De Rondvraag: Wie is je favoriete Nickelodeon-personage?

Geplaatst: 13 oktober 2021 17:00
-

Nickelodeon is een Amerikaanse televisiedistributeur en tevens televisienetwerk die in 1979 begonnen is als een tv-zender zonder reclames. Ze hebben in al die jaren heel wat programma’s gecreëerd en uitgezonden voor kleine kinderen en jongvolwassenen. Deze kinderprogramma’s onderscheiden zich door de geweldloosheid en bestaan uit cartoons, live action sitcoms en vreemde, maar leuke gameshows. Volgens sommigen is de kwaliteit van de shows en series de laatste jaren iets achteruit gegaan, maar toch biedt Nickolodeon nog steeds series aan waar hele generaties mee opgroeien. Zelf heb ik nooit naar Nickolodeon gekeken en dus heel wat gemist. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wie hun favoriete Nickelodeon-personage is.

Celine gaat voor onze gele held

Mijn favoriete Nickelodeon-personage is ongetwijfeld SpongeBob SquarePants. Ik denk dat ik vroeger bijna alle avonturen van deze knotsgekke vierkante spons wel heb gezien. Ik kon mij altijd heel erg vermaken met deze tekenfilmserie. Elk personage in SpongeBob SquarePants heeft iets kenmerkend, waardoor er boordevol humor in de serie zit. Zo is SpongeBob’s beste vriend Patrick niet de meest snuggere zeester, zijn buurman Octo altijd chagrijnig en zijn werkgever meneer Krabs een gierige krent. Het maakt niet uit wat voor geks of naars SpongeBob meemaakt, want hij blijft altijd lekker positief. De gehele tekenfilmserie is kleurrijk en alle personages zijn op een grappige manier getekend. Er zijn natuurlijk andere Nickelodeon-series die ik vroeger heb gezien, zoals The Fairly Odd Parents of De Boze Bevers, maar SpongeBob Squarepants is de enige Nickelodeon-serie die ik nu nog steeds met plezier kan kijken, doordat SpongeBob een humoristisch personage is met een positieve instelling. Aye, aye, kapitein!

Jolien is een grote fan van Zuko

Dat kan alleen Zuko zijn uit Avatar: The Last Airbender. Hij begint als een slechterik in de eerste twee seizoenen, maar wordt uiteindelijk een belangrijk personage die de oorlog met Team Avatar na honderd jaar beëindigde. Naar mijn mening maakt Zuko de beste ontwikkeling in de hele serie door. Van een getoornde prins gefocust op het herstellen van zijn eer door de Avatar te vangen, naar iemand die uiteindelijk zijn weg vindt en zijn verleden achter zich weet te laten. Het helpt ook dat Zuko heel introvert is , dit zorgt voor de nodige grappige situaties in de serie. Ik kan nog uren doorgaan over hoe geweldig Zuko is, maar hij blijft bij verre mijn favoriete personage die Nickelodeon heeft!

Kyllian vindt Zuko nog steeds vlammen

Een personage kiezen van Avatar: The Last Airbender voelt bijna aan als cheaten omdat het een hele andere serie is vergeleken met de andere Nickelodeon-series. Veel van de personages uit Avatar staan hoger op mijn lijstje dan leuke personages uit andere cartoons, zoals Courage the Cowardly Dog en Twister uit Rocket Power. Mijn eerste indruk van Zuko was niet heel positief. Hij kwam over als een arrogante zak die niet veel compassie kan tonen. Door de hele serie heen maakt Zuko een enorme ontwikkeling door die mijn kijk op hem compleet heeft veranderd. Ik moet toegeven dat ik ook een beetje in een edgy fase zat, toen ik Avatar keek dat heeft misschien ook bijgedragen. Als ik nu terugkijk, blijft Zuko nog steeds de favoriet en een goed geschreven personage. De familieband die hij heeft met zijn oom Iroh heeft me vaak diep geraakt. Daarom werd ik ook heel blij van de trotse Iroh tegen het einde van de serie. Zuko heeft menig hart in vuur en vlam gezet.

Claudia is groot fan van Ember McLain

Er zijn een heleboel toffe Nickelodeon-series met nog wel meer toffe personages. Ik moet echter wel toegeven dat geen enkele hoofdpersoon van deze series bij mijn favorieten zit. Mijn meest geliefde Nickelodeon-personage is dan ook Ember McLain uit Danny Phantom. Ember is één van de schurken uit de serie die in meerdere seizoenen terugkeert. Ze is een geest met vlammend blauw haar en een rock/goth outfit aan. Ember heeft een jeugdige persoonlijkheid en heeft een hekel aan autoriteit. In tegenstelling tot andere schurken uit de serie is ze niet gestoord of moordlustig, maar heeft ze andere motieven om tegen Danny te strijden en de wereld over te nemen. Dit doet ze door middel van haar zangkunsten en haar elektrische gitaar, waarmee ze grote groepen mensen kan hypnotiseren. Een echte rockster, dus. Ze is het enige personage uit de serie die een eigen themesong heeft en deze is in haar debuutaflevering ook te horen. Ember is één van de meer complexe en diepgaande personages uit de serie en gepaard met haar uiterlijk en rockster-persoonlijkheid maakt dat haar mijn meest favoriete Nickelodeon-personage.

Wie is jouw favoriete Nickelodon-personage of heb je zoals ik nog nooit één van deze series gezien? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord