De Rondvraag: Xbox Series X vs. PlayStation 5, welke kies jij?

De oorlog tussen de consoles is al sinds het begin van gaming aan de orde. Vroeger was je voor Nintendo of voor SEGA, maar dat is lang geleden. Tegenwoordig is het stokje overgenomen door Sony met hun PlayStation en Microsoft met hun Xbox. Dit begon toen de Xbox 360 en de PlayStation 3 uitkwamen. Xbox 360 deed het in die tijd zeer goed met hun aanbod en kwaliteit. De PlayStation 3 kwam duidelijk op de tweede plaats, maar dit werd met de komst van de PlayStation 4 geheel anders en Sony gaf Microsoft het nakijken. Met de aankomende release wordt een nieuwe oorlog gestart en wij op de redactie zijn zeer benieuwd wie deze slag gaat winnen. Vandaar de vraag aan de redactieleden: heeft de Xbox Series X of de PlayStation 5 jouw voorkeur?

Anita gaat voor de PlayStation 5

Dat is nog eens een makkelijke vraag. Ik ga uiteraard voor de PlayStation 5 en dat komt voornamelijk door de exclusieve games. De Xbox heeft dit niet, waardoor het voor mij geen nut heeft om deze te kopen. Ik vond de onthulling van de nieuwe games voor de PlayStation 5 dan ook supergaaf. We hebben het vervolg op Horizon Zero Dawn gezien en een nieuwe Spiderman. Zijn dit de games waar ik een PlayStation 5 voor koop? Nou ja, het is leuk meegenomen, maar Ratchet and Clank: Rifts Apart is toch echt wel de reden. Wat ben ik enthousiast over die game! Daarnaast vind ik de PlayStation 5 helemaal niet lelijk, al hoop ik wel dat we een zwarte editie krijgen. Het zal nog wel even duren, voordat ik de console in huis haal, maar hij komt vroeg of laat toch in mijn bezit. Ondertussen kan ik mooi nog alle exclusives voor de PlayStation 4 kopen en spelen.

onbekend

Eilish vind het niet moeilijk

Die keuze is voor mij nog even makkelijk als de keuze tussen de Xbox One en de PlayStation 4. PlayStation blijft toch mijn voorkeur hebben. En nee, niet alleen omdat ik kleine handjes heb en de PS-controllers hier bijna voor gemaakt lijken te zijn. PlayStation heeft de betere exclusives. Exclusives die ik absoluut wil spelen, waardoor er dus weinig ruimte voor twijfel overblijft. Alleen Resident Evil Village en Demon Souls zorgen er al voor dat ik honderd procent voor de PlayStation 5 ga. Alleen wel jammer dat ik nog niet weet hoeveel het me gaat kosten. Dan weet ik of ik wel of niet mijn auto te koop moet zetten. Oh ja, en het design is inderdaad niet geweldig. Maar ik geniet wel van de memes.

onbekend

Jolien gaat op dit moment voor de PlayStation 5

Als ik zou moeten kiezen tussen de Xbox Series X (de koelkast) en de PlayStation 5 (de modem), kies ik toch voor de PS5. De voornaamste reden is dat er op dit moment meer games zijn voor de console van Sony die mijn interesse hebben dan die tot nu toe voor de Series X zijn aangekondigd. De Demon’s Souls-remake, Spider-Man: Miles Morales, Project Athia, Bugsnax en Horizons: Forbidden West lijken me allemaal echt gaaf om te spelen. Bij de Series X heb ik nog niet echt een wauw-gevoel gehad dat ik wel had tijdens de PS5-presentatie. Dit kan allemaal nog veranderen, omdat de first party-games voor de Xbox Series X nog aankondigd moeten worden, maar voorlopig valt mijn keuze op de PlayStation 5.

onbekend

Philip gaat voor PlayStation 5, maar hoopt dat Microsoft gaat verrassen

Door de recente presentatie van Sony en vaak teleurstellende presentaties van Microsoft gaat mijn voorkeur uit naar de PlayStation 5. Horizon Zero Dawn 2: Forbidden West, Resident Evil 8, Kena: Bridge of Spirits en Project Athia waren games die de PlayStation 5 zeer interessant maken. Ook hebben we nog zes maanden dus er zullen vast nog wat games bijkomen en we horen weinig van de concurrentie. Dat gezegd hebbende: we lijken allemaal eensgezind, maar er zijn ook fans van de Microsoft op de redactie. Ik hou nog steeds van mijn Xbox 360 en hoop dat Microsoft weer op dit niveau terugkomt met een spectaculaire show. Eentje die je doet twijfelen of de PlayStation 5 wel de juiste keuze is. Door een aantal exclusives aan te bieden en ons doen verbluffen met hun innoverende ideeën. Dit is zeker goed voor de markt als er twee gelijkwaardige opponenten het tegen elkaar opnemen. Dat levert de beste en meest innoverende games op. De zet is nu aan Microsoft als ze nog een kans willen maken om de nieuwe console-oorlog te winnen. Ze moeten wel haast gaan maken, want ze staan nu met 2–0 achter.

onbekend

De redactie is deze week eensgezind. Ligt jouw voorkeur ook bij de PlayStation 5 of zitten we er totaal naast en zouden we toch voor de Xbox Series X moeten gaan? Laat het ons weten in de comments.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?