Deze week: Op de gamescom en meer

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ik heb het genoegen om het nieuwe gameseizoen in te luiden. Wij zijn weer terug van even kort weggeweest en we gaan weer van start met een spiksplinternieuwe Deze week, waarin we net als in het vorige seizoen, deze week (week 33) met jullie doornemen.

Zoals de fanatiekelingen van onze website wel weten, beginnen we altijd elke nieuwe week met het nieuws van afgelopen week. Het was de week van de voorkriebels voor de gamescom die aankomende week plaats vindt in Keulen. De meeste uitgevers en ontwikkelaars maakten nog net even de line-up van hun games bekend en lieten nog enkele dingen los voordat de gamescom los kan gaan barsten.

- Marvel vs Capcom mogelijk naar de Vita
- Brand in opslagplaats Sony beïnvloed distributie
- Sony beschermt PSN-gebruikers
- Battlefield pakt groots uit op de gamescom
- Alle details bekend van nieuw PlayStation 3 Slim-model
- PS Vita lijdt onder prijsdaling van de 3DS
- Nieuwe Counter Strike komt in 2012
- Geen gewelddadige games voor kinderen op de gamescom

Artikelen op de website

Natuurlijk staat deze hele week in het teken van de gamescom, maar de meesten van jullie zullen dit al wel ergens gezien hebben. Wouter, Yordi, Alex, Justin, Joost en Peter zijn ter plaatse om live verslag te doen van alle gebeurtenissen daar op de beursvloer. Naast de vele video's die zij zullen maken, verschijnen er ook artikelen van de gespeelde games. In het GLTV gamescom report, krijgen we tevens niet alleen info van de games die daar onder hande genomen worden, ook andere dingen komen ter sprake zoals de keuring van het fastfood.

Dag 1 (dinsdag): Vooruitblik
Dag 2 (woensdag): Nintendo, Sony en Microsoft
Dag 3 (donderdag): Ubisoft, EA en Activision & Namco Bandai, Capcom, Konami en SEGA
Dag 4 (vrijdag): Warner Bros Games, THQ, 2K Games & Bethesda Softworks

Onze arme Michael is deze week de enige redacteur die een review voor ons op de site zet. Terwijl de rest aan het 'genieten' is daar in Keulen, zit hij achter zijn computer te ploegen om zijn review van From Dust op tijd in te leveren. Ik vraag me eigenlijk wel af of de rest daar wel zit te genieten op de gamescom. Reken maar dat zij het druk hebben. Eigenlijk hebben jullie, beste lezers, het eigenlijk het beste van allemaal. Jullie worden dagelijks op de hoogte gehouden van het laatste nieuws vanaf die vloer zonder daar bijna ook maar iets voor hoeven te doen. Wat is het leven toch fijn.

Now back to serious. Dinsdag zal Electronic Arts haar persconferentie geven. Deze zal worden bijgewoond door Alex en Yordi. Woensdag gaat het tuig langs bij SEGA, EA, Activision, Ubisoft, Sony, Namco Bandai en BigBen Interactive en op donderdag kloppen ze aan bij THQ, Warner Bros Games en 2K Games. Bij die laatste checken ze games als Borderlands 2, The Darkness 2, enzovoort.

De gamescom is het grootste game-event van de wereld met jaarlijks ongeveer 254.000 bezoekers, meer dan 4400 journalisten (waarvan 6 van Gameliner) uit meer dan 33 landen. De eerste gamescom vond plaats in 2009. Dit jaar dus voor de derde keer van 17 tot en met 21 augustus.

Releases van deze week

Dan vallen we jullie nu niet meer lastig met de gamescom want daar volgende week genoeg over. Laten we nu even de games op een rijtje zetten die aankomende week over de toonbank gaan. Niet zo veel eigenlijk, dit komt goed uit voor de mensen onder ons die even in de crisis zitten:

16 augustus 2011 - Age of Empires Online (pc)
17 augustus 2011 - From Dust (pc)
19 augustus 2011 - Pro Farm 1 (Add-on) (pc)
19 augustus 2011 - Xenoblade Chronicles (Wii)

Vaste prik

Afgelopen zaterdag was de NL charts weer terug. Die zien we nu elke week in een iets andere vorm omdat de 'oude' vorm iets te veel tijd in beslag nam en die tijd kunnen we ook nuttig gebruiken. Daarnaast gaan we ook nog een aantal nieuwe rubrieken introduceren waaronder 'Wat vindt de redactie?' waarin we een stelling voorleggen aan de redactie.

Dit was het wel zo'n beetje. We hopen dat jullie tevreden zijn met deze nieuwe deze week en misschien zien we jullie wel op de gamescom! (Begin ik toch weer over die gamescom)

Lees meer