Check hier alle The Triple-i Initiative content

De Rondvraag: Wie is jouw favoriete gameheld allertijden?

Geplaatst: 16 oktober 2019 17:00
Aangepast: 17 maart 2024 16:12

Iedere gamer heeft zijn of haar favoriete gameheld. Ben je verknocht aan Mario, Solid Snake of één van de vele anderen die in de loop der jaren zijn verschenen? En misschien nog belangrijker: waarom is dit jouw held? Is hij of zij enorm sterk, slim of gewoon goed vorm gegeven waardoor je altijd terugkomt bij dit personage. Onze redactie heeft ook zijn favorieten en delen deze graag met jullie.

Bram levert hoop met de Master Chief

De staat van de mensheid in de Halo games is nou niet bepaald geweldig. We worden door het heelal achterna gejaagd door de Covenant, die beetje bij beetje alle planeten kapotschieten waar mensen actief zijn. We kunnen geen vuist maken tegen deze collectie aan radicale aliens. De mensheid heeft maar één hoop. Een sprankje hoop in de duistere realiteit waarin we leven. Die hoop is genaamd Master Chief. John Spartan 117 is een icoon en een baken. Dankzij hem alleen heeft de mensheid nog een vuist kunnen maken tegen de Covenant. De Master Chief is een symbool om nooit op te geven, zelfs wanneer alles tegenzit. De man van daden, geen woorden. Maar wanneer die dan iets zegt, is het meteen een catchphrase die je nooit zal vergeten. Door de games heen is Master Chief de grote held geweest die de mensheid nodig had. Deze Spartaan heeft de kracht, snelheid en intellect om een verschil te maken. Zo versloeg hij niet alleen de Covenant, maar ook de parasiet levensvorm genaamd The Flood. Hij ging zelfs tekeer in Halo 4 wanneer hij de Forerunner Didact te lijf gaat, een wezen met dezelfde kracht als een god. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dankzij Halo en de Master Chief de Xbox nog in leven is. Hij zette de allereerste Xbox op de kaart, revolutioneerde console multiplayer met Halo 2 en zorgde voor de beste campaigns in een shooter ooit. De Chief keert in al zijn glorie terug in Halo Infinite en ik kan persoonlijk niet wachten om met de groene vechtmachine hoop te verspreiden in het universum.

Kees met Agent 47

Hij heeft een kaal hoofd met in zijn nek een streepjescode. Draagt een zwart maatpak met rode stropdas en heeft regelmatig een koffertje bij zich. Ik heb het natuurlijk over huurmoordenaar Agent 47. Een iconisch en uniek personage in de gamewereld en tevens mijn favoriete gameheld. Deze kloon is gemaakt door dokter Ort-Meyer met zijn eigen DNA en dat van vier vrienden uit het Franse vreemdelingenlegioen. Zijn unieke uiterlijk en zijn kille houding maken hem een geweldig personage. Niet alleen zijn uiterlijk maken hem iconisch, maar ook zijn stem heeft grote invloed. Deze wordt sinds het allereerste deel, Hitman: Codename 47, ingesproken door de Zuid-Afrikaanse acteur David Bateson. Zijn kille en bijzondere stem past geweldig bij Agent 47 en heeft door de jaren voor heel wat unieke oneliners gezorgd. De leukste blijft natuurlijk: ‘’I Need to Use the Bathroom’’. Leuk om te melden is dat het uiterlijk van de kale killer gebaseerd is op David Bateson. Een zeer iconisch personage die Mr. 47 en eentje die al bijna twintig jaar meeloopt.

Jolien met Link van The Legend of Zelda

Mijn favoriete gameheld allertijden is natuurlijk Link van The Legend of Zelda. Link heeft in de 33 jaar dat zijn franchise bestaat de nodige keren Zelda gered, Ganon(dorf) verslagen en verschillende keren zijn land (meestal Hyrule) gered van verschillende bedreigingen. Er zit letterlijk geen kwaadaardigheid in deze gast. De kwaadaardige dingen die hij kan doen, zoals potten kapotsmijten van mensen of Cucco’s belagen met een stok (wat meestal eindigt in zijn dood) ligt allemaal aan degene die hem bestuurt en niet zijn karakter. Als hij een missie voorgeschoteld krijgt om zijn wereld te beschermen, kan hij het nooit weigeren. Hij is dapper, loyaal en doet alles om het kwaad te bestrijden en Zelda te beschermen. Wat wil je nog meer?!

The Legend of Zelda Ocarina of Time

Batman is de held van Patrick

Ik ben niet zo heel erg van bovennatuurlijke krachten en daarmee vallen veel helden voor mij al af. Graag zie ik een held waarbij ik denk dit zou echt kunnen gebeuren. Dat hij dingen doet die in feite wel verklaarbaar zijn. Als er één held is, waarbij dat van toepassing is, dan is dat wel The Dark Knight. Batman is namelijk een rijkeluisjongetje dat zich suf koopt aan allerhande gadgets waarmee hij de mensheid van de ondergang redt. Ik hou daar wel van. Stiekem vind ik zijn vijanden eigenlijk nog veel leuker. Vreemd genoeg is dit allemaal pas op latere leeftijd bij mij ontstaan. Vroeger zapte ik meestal weg als Batman op televisie was, maar sinds ik Batman Arkham Asylum speelde, was ik verkocht. De diepgang van de personages, vooral die van de bad guys sprak mij enorm aan. Inmiddels heb ik een bonte verzameling van Batman-figuren. Zowel de helden als de slechteriken zijn goed vertegenwoordigd in mijn vitrine.

Dit zijn de favoriete helden van onze redactie. We zijn er zeker een aantal vergeten en misschien kunnen jullie helpen door jullie favoriete personage met ons te delen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord