Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

De Rondvraag: Wie is jouw favoriete psycho personage?

Vanaf morgen draait Birds of Prey in de bioscoop. Hierin schittert de verstrooide Harley Quinn (gespeeld door Margot Robbie) in de hoofdrol. Jij en ik weten dat zij zo gek is als een deur en dat heeft mij op het idee gebracht om eens een rondje te doen langs onze eigen psychopaten van de redactie, want wij kunnen er zelf ook wat van. Maar goed, genoeg over ons. Welke psycho personages zijn volgens onze redacteuren in kwestie hun grote voorbeeld favoriet?

Eilish wordt dol van psycho-mannen

Psycho’s in games zijn over het algemeen altijd mijn favoriete personages, al van jongs af aan. Ja, mijn ouders zijn heel wat gewend. Maar mijn favoriet is toch wel Handsome Jack van Borderlands. Zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van een man die zowel charmant als sadistisch is? Ja, mijn keuze in mannen is niet voor niets altijd een puntje van aandacht geweest. Iemand die het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar je tegelijkertijd toch aan het lachen maakt, dat klinkt toch als de perfecte partner? Borderlands 2 is nog steeds één van mijn meest geliefde games, die ik nog regelmatig met veel plezier speel. En stiekem natuurlijk vooral om mijn prins op de Witte ButtStallion weer te zien en om zijn idiote uitspraken te lachen.

Timo gaat oldskool met Postal Dude

Als we het gaan hebben over de grootste Psycho in games kan Trevor deze rol ook invullen. Maar goed, hij was vorige week al de dronkaard in games. Als pyscho heb ik echter de Postal Dude uit de gelijknamige reeks, Postal. Destijds kocht ik Postal 2 omdat het ff lekker lomp was. De game was ontzettend ruk overigens. De besturing, graphics en AI was van erbarmelijk niveau. Maar goed, het had iets stouts dat de game gewoon leuk maakte. Een shotgun in de reet van een kat als silencer? Check. Iemand volpissen? Check. Gary Coleman? Check! Het laden was irritant, de hitboxes waren echt jaren ‘80 en toch bleef de game een soort van interessant om te zien wat voor onzin je nu weer voor je kiezen kreeg. De game had niet voor niets een rating van 18+. Postal Dude was gewoon lekker door het lint aan het gaan omdat zijn leven nogal kut was. Zijn vrouw was kut, baan kut en zijn hond ook. Alles zat tegen en zoals je kunt verwachten, hij ging ‘postal’. Grappig voor 5 minuten, totdat je zelf pyscho wordt van deze game.

Jolien moest gelijk denken aan een psychopaat uit Skyrim

Als er één psychopaat is die een plekje in mijn hart heeft gekregen is het wel Cicero uit Skyrim. Deze man begon als één van de meest succesvolle assasins van The Dark Brotherhood, totdat hij voor een contract een nar moest doden. De nar wilde maar niet stoppen met lachen, terwijl Cicero hem aan het vermoorden was. Dat heeft voor een trauma gezorgd die in de loop van de tijd ervoor heeft gezorgd dat er meerdere steekjes bij hem los zijn gaan zitten. Nu is Cicero een gebroken man, maar met een… temperament. Als je hem voor het eerst tegenkomt is het wiel van zijn kar gebroken en vraagt hij of jij de boer verderop kan overtuigen hem te helpen. Als je de boer overtuigt gebeurt er niks bijzonders, maar als dat niet lukt en de volgende dag terugkomt heeft Cicero de boer en zijn vrouw in koele bloeden vermoord. Er zijn nog veel meer gebeurtenissen van goede oude Cicero waarin hij zich als een gestoorde maniak gedraagt, maar hij heeft een bepaalde charme die ik niet kan beschrijven. Hij heeft geweldige dialogen en kent geen angst als hij het tegen Astrid, de leider van The Dark Brotherhood opneemt. Dit maakt hem ondanks zijn gestoordheid één van mijn favoriete personages in de game.

Claudia houdt van harteloze klootzakken

Als ik aan psycho personages denk, dan is er maar eentje die bij mij echt direct te binnen schiet en dat is Kefka Palazzo uit Final Fantasy VI en Dissidia Final Fantasy. Hij is een sadistische psychopaat en tevens de grote slechterik in de originele game. Deze gestoorde gast heeft een bloedhekel aan alles en iedereen en geniet er dan ook intens van om te moorden en anderen te zien lijden. Een van zijn vele bekende one-liners is dan ook: "Hee, hee, hee!! But what fun is destruction if no 'precious' lives are lost!" Naast het feit dat hij een harteloze klootzak is, is Kefka ook nog eens een flamboyante clown met een hysterische lach. Hij moet dus haast wel compleet gestoord zijn.

Zo, dat zijn me toch een stelletje leuke psycho's bij elkaar. Die personages die zij benoemden overigens ook. Heb jij zelf stiekem nog eentje die je veel leuker vindt, vertel ons dan wie jij in dit rijtje mist.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?