De Rondvraag: Welke retro game zou jij nog willen spelen?

Geplaatst: 10 juni 2020 17:00
Aangepast: 10 juni 2020 17:14

De game-industrie bestaat ongeveer vijftig jaar. Voor elke succesvolle console zijn vaak honderden games gemaakt. Sommige van die games blijven heel lang populair en worden door de jaren heen gespeeld. Soms wordt een game na jaren weer opgepakt of heb je het geluk om een remaster of remake te spelen. Retro games zijn in principe gewoon oude games die in de huidige tijd nog steeds of opnieuw gewaardeerd worden. Zo kun je denken aan Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Doom en Tomb Raider. Onze redactieleden hebben ook niet alles gespeeld en benoemen de retro game die zij gemist hebben en nog graag een keer opstarten.

Anita wil de oude Zelda games uitproberen

Er zijn ontzettend veel retro-games die ik wil spelen, maar uiteindelijk valt de keuze op Zelda. Ik ben opgegroeid met de NES van mijn vader, waardoor ik al vroeg kennis maakte met Super Mario Bros. Waarschijnlijk was ik te jong, maar de Zelda games heb ik nooit aangeraakt tot The Legend of Zelda: Twilight Princess uitkwam op de GameCube. Ik zeg altijd dat het mijn favoriete Zelda game is, maar het is tegelijkertijd één van de weinige die ik heb gespeeld. De Nintendo Switch heb ik voor een aantal redenen gekocht en Zelda: Breath of the Wild, de NES-games en SNES-games waren daar zeker onderdeel van. Hoewel er meerdere retro-games zijn die ik wil spelen, hoef ik helemaal geen moeite te doen om The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link en The Legend of Zelda: A Link to the Past te kunnen spelen. Het zal nog wel even duren, want er zijn genoeg games van de afgelopen vijf jaar die ik nog niet gespeeld heb. Daardoor staat wel de remaster van Links Awakening op mijn verlanglijst.

Eilish houdt wel van een Mario Party

De retro game die ik graag nog zou willen spelen, als ik een Nintendo 64 had, is de eerste game uit de Mario Party-reeks. Ik zie de blaren op mijn handpalm spontaan verschijnen. Of ja, de littekens dan, want die Nintendo 64 had zulke fijne controllers. Maar goed, dat maakte de game zeker niet minder leuk. Ik weet zelfs nog wat mijn favoriete minigame was. Volgens mij heette het Bumper Balls. Het was gewoon op Skippy ballen rondstuiteren en elkaar uit de arena duwen. Super grappig. Ik wou dat het sociaal geaccepteerd was om dat als volwassene nog te doen. Maar ik zal het toch maar bij de game houden. Gelukkig krijg ik op feestjes van onze vriendengroep nog vaak genoeg de kans om dit pareltje te spelen.

Dionne maakt het gezellig met Super Smash Bros

De retro game die ik wel weer eens zou willen spelen is een Nintendo game die nu al meer dan eenentwintig jaar oud is. Dan heb ik het natuurlijk over Super Smash Bros. voor de Nintendo 64. Ik heb daarna nog andere Super Smash Bros. games gespeeld, zoals Super Smash Bros. voor de Wii U, maar geen enkele andere kan die originele Nintendo 64 game overtreffen. Ik moet toegeven dat dit komt door een samenspel van deze fantastische game en de situatie waarin ik de game altijd speelde. Ik had namelijk zelf geen Nintendo 64 en Super Smash Bros. Ik speelde daarom deze game altijd bij mijn beste vriendin van de basisschool, waarvan haar broer over deze mooie console beschikte, maar er wonderbaarlijk zelf zo goed als nooit op speelde. Samen met Link en Jigglypuff vertoefden we urenlang in de kamer van haar broer. Dat nostalgische gevoel voor de goede oude tijd maakt het zeker dat ik deze retro game weer zou willen spelen.

Wesley heeft nog nooit de originele Zelda gespeeld

Ik weet het, ik weet het. Het is een schande! Zo'n grote bekende game en dat ik die dan nog nooit gespeeld heb! Mijn vriendin is een gigantisch grote Zelda fan, dus misschien maakt het dat nog een tandje erger. Natuurlijk heb ik wel eens een Zelda game gespeeld, maar de Zelda uit 1986 helaas nog nooit. Het is geen kwestie van gebrek aan interesse, het is er gewoon nog nooit van gekomen. Nu ben ik heel erg benieuwd naar het verhaal en de gameplay uit eigen ervaring. Dus wie weet, als ik deze game nog ergens gevonden krijg voor de juiste console voor de juiste prijs, dan is deze misschien wel eens van mij!

Heb jij nog een favoriete retro game die we gemist hebben en zeker ook moeten spelen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord