Disney+

Menig Netflix-kijker heeft ongetwijfeld zo nu en dan een Disney-film opgezet. Niet alleen omdat het fijn is voor de afwisseling, maar ook omdat het over het algemeen ook kwalitatief goede films zijn. Het merk Disney is door de jaren heen enorm gegroeid. Het originele Disney an sich, maar ook door bedrijven en merken als Pixar, Marvel en Star Wars over te nemen. Je kunt gewoonweg niet meer om het bedrijf heen, of je nu wilt of niet. Het is dan ook niet zo vreemd dat Disney besloten heeft al hun films van diensten als Netflix af te halen om een eigen dienst te beginnen. Officieel lanceert de dienst komende maand, maar de afgelopen maanden konden liefhebbers alvast met Disney+ aan de slag.

onbekend

Breed aanbod en overzichtelijk

Om mensen vast lekker te maken en aan zich te binden, zijn ze bij Disney zo slim geweest om mensen nu al de kans te geven met Disney+ aan de slag te gaan. Ondanks wat je misschien zou verwachten, is het aanbod aan films en series nu al relatief ruim. Het is immers min of meer een proefversie die we momenteel tot onze beschikking hebben. Natuurlijk mis je hier en daar wel wat, maar of het nu Disney, Marvel of Star Wars is, op vrijwel elk front zijn er voldoende films en series vertegenwoordigd om je mee te vermaken. Een paar grote nieuwe titels ontbreken nog, maar het zou mij niet verbazen als deze na de release alsnog toegevoegd worden. Niet alleen de bekende films zijn te zien, maar ook shorts en documentaires zijn op Disney+ te bekijken. Voor ieder wat wils dus.

Disney heeft goed gekeken naar concurrentie en gebruikt deze kennis voor hun eigen platform en dat is wat mij betreft prima. Waarom zou je iets dat goed werkt anders doen? Hierdoor is de indeling van Disney+ zeer logisch en overzichtelijk gemaakt. Evenals bij bijvoorbeeld Netflix zijn er verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen, maar bij Disney+ kun je ook per merk selecteren. Als je op zoek bent naar Marvel-films, hoef je dus niet door een hele lading Pixar of Star Wars-films te scrollen om uit te komen bij wat je zoekt. En dat is uiteindelijk wat je wilt. Als je trek in chips hebt, dan loop je direct naar dat schap en zit je er niet op te wachten om de hele supermarkt te moeten doorlopen.

onbekend

Wat komt er nog en is het het waard?

Ondanks dat er nu al aardig wat te bekijken is op Disney+, staat ons ook nog enorm veel te wachten. Eén van de series waar ik persoonlijk het meest naar uitkijk is The Mandelorian, maar er worden meer Disney+ Originals toegevoegd. Bijvoorbeeld Marvel Hero Project, The World According to Jeffrey Goldblum, Disney Noelle, een serie van High School Musical en de live action film van Lady en de Vagebond. Dat is waarschijnlijk pas het begin. Eerder dit jaar nam Disney ook 20th Century Fox over, waardoor het niet ondenkbaar is dat er ook vanuit die stal films naar Disney+ komen. En die hebben nogal wat films gemaakt.

Dan rest de grote vraag nog of Disney+ het waard is om aan te schaffen. Ik denk dat het voor de meeste mensen een uitstekende service is om een abonnement op te nemen. Er zit voor bijna ieder wat wils tussen en zeker als je - zoals ondergetekende - kinderen hebt, dan is het raadzaam een abonnementje te nemen. Disney+ kost ook net iets minder dan bijvoorbeeld Netflix. Voor 6,99 euro per maand zit je gebakken. Dus tenzij je niets met Disney, Pixar, Marvel, Star Wars of National Geographic hebt, kun je dit bijna niet aan je voorbij laten gaan.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?