De Rondvraag: Welke ontwikkelaar en/of uitgever gaat vlammen tijdens E3 2021?

De E3 zit er weer aan te komen na een jaar van afwezigheid. Vanwege de pandemie wordt het een geheel digitale presentatie, maar dat mag de pret niet drukken. Het vierdaagse evenement heeft weer genoeg bekende ontwikkelaars en uitgevers die hun nieuwe games willen tonen. Zo zijn Nintendo, Microsoft, Capcom, Ubisoft, Take-Two, Square Enix, Warner Bros. en Koch Media bevestigd voor de E3. Sony is de grote afwezige, maar was in 2019 ook al niet van de partij. Dus we hoeven geen nieuws over de PlayStation 5, God of War: Ragnarok of Horizon: Forbidden West te verwachten. Gelukkig is er eind deze maand een State of Play. Daarnaast zijn er meer grote ontwikkelaars zoals SEGA, Konami, EA, Activision en Blizzard die dit jaar overslaan. Echt een kans voor Microsoft en Nintendo. Het is wel nog even afwachten of ze deze kans ook werkelijk gaan grijpen. Hierdoor vroeg ik aan de redactieleden welke ontwikkelaar of uitgever volgens hen gaat vlammen tijdens de E3 van 2021.

Kyllian denkt dat Xbox Game Studios ons gaat overladen

Ik denk dat de kans groot is dat de showcase van Xbox Game Studios een heel groot scala aan games naar voren laat komen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer game studio’s en uitgevers opgeslokt door Microsoft en onder Xbox Game Studios gezet. Nu recent ook Bethesda is opgenomen, denk ik dat Xbox de overmacht heeft op E3, zelfs als je niet op Xbox of pc gamet. Bethesda was groot genoeg om haar eigen show te hebben op E3 en zal nu waarschijnlijk onderdeel zijn van de Xbox show. Je zult dus ook naar Xbox moeten kijken voor het nieuws over de volgende Elder Scrolls game. Ze zullen nu echt voor iedereen wat interessants te bieden hebben. Daarnaast hebben ze door de jaren heen geleerd een gelikte show neer te zetten. Op dat front probeert de concurrentie het wiel iedere keer opnieuw uit te vinden. Ubisoft had een tijd lang een goede toon gezet met Aisha Tyler, maar die hebben we al een paar jaar niet meer gezien. PlayStation experimenteerde met een buitenconcert voor de Last of Us 2 dat niet bij iedereen in de smaak viel. Xbox daarentegen heeft de afgelopen jaren een gestroomlijnd format ontwikkeld waar je als een stoomtrein alle gave games langsgaat. Of je het nu leuk of vreselijk vindt dat Xbox één van je favoriete game studio’s heeft opgeslokt, je zult bij die show moeten zijn. Ik weet zeker dat er wat tussen zit voor zowel jou als mij.

onbekend

Eilish vindt het dit jaar lastig

Ik vind het lastig te zeggen dit jaar, vooral omdat het evenement weer online is en uitgevers dus misschien minder noodzaak voelen om grote aankondigingen tijdens de E3 te doen. De uitgever waarvan ik dit jaar het meest van verwacht, is Ubisoft. Waarom? Omdat ik erg benieuwd ben of er meer achter de nieuwe benaming van de ‘Ubisoft Originals’ zit, waarvan Tom Clancy’s The Division: Heartland de eerste was. Is Ubisoft van plan om in de toekomst games van andere studio’s te gaan publiceren? En zo ja, van welke studio’s dan? Ik hoop dat we daar meer over te horen krijgen tijdens de E3 2021.

onbekend

Claudia kijkt uit naar de presentatie van Nintendo

Om heel eerlijk te zijn, weet ik niet zo goed wat ik van de E3 moet verwachten dit jaar. Vorig jaar was er geen E3 en dit jaar wordt het een digitale editie waar een aantal grote namen alvast afwezig zijn. Grote aanwezige dit jaar is echter Nintendo. Dit is dan ook de ontwikkelaar waar ik van hoop dat ze met een echte knaller komt. We hebben natuurlijk nog steeds een grote Zelda-aankondiging te goed voor de 35ste verjaardag van de franchise. Ja, Skyward Sword HD is aangekondigd, maar dat is natuurlijk niet waar ik op doel. Nee, ik hoop eindelijk meer te zien van Breath of the Wild 2, de nieuwe Pokémon-games en die zieke collab met Microsoft waar men het nu al een tijdje over heeft. Ook hoop ik op meer nieuws over Metroid Prime 4 en Bayonetta 3. Misschien wordt er zelfs nieuwe hardware aangekondigd, in de vorm van de Nintendo Switch Pro. Als er iets is waar ik naar uitkijk deze E3, dan is het beslist de Nintendo Direct!

onbekend

Huub vestigt zijn hoop op Bethesda

Ah, de mooiste tijd van het jaar komt er weer aan: de E3. Wanneer er aan mij de vraag wordt gesteld wie er dit jaar gaat vlammen dan is mijn antwoord over het algemeen best vaag. Ik wil namelijk graag hopen op iets vets, maar de afgelopen jaren hebben bewezen dat je je verwachtingen niet te hoog moet stellen, want dan raak je enkel zwaar teleurgesteld. Dit jaar heb ik er echter goede hoop in. Na de zware teleurstellingen vanuit Bethesda de afgelopen jaren kan het niet anders zijn dat ze dit jaar, zeker nu na de merge met Microsoft, keihard gaan knallen. Ik verwacht in ieder geval wat te zien van hun nieuwe open-world titel: Starfield, maar ik hoop ergens (stiekem) dat we een kleine tease krijgen van The Elder Scrolls VI, maar die hoop is klein. Al met al moet ik zeggen dat ik erg uitkijk naar de E3 dit jaar. We hebben lang genoeg stilgezeten en het wordt tijd dat er weer eens iets keihards komt.

onbekend

Wat zijn jouw verwachtingen rond de E3 van 2021? Heb je echt een game waar je naar uitkijkt of hoop je op een paar mooie verrassingen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?