Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

De Rondvraag: Wie is je favoriete dronkaard in games?

Games draaien vaak om heldhaftige personages die alles mee lijken te hebben. Van die personen waar we ons graag in verplaatsen of die we misschien stiekem zelfs zouden willen zijn, maar die vlieger gaat niet altijd op. Soms komt er een game voorbij waarbij de hoofdpersoon met problemen kampt die voor ons gewone stervelingen ook op de loer liggen. Ik stiefelde een rondje over de redactie om te horen of zij favoriete personages hebben die hun avontuur beleven met een digitaal slokje op. Wie zijn de favoriete dronkaards in games volgens onze redacteurs?

Claudia maakt graag een uitzondering voor Trevor

Over het algemeen heb ik het niet zo op dronkaards. Vaak worden ze in games erg stereotypisch neergezet als onverantwoordelijk, gewelddadig, onbetrouwbaar en ronduit irritant. Als ik er dan toch eentje moet kiezen die ik een beetje tof vind, dan is dat Trevor Philips, een van de hoofdpersonen uit Grand Theft Auto V. Trevor heeft een moeilijke jeugd gehad. Zijn vader mishandelde hem en zijn moeder gaf niets om hem. Uiteindelijk is hij later de criminaliteit in gegaan en doet zich maar wat graag tegoed aan drugs en alcohol. Trevor is over het algemeen een van de meest onplezierige personages die je ergens tegen kunt komen, maar toch vind ik hem erg tof. Ondanks zijn criminele gedrag, zijn verslavingen en vreemde interesse in incest en kannibalisme, is hij wel iemand die alles zou doen voor het handjevol mensen waar hij echt om geeft. Een gestoorde crimineel met een klein hartje dus. In de game leer je hem gaandeweg dan ook steeds beter kennen en kom je erachter dat zijn personage toch een stuk meer complex is dan je in eerste instantie denkt.

onbekend

Timo ziet het liefst schattigheid met een zwaar drankprobleem

Bezopen personages zijn er zat. Zo functioneel zoals Bo Rai Cho zijn ze er maar weinig, zo typisch als de redneck van GTA-V, oftewel Trevor zijn ze er ook. Maar zo schattig en lief als Conker niet. Deze zuipende, vloekende en scheten-latende eekhoorn, is je grootmoeders nachtmerrie. En uiterlijke schijn bedriegt! Het is dan niet verwonderlijk dat Conker’s Bad Fur Day op de Nintendo 64 behoorlijk controversieel was destijds. Als 'ie uit de Cock and Plucker komt lopen, is zijn maag niet zo sterk meer en kotst 'ie alles eruit. Liever kotsen dan een kater zullen we maar zeggen. Het was van Rare de bedoeling om lekker te choqueren en de game voor een beduidend ouder publiek te maken dan wat ze tot dan toe hadden gemaakt. Onder toeziend oog van Nintendo nota bene, is dit schattige dronken duivelsgebroed tot leven gekomen. Goede oude tijden.

De dronken fratsen van Oghren staan Anita nog steeds bij

Mijn favoriete dronkenlap is de dwerg Oghren. Het wordt vaak al aangehaald in fantasiefilms en games dat dwergen verzot zijn op drank en dat is ook bij hem het geval. De reden waarom hij aan de drank is, is een triest verhaal. Niet alleen laat zijn vrouw hem in de steek, hij verliest ook zijn status. Hoewel hij nog steeds een sterke vechter is, is er niks meer van zijn vroegere zelf over. Dit speelt zich af in de game Dragon Age: Origins waarin Oghren een metgezel is. Metgezellen spelen een belangrijke rol, waarbij het geven van cadeaus de vriendschap versterkt. Zoals je al kunt raden wil Oghren alleen maar alcoholische dranken als cadeau. Met zijn alcoholische adem en grof taalgebruik zorgt hij bij de andere metgezellen voor irritatie wat leidt tot grappige dialogen vol sarcasme. De beroemdste scene van Oghren is toch wel wanneer hij met zijn mond aan een biervat hangt en bang is voor de ‘’Schleets’’. Dit zijn normaal ogende broeken die op de grond liggen en je pas aanvallen wanneer je je hebt omgedraaid. Wanneer ze je ogen hebben opgegeten lopen ze op de broekspijpen weer weg. Wat alcohol toch niet allemaal met je doet.

onbekend

Bram kiest voor de gewelddadige Bo' Rai Cho

Alcohol zorgt vaak voor een hoop gezeik en degene die dan ook net wat te veel en te vaak glaasjes achterover in hun keelgat schieten, zijn niet de meest fijne mensen om mee om te gaan. Een beetje nutteloos zijn ze zelfs. Maar er is één man die geweldig presteert met hoge levels aan alcohol in zijn bloed. Meester Bo’ Rai Cho is één van Earthrealm’s beste vechters en hielp met het opleiden van de legendarische Kung Lao en Liu Kang. Hij is zelfs beste maatjes met de dondergod Raiden. Zelf kan hij ook nog een behoorlijk potje knokken. Hij gebruikt zijn dronken stijl om zijn tegenstanders compleet te irriteren. Hij is ontzettend listig en gebruikt ontzettend gore tactieken om zijn vijanden het leven zuur te maken. Een vieze vechter voor Mortal Kombat, maar wel zeker een die weet wat ‘ie doet. Tot de volgende ochtend, daarna weet hij niks meer. De shotjes zijn namelijk net wat sterker in Outworld.

onbekend

De redactie heeft gesproken, blijkbaar zijn er genoeg personages die niet opkijken van een slokje meer of minder. Mis jij nog een personage die wel een glaasje lust? Laat het gerust weten.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?