Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

De Rondvraag: Wordt Google Stadia succesvol?

Alles verandert en blijkbaar zitten we in de laatste of voorlaatste generatie van de consoles. Deze zomer verschijnt de Google Stadia en dit kan de wereld van gaming aardig op zijn kop zetten. Nintendo en Sony hebben hier ook al plannen voor, maar daar zit als het goed is nog een console tussen. Google is dus zeer vooruitstrevend bezig, maar is het niet te vroeg. Zijn de gamers klaar voor deze verandering? Eens kijken wat de redactie hier nu eigenlijk van vindt.

Kees heeft voor nu nog zijn twijfels

Streaming lijkt de toekomst, ook voor gaming. De aankondiging van Google Stadia verbaasde me dan ook niet. Op korte termijn zie ik het echter nog geen groot succes worden. Casual gamers houden het waarschijnlijk bij hun huidige platform, terwijl de meeste hardcore gamers liever een fysiek platform en games in hun bezit hebben. Het voordeel van Google Stadia is natuurlijk dat Google over een paar jaar niet meer met een gedateerde console zit. Het platform kan zich langzaam bewijzen en groeien qua gebruikers. Als de techniek erachter goed werkt, ook voor mensen met een wat minder snelle internetverbinding, en ontwikkelaars zich erachter zetten, zie ik Google Stadia door de tijd wel een grote speler worden. Maar voor de aankomende generatie consoles zie ik het nog niet als een grote bedreiging.

Timo blijft sceptisch over Google Stadia

Er vanuit gaande dat er slechts twee antwoorden mogelijk zijn, wordt dit een ja. Hoewel ik er al over geschreven heb en ik bij dit standpunt blijf, wordt het voor Google een meerjarenplan. Het kost tijd om als spelaanbieder bekend en geaccepteerd te zijn. Er zijn talloze initiatieven (geweest) en maar weinig hebben het gered. Nvidia Shield, Ouya, Nokia Ngage en zelfs grote namen als Dreamcast en Jaguar die respectievelijk de reuzen SEGA en Atari de kop hebben gekost. Afijn, we leven nu weliswaar in andere tijden, maar de grootste reden waarom het een succes wordt over een aantal jaar is tweeledig. Hoofdzakelijk, dankzij techniek die voor iedereen toegankelijk is en men meer accepteert om met enig vorm van lag te spelen. Dit is overigens iets dat met de jaren vermindert, dus uiteindelijk een goede zaak. Daarbij is Google de grootste contenthouder ter wereld. Hun visie om dit te koppelen aan Stadia (naadloos van YouTube naar een game) is misschien wel de meest briljante vorm van 'beleven'. Persoonlijk, kijk ik wel met argusogen naar hoe zij de games aan de man brengen. Wordt het overladen met advertenties, gaat er sponsored content komen, gaat Google games weren die niet in hun beleid passen? Te veel vragen waar ik ook geen antwoord op heb. Maar Google kennende, verandert hun beleid gestaag. Succes? Ja. Bij mij in huis? Nee.

onbekend

Alex met Google Stadia is over vijf jaar de standaard qua gaming

De almachtige Google komt een stukje technologie waar ik wel enthousiast van word. In tegenstelling tot veel anderen ben ik wel voor. Ik heb voorspeld dat 3D niks ging worden, dat zwiepen en zwaaien naar een paar jaar weer uit zou zijn en dat VR niet de wereld zou domineren. Het is niet voor niets niks meer met de Hololens geworden, want het biedt geen tegengeluid en de markt vraagt er niet om. Ik durf nu wel te beweren dat Google met Google Stadia aan de vooravond staat van een nieuw tijdperk. Ik snap de kritiek dat je daarnaast ook nog games moet kopen, maar dat is omdat we nog steeds OnLive op ons netvlies hebben staan. In tegenstelling tot OnLive heeft Google een mega hoeveelheid aan resources om uit te putten en geld om te investeren. De kritiek dat niet alle games gratis zijn en dat je wel 9,99 per maand moet neerleggen, snap ik aan de ene kant, maar aan de andere kant denk ik ook dat we heel veel voordeel uit de service kunnen halen. Nu zijn de games eindelijk, die eerder niet speelbaar waren (omdat je pc het niet trok bijvoorbeeld), wel speelbaar via de browser op je pc, laptop, tablet en telefoon. De mogelijkheden dat het internet (met name YouTube) nog interactiever wordt met de service is echt awesome. Je kijkt naar je favoriete YouTuber, dan nodig hij zijn kijkers uit om mee te doen en met één druk op de knop zitten ze in de game (zonder extreme wachttijden) in het potje.

onbekend

Denk jij dat Google een succes gaat maken van hun nieuwe product? Zit jij echt te wachten op Google Stadia of hou je het nog liever even bij je oude en vertrouwde console? Wat zijn jouw ideeën over Google’s nieuwe project.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?