Deze week: E3 2011 en meer

Geplaatst: 13 juni 2011 11:00
Aangepast: 1 mei 2022 13:43
-

Mensen kinderen, wat hebben we een drukke week achter de rug. Die drukte hebben we natuurlijk te danken gehad aan de E3, die de afgelopen week heeft huisgehouden in Los Angeles. Alle grote uitgevers hebben, vooral tijdens de persconferenties, laten zien wat we eind dit jaar of ergens volgend jaar kunnen verwachten. Om wat orde te scheppen in alle nieuwtjes van die uitgevers, kun je de onderstaande overzichten nog even bekijken.

- Microsoft
- Sony
- Nintendo
- Electronic Arts
- Ubisoft

Voor een overzicht van alle nieuwtjes die we tijdens de E3 te horen hebben gekregen, kun je nog een blik werpen op de overzichtspagina.

Artikelen

Het lijkt erop dat de storm van vorige week weer een beetje is gaan liggen, want in de week die komen gaat doen we het qua artikelen iets rustiger aan. Dat betekend natuurlijk niets voor de kwaliteit van de artikelen die wel zullen verschijnen, want die is net zo hoog als altijd. Joost heeft inmiddels al een review over Duke Nukem Forever geschreven, maar hij gaat ook de multiplayer van die game nog checken. Een verslag daarvan komt in de loop van deze week online. Daarnaast heeft Alex een afspraak bij Nintendo staan, om daar de nieuwe Zelda voor de Nintendo 3DS te checken. Zoals de echte fans weten gaat het dus om Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Duke Nukem Forever
Duke Nukem Forever is al meer dan dertien jaar in ontwikkeling. De game werd in 1997 aangekondigd en werd daarna iets van triljoen keer uitgesteld. Zojuist heeft Gearbox Software de ontwikkeling van Duke Nukem Forever overgenomen en wordt uitgebracht onder de vlag van 2K Games.
Releasedatum: 12 mei 2011
Uitgever: 2K Games
Ontwikkelaar: Gearbox Software

Releases

Deze week staan de volgende games op het programma om hun intrede in het rijk der games te doen:

- Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS)
- Dungeon Siege 3 (PS3, X360, pc)
- Williams Pinball Classics (PS3)
- Dissidia 012: Duodecim Final Fantasy (PSP)

Verder nog...

Qua prijsvragen is er deze week genoeg keus. Allereerst is het mogelijk om de game Transformers: Dark of the Moon te winnen. Daarnaast kun je al je creativiteit loslaten op de prijsvraag van Duke Nukem Forever en kans maken op een toffe goodiebag.

De column van deze week wordt geschreven door Wouter. Begin volgende week is er natuurlijk weer een nieuwe 'Deze week'. Tot dan!

Lees meer