De Rondvraag: Welke Pokémon verdient meer liefde?

Pokémon heeft vorig jaar zijn 25ste jubileum gevierd en is tegenwoordig een begrip onder gamers. Wie heeft er namelijk nog nooit een Pokémon game gespeeld (behalve ik)? Dat de populariteit nog niet is afgenomen, blijkt uit de vele games die worden uitgebracht. Zo komt eind deze maand Pokémon Legends Arceus waar recentelijk nog een gameplay trailer van is vrijgegeven. Door de groeiende populariteit zijn er in de loop der jaren verschillende generaties opgestaan en er zijn op het moment zo’n negenhonderd verschillende Pokémon. De meeste fans hebben hun favorieten. Dit zijn de Pokémon die je in je team moet hebben en waar je blij van wordt. Toch zijn er ook Pokémon die helemaal niet populair zijn en zelfs door sommige fans gehaat worden. Ik vroeg daarom aan de redactieleden welke Pokémon volgens hen meer liefde verdient.

Jolien heeft een zwak voor Gastrodon

Het is geen geheim dat de vierde generatie van Pokémon een speciaal plekje heeft bij mij. Wat misschien wel als een verassing komt is dat Gastrodon, de evolutie van Shellos, één van mijn favoriete Pokémon is uit die generatie. Ik weet niet waarom, maar Gastrodon heeft voor mij een bepaalde charme en is ook nog eens een tank in gevechten (als je de 4x zwakte voor grass in acht neemt) met zijn ground/water typing. Ook heeft deze Pokémon twee vormen, West Sea (roze) en East Sea (blauw) die er allebei uniek uitzien. Toch heb ik het gevoel dat deze Pokémon niet zo geliefd is als andere Pokémon, terwijl hij dat wel verdient. Zelfs de Champion Cynthia, één van de moeilijkste Champions in Pokémon op het moment, had deze zeeslak-Pokémon in haar team in de originele Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zitten!

onbekend

Nils is klaar met de Zubat-haat

Als je aan de gemiddelde Pokémon-fan vraagt welk zakmonstertje zij het meest haten, trekt Zubat regelmatig aan het kortste eind. Blijkbaar vinden mensen deze vleermuisachtige Pokémon vervelend, omdat je hem vaak tegenkomt in grotten. Maar als alle Gen 1-boomers even de nostalgiebril afzetten en een andere generatie spelen, zullen ze zien dat Zubat veel meer is dan dat. Al in Pokémon Gold en Silver ontving Golbat, de evolutie van Zubat, namelijk een enorm toffe evolutie in de vorm van Crobat. Sindsdien is Zubat een steevast onderdeel van vrijwel ieder team dat ik maak. Ook als je competitief speelt, is Crobat erg leuk om te gebruiken. Maar omdat deze vleermuis in grotten leeft (duh?), is het gelijk een irritant beestje? Gebruik dan toch lekker een Repel. Zubat verdient beter dan dit.

onbekend

Anita zet Bulbasaur in het zonnetje

Mijn kennis over Pokémon eindigt ergens bij de derde generatie dus alle Pokémon die daarna komen, ken ik amper. Door de Nachtbrakers van Patrick heb ik bijna de neiging om te zeggen dat Bidoof wat liefde verdient, want die Pokémon krijgt het telkens zwaar te verduren. Nu is Patrick blijkbaar niet de enige, want zowat het hele internet haat hem. Ik kiest toch voor mijn favoriete Pokémon, namelijk Bulbasaur. Niet één van de meest populaire starters uit de eerste generatie voor allerlei redenen die blijkbaar ook te maken hebben met gameplay. Echter ben ik al sinds de Pokémon tv-series dol op Bulbasaur en daar gaat geen verandering in komen. Ik heb sowieso een voorkeur voor gras en water Pokémon, maar Bulbasaur is ook nog eens ontzettend schattig. De schattigheid verliest hij wel wanneer hij evolueert, maar dan krijgt hij juist gave abilities. Tegenwoordig moet ik maar al te vaak aanhoren dat je juist voor Charizard moet kiezen dus zet ik vandaag Bulbasaur even in het zonnetje.

onbekend

Claudia geeft al haar liefde aan Trevenant

Als we het hebben over Pokémon die meer liefde verdienen, dan kan ik er een heleboel opnoemen om verschillende redenen. Het grootste gedeelte van de honderden Pokémon die we hebben, krijgt naar mijn mening namelijk te weinig liefde. De Pokémon die echter veel meer credit verdient dan hij krijgt, is wat mij betreft Trevenant. Trevenant, Pokémon #709, is een Ghost/Grass Pokémon die we voor het eerst in Pokémon X en Y hebben gezien. Je zult misschien denken, wat is er nou zo bijzonder aan een boom? Nou, zijn design is misschien niet het meest uniek, maar Trevenant heeft wel één van de tofste shiny-kleurenpaletten die ik ooit heb gezien. Een normale Trevenant ziet er gewoon uit als een bruine boom met groene bladeren, maar shiny Trevenant is grijs met rode bladeren. Hij ziet er dus uit als een dode boom uit een vervloekt bos. In de Pokédex staat ook aangegeven dat Trevenant eenieder die de bomen in zijn bos probeert te kappen, in de val lokt en voor altijd gevangenhoudt. Ook op competitief gebied is Trevenant voor mij altijd een solide keuze geweest. Dus, trainers, ga jezelf een Trevenant trainen!

onbekend

Welke Pokémon verdient volgens jou meer liefde? Laat ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?