De Rondvraag: Wie is de grootste fashionista in gaming

Kleding maakt de man, tenminste dat zeggen ze. Tot op zekere hoogte waar, want een mooi kledingstuk, of het gebrek daaraan *wink wink*, kan invloed hebben op de game. Denk maar eens aan de babes in Dead or Alive of de foeilelijke overall van Mario. Maar wie heeft nou de beste smaak? Wie zou de vijf glaasjes champagne van Story krijgen? wie pakt de voorpagina van de Vogue? En nog belangrijker, wie zie je het liefst met kleding aan? Er heeft wat bloed moeten vloeien op de redactie, maar we zijn eruit lieve lezers.

Rudy ziet liever geen kleding dankzij Helena Douglas uit Dead or Alive

Ach Helena, wat ben je ook mooi. Polygonen weten niet bijzonder veel te activeren bij mij, maar Helena is een gevalletje apart. De vrouw heeft gewoon klasse. Overdag trapt ze iedereen namens DOATEC aan gort, maar gaat ze op vakantie, dan trekt ze de meest stijlvolle bikini's aan. Mijn favoriet is toch wel de slingshot, want sja, die kan ze wel hebben. Vooral als ze in DOA Extreme aan het net staat en opspringt om te smashen, zie je de bewuste keuze om voor bepaalde stofjes en patronen te gaan. En dan als ze uit het water komt en de parels met zeezout van haar boezem afdruipen, dan kan je me wel opdweilen. Hmmmm Helena. Sorry wat was het onderwerp?

onbekend

Jolien gaat voor de advocaat Phoenix Wright

Ik ga hier een beetje vals spelen, want ik heb de Phoenix Wright: Ace Attorney games nooit gespeeld. Wel heb ik de anime over deze advocaat en het bizarre rechtssysteem waar hij in werkt gezien. Ik kies hem gewoon, want hij weet wel hoe hij zich moet kleden om indruk te maken in de rechtszaal. Door zijn blauwe pak met rode stropdas is hij één van de meest herkenbare game-personages ooit geworden en het staat hem ook nog eens geweldig! Mensen kunnen soms wel hun twijfels hebben over zijn kwaliteiten als advocaat, maar over zijn stijl valt niet te wisten. Vergeleken met hoe een aantal andere personages in de game erbij lopen, kan je Phoenix bijna een stijlicoon noemen! Alleen als hij echt die kant op wil, moet hij wel eerst iets aan dat kapsel gaan doen…

onbekend

Philip gaat voor Solid Snake

Eerlijk gezegd vind ik de kleding van een personage het minst interessant, want het helpt meestal niet bij je avontuur. Wat een personage ook draagt, zijn of haar skills zijn hier niet van afhankelijk. Je kunt je je meestal niet sneller of beter bewegen door het veld en als dat wel zo is en let ik niet op hoe de persoon eruitziet, maar wat de toegevoegde waarde is van de outfit. Ook de hoeveelheid wapens, uitrusting en items die je bij je kunt dragen, hebben niets te maken met hoeveel zakken de ontwikkelaars je personage hebben gegeven. Soms is de hoeveelheid die je bij je kunt dragen wel belangrijk voor de gameplay (denk aan Resident Evil), maar ook hier is de klederdracht niet belangrijk. De enige reden die ik kan bedenken is dat het personage er gewoon cool uitziet en dat je daarom het prettig vind om met hem of haar je avontuur te vervolgen of de game hier eerder door oppakt. En in dat geval wordt het een keuze tussen Aloy, Batman, Cloud en Solid Snake. Eigenlijk zijn ze allemaal de toppositie waardig, maar ik ga deze keer voor Solid Snake uit de Metal Gear-serie.

onbekend

Anita kiest voor Ezio met het sluipmoordenaars gewaad

Jeetje wat een lastige vraag. Ik let compleet niet op kleding en moest echt even de personages opzoeken van games die ik heb gespeeld de afgelopen jaren. Het helpt natuurlijk ook niet dat ik vooral RPG’s speel, omdat ik hier mijn eigen personage aankleed. Er zijn een aantal personages zoals Adam Jensen uit Deux Ex en Geralt uit de Witcher 3 die vooral efficiënte kleding hebben. Al zien zij er in die kleding wel vet uit. Om toch tot een duidelijk antwoord te komen kies ik eigenlijk voor een kledingstuk dat door meerdere mensen wordt gedragen. Hiermee bedoel ik het gewaad dat de sluipmoordenaars aanhebben in de Assassin’s Creed-franchise. Dit pak is niet alleen handig, maar heeft ook het symbool van de Brotherhood en kan vaak in supermooie kleuren gekocht worden. Ze moorden dus echt wel in stijl. Het gewaad wordt in elke game aangepast aan de tijd, maar voor mij heeft Ezio nog altijd het mooiste gewaad aan. Vooral de zwart-rode combinatie die je kan kopen in Assassin’s Creed Brotherhood is naast het gewone gewaad mijn favoriet.

onbekend

Joy kijkt graag naar de cast van Tales of Zesteria

Het best geklede gamepersonage moet wel uit een Japanse game komen. Geen enkele Amerikaanse titel kan tippen aan de ‘out-there-fashion’ waarin Japanse personages soms rondlopen. Ik ben echt een enorme fan van de Tales of-series, het zal dus menig mens niet verbazen dat mijn nominatie uit één van die games komt. Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen, dus ik nomineer er twee, beide uit Tales of Zesteria: Lailah en Alisha. Over smaak valt niet te twisten, dus waarom ik deze zo tof vind is lastig uit te leggen. Lailah's design heeft een soort karper/draak-vibe (dat is een dingetje uit Japanse folklore trouwens, karpers die over een heilige poort springen worden draken) en Alisha's ridder ontwerp met de beenstukken vind ik enorm stoer. Tja, meer kan ik je eigenlijk er ook niet over vertellen. Why do we like what we like?

onbekend

Come on guys, er zijn toch wel betere fashionista's te vinden? Wat dacht je van trendsetter Sora die de grote schoenen-hype veroorzaakte of Link die jongens de vrijheid gaf om jurkjes te dragen? Ik ben teleurgesteld... Kijk die Rudy begrijp ik nog wel! Wie is volgens jou het meest classy? Antwoorden kan in dat prachtige vak hieronder.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?