De Rondvraag: Welke sidekick verdient zijn eigen game

Jarenlang werden sidekicks gezien als dat personage voor het kleine broertje, de komische noot en het wegwerp object voor speler één. Tegenwoordig eisen sidekicks echter een plekje in de spotlight op. We willen niet alleen spelen met dikke loodgieter. nee, we willen juist met zijn slungelige broer aan de slag! Een waardevolle sidekick dient betrouwbaar te zijn, moet een bepaald doel dienen en moet nooit de boventoon voeren. Er zijn echter een aantal sidekicks die boven de verwachting weten uit te stijgen. Het zijn van die personages die ofwel de gunfactor hebben of zo ludiek zijn dat ze wel een eigen game verdienen. Ik ging eens met de hoge hoed langs om wat meningen te verzamelen.

onbekend

Rudy met Epona

Er is slechts één sidekick die mij in mijn jeugdjaren echt heeft geholpen. Luigi was veelal bijstaander, Yoshi werd afgronden ingeramd, maar Epona bleef altijd aan mijn zijde. Sterker nog, zonder Epona zou The Legend of Zelda: Ocarina of Time onspeelbaar zijn. Kan je je nog herinneren dat je Epona nog niet had gehaald en dat je die fucking koprol continu deed om sneller van A naar B te bewegen? Precies, een living hell! Daarom is het tijd dat Epona een eigen game krijgt. Een game waarin ze naar Link hinnikt om aan te geven dat hij die potten even moet laten voor wat het is en een knop waarmee je hem van je rug gooit wanneer hij je geen wortel geeft. Zie het als Laura's passie voor volwassen mannen.

onbekend

Devin met Waluigi

Niet ieder personage uit Mushroom Kingdom heeft een eigen game, maar we zien ze wel in al de titels terug. Er is echter een figurant uit Mario’s thuisbasis die nog nooit een verhaal gebonden game heeft mogen bezoeken, laat staan een game over hemzelf. Ik heb het natuurlijk over Waluigi. De nog langere tegenhanger van Luigi verschijnt vrijwel enkel in de sport- en minigame games van de Mario-franchise. We hebben totaal geen beeld bij het leven van dit karakter en zoals vele andere gamers hoop ik toch wel op een Waluigi game waarin we eindelijk een interessant verhaal aan deze paarse rakker kunnen knopen.

onbekend

Kees met Ricardo Diaz uit GTA: Vice City

Grand Theft Auto: Vice City is tot op de dag van vandaag mijn lievelingsdeel uit de GTA-serie. Dit heeft meerdere redenen, maar één grote reden is de geweldige en vaak hilarische line-up van bijpersonages die van stemmen zijn voorzien door grote Hollywood-acteurs. Wat te denken van Candy Suxxx, de leden van Love Fist en Lance Vance 'Dance'. Het beste bijpersonage die dan ook een eigen game verdiend, is de kleine drugsbaas Ricardo Diaz. Deze wordt briljant vertolkt door acteur Luis Guzman. Hij vloekt de hele tijd en heeft een ultra kort lontje waardoor mensen in zijn buurt als de dood voor hem zijn. Het zou toch heerlijk zijn als er een spin-off komt met hem in de hoofdrol of zelfs in GTA VI. Ik zie het al voor me als een prequel op Vice City waarin de opkomst van Ricardo Diaz uit de doeken wordt gedaan. Na Trevor uit GTA V kunnen we wel een nieuw gestoord hoofdpersonage in de serie gebruiken. Ricardo Diaz is hiervoor de geschikte man.

onbekend

Peter met Garrus

Het is niet makkelijk om een keuze te maken voor mij. Er zijn zat toffe sidekicks, maar velen hebben al een eigen game. Zero van Megaman X heeft met Megaman Zero al een geniale eigen gamereeks. Er zijn ook van die sidekicks die naar mijn mening last zouden hebben van het “Jerommeke syndroom”: heel tof als extra personage, maar als hoofdpersoon net niet boeiend genoeg. Uiteindelijk is één van de weinige sidekicks die van mij echt een eigen game zouden moeten krijgen Garrus Vakarian uit de originele Mass Effect trilogie. Deze Turian terminator (Turianator) is een interessant personage, heeft een heel verleden en is divers in zijn skills. Daarnaast is Garrus qua karakter en looks een echte bad-ass. Deze alien heeft dus alles in huis om een degelijk en boeiend hoofdpersoon te kunnen zijn in zijn eigen game.

onbekend

Patrick met Claptrap

Laten we eerlijk zijn, als het effe kan wil niemand de sidekick zijn. Sinds ik me kan heugen wilde vroeger niemand ‘groene Mario’ zijn en als de keuze vrij is, wil dat nog steeds bijna niemand. Jammer eigenlijk, want het hedendaagse gaming-universum heeft best wat toffe sidekicks rondhobbelen. Ik noem maar even een Borderlands’ CL4P-TP, oftewel Claptrap, die vooral door zijn ongezouten robothumor helemaal nog niet zo’n verkeerde compagnon vormde. Nu kan het zomaar zijn dat CL4P-TP een klassiek gevalletje Minions is, als in “leuk als sidekick, maar je moet ‘m niet de hoofdrol geven”. Toch zou ik het 2K eens willen laten overwegen. Enne… Warner Bros. en Monolith, hetzelfde geldt voor jullie wanneer het om Ratbag gaat. Hij doet zo z’n best.

onbekend

Hmm, een robot, een paard, een alien, een engerd en een drugsdealer... We houden het weer lekker classy. Een mening blijft echter een mening, maar wat is nou jouw favoriete sidekick die nog geen eigen game heeft? Laat het ons weten via de socials en natuurlijk in de reacties! Volgende week zijn we terug met de games die de belofte niet wisten waar te maken. Tot dan!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?