit 2014, dus het is alweer zeven jaar geleden dat we een echte nieuwe Mario Kart-game hebben gehad en in mijn ogen begint het daar echt tijd voor te worden. Na vier jaar heb ik alles tracks in Mario Kart 8: Deluxe wel gezien en zou ik graag op wat nieuwe tracks willen racen. In mijn ogen kan Nintendo het echt niet maken om op de Nintendo Switch geen originele Mario Kart voor de console uit te brengen of op zijn minst een nieuwe DLC voor 8 Deluxe. Dus ik hoop echt dat er binnenkort iets nieuws van deze game naar buiten wordt gebracht.

onbekend

Claudia wil een goedgevulde Mario Party

Waarschijnlijk wist je het al, maar wanneer je nog redelijk nieuw bent bij Gameliner, dan zal ik je even vertellen dat ik geen fan ben van Mario. Ik houd niet van platform-games en ik vind de rode loodgieter geen leuk personage. Dat gezegd hebbende, heb ik om één of andere reden wel flink wat Mario-games gespeeld. Zelf hoop ik dan ook op een nieuwe Mario Party. Mario Party is zo’n game die altijd leuk is om te spelen, met wie je dan ook bent. Er is namelijk niets leukers dan je vrienden inmaken met een ouderwets potje Ganzenborden, maar dan anders. Het leukste is om dit onder het genot van een paar drankjes teveel te doen, maar ook op zondagochtend wanneer je ouders op bezoek komen, is de game ernstig vermakelijk. Super Mario Party die inmiddels al een paar jaar oud is, was een leuke game, maar had naar mijn mening te weinig inhoud. Ik ben daarom wel toe aan een nieuwe manier om mijn vriendschappen te ruïneren.

onbekend

Delano kopt een nieuwe Mario Strikers

Normaal gesproken moet ik altijd even nadenken over het antwoord op de Rondvraag, maar ditmaal had ik meteen een antwoord paraat. Dit, lieve lezer van Gameliner, is een inkoppertje. Nou ja, spreekwoordelijk dan. Al jaren wacht ik op de wederkeer van Mario Strikers. De voetbal-game waar ik in tegenstelling tot vele andere voetbal-games WEL iets van bak. De laatste keer dat we onze rode loodgieter in een voetbaltenue zagen, is al bijna veertien jaar geleden. Twee generaties terug. We krijgen om de zoveel jaar een Mario Tennis game, een party-game en zelfs een golf game. Maar waar in Bowsers naam blijft de hoog geanticipeerde voetbal titel?

onbekend

Welke nieuwe Mario-game wil jij graag zien? Ga je voor een ouderwets avontuur, een goede race game of heb je een nog beter plan voor een nieuwe Mario-game? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?