De Rondvraag: Wij willen een Metro/Fallout game in deze gebieden

Geplaatst: 13 februari 2019 18:00
Aangepast: 13 februari 2019 18:32

Er zijn veel games waarin heel de wereld naar de tering is gegaan vanwege een grote nucleaire oorlog. Dat er echter nooit genoeg zijn, blijkt wel weer met Metro Exodus. Waar zijn we ook allemaal al wel niet geweest in post-apocalyptische games? In de Verenigde Staten en Rusland hebben we al vaak genoeg door het puin gewandeld, maar hoe zit het met andere gebieden in de wereld? Deze week hebben we met de Geigerteller eens bij iedereen gemeten in welk land of gebied van ons in een game de post-apocalyptische behandeling mag krijgen.

Peter gaat voor Staphorst

Het is lastig kiezen. Zo denk ik gelijk aan een post-apocalyptisch Nazi Berlijn met Nazi mutanten of een Australië gerund door Kangaroo overlords. Uiteindelijk kies ik sowieso voor een setting in Nederland. Als een geboren en getogen Bredanaar zou ik graag Breedje Dizza eens willen ervaren wanneer het compleet de verdoemenis in is gegaan. Echter als ik op zaterdagavond rond twee uur door de Visserstraat loop in het centrum, heb ik dat gevoel al wel. Uiteindelijk lijkt mij nog gaver om door super religieuze Nederlandse gebieden te gaan, waar ze juist hun geloof nog een tandje strakker hebben bijgedraaid, nu alles kapot is en vol van straling. Staphorst is hiervoor een prachtig voorbeeld. Waag je het om de game op zondag te spelen, dan wordt je character met een permadeath om zeep geholpen, wanneer je als ketter op de brandstapel bent gegooid. Zondag is immers rustdag, zondaar! Brennen in den hel zult ge!

Timo gaat naar New York City

Een stad waar een post-apocalyptisch verhaal zich moet afspelen, is voor mij zonder twijfel New York, maar dan wel echt in de stijl van Fallout, niet die van The Division. The Big Apple. NYC. New Amsterdam. The City that never sleeps. Wat tegenwoordig een grote smeltkroes is van culturen heeft op zichzelf een heel interessante geschiedenis, ook al is de stad relatief jong. Denk even aan de volgende elementen: Ellis Island als verlaten bunker waarvan de gruwelverhalen omtrent immigranten en strenge controles nieuw leven ingeblazen kan worden. Of wat te denken aan 9 september? Hoe zou je hier een relevant verhaal van kunnen maken. Begrijpelijk kan dit gevoelig liggen, maar toch. Een verlaten Times Square waar een groots gevecht plaats kan vinden of een kapot vrijheidsbeeld a la Planet of the Apes? Of iets grappigs als een gekke verzamelaar die de stierenkloten van de Charging Bull heeft gejat en jij weer in al zijn glorie moet herstellen? Facties kunnen Ieren, Oost-Europeanen, Chinezen en uiteraard Amerikanen zijn. Manhattan is verbonden met een brug naar Brooklyn, die je moet heroveren of waar juist een mooie fysieke barrière in plaats is, voor grote endgame content van dikke eindbazen in deze buitenwijk. Ik snap daarom ook niet waarom Bethesda voor zowel Fallout 4 als Fallout 76 deze stad nog niet hebben gebruikt. Ik ben er zelf geweest en zou het tof vinden om met een feest van herkenning erdoorheen te lopen.

Patrick Lamers met het zonnige Zanzibar

Honderden verhalen over post-apocalyptische werelden spelen zich af in steden, buitenwijken of metropolen. Ik gooi het dan toch liever over een andere boeg. Als de wereld dan toch bijna is vergaan, dan vertoef ik veel liever op een zonnig eilandje ergens aan de oostkust van Afrika. Heck, ik zou de verlaten strandbarretjes overvallen en mezelf tegoed doen aan een heerlijke tropische cocktail, terwijl ik tuur naar de vers afgefikte en nog licht smeulende dorpjes om mij heen. Ideaal is het natuurlijk niet. Je kan er beter verblijven als iedereen nog leeft en vrolijk is, maar ach, je kunt niet alles hebben. Ik hoop in ieder geval nog ergens een strandstoel te vinden, zodat ik lekker kan bruin bakken in de Afrikaanse zon.

Joost gaat ook voor Nederland

Ik vroeg mezelf lang af wat gaaf zou zijn. London was een leuke keuze, maat dat is al naar de tering gegaan in Hellgate: London. Dus wat zou nu leuker zijn dan ons eigen kikkerlandje? De vergane glorie van Nederland, de overstroomde randstad (good riddance), de ruïnes van Brabant. Limburg zou weinig verschil maken, denk ik. Maar denk ook aan de mogelijke mutaties. Meerkoppige lakenvelders, hordes gemuteerde honden en katten, een Bijbelse wespenplaag. Juist de what-if hiervan lijkt mij leuk. Wat voor beeld zou er geschetst worden van het rottende skelet van onze beschaving in deze rivierdelta? Wat voor facties zouden er ontstaan? Er is al een interessante interpretatie onderweg in de vorm van een LARP, Vault 25. Een post apocalyptische LARP met een flink Fallout sausje. Dus pak je riek en get ready to stab some cows.

Claudia gaat voor Maastricht

Weg met dat saaie Amerika en Rusland; Limburg is het perfecte gebied voor een post-apocalyptische survival game. Voordat je me vierkant uit gaat lachen, beeld je het volgende even in:

Je wordt wakker in een vervallen Maastricht. Er heerst een nucleaire winter. De Maas is opgedroogd en de gastvrije Limburgers zijn gemuteerd tot bloeddorstige zombies. Een handjevol overlevenden heeft zich verenigd in de hoop de zombies uit te roeien en een nieuwe wereld te stichten. Je strompelt een kerk binnen, die door de overlevenden als thuisbasis gebruikt wordt. Hun leider, die Prins Carnaval wordt genoemd, begroet je hartelijk met “enne?” Hij vraagt je om hulp. Vlaai en zuurvlees zijn schaars en sterke mannen en vrouwen zijn nu hard nodig. Je besluit je aan te sluiten bij deze groep. Samen met hen ga je op zoek naar andere overlevenden uit de provincie.

Het Limburgse landschap is dus echt perfect voor zo’n avontuur. Je kunt er niet alleen verlaten dorpen verkennen, maar ook grotten en heuse berggebieden (lees: heuvels.) Als je dit nou niet chic vindt, dan weet ik het ook niet meer. Hajje!

Nou dat zijn inderdaad prachtige locaties om compleet naar de Filistijnen te zien gaan, en om dan daarin digitaal proberen te overleven, terwijl je veilig op de bank zit thuis. Welk land of gebied in de wereld zou jij graag in al zijn vergane glorie willen ervaren? Wellicht ook de Filistijnen zelf. Laat het ons weten in de comments!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord