Dol op gamen? Gun jezelf deze zaken!

-

Is jouw vorm van ultieme ontspanning na een dag lang werken en sociaal zijn, om even helemaal op te gaan in de laatste game van het moment? Doe dit dan ook vooral en voel je er niet schuldig over. Dat er mensen zijn die hun hoofd leeg maken door een yoga sessie of het rennen van tien kilometer is vaak zeer sociaal geaccepteerd, bij het spelen van een intense online game is dit soms wat minder. Maar dat is nergens voor nodig. Ook deze manier van ontspanning verdient een rol én de bijkomende investeringen. Ben jij (stiekem) dol op gamen? Dan zijn deze uitgaven zeker de moeite waard!

Altijd de snelste

Je kunt nog zo goed zijn in een game en een waanzinnig reactievermogen hebben, maar wanneer je internet niet van zodanige kwaliteit is zul je het alsnog verliezen. Investeren in internet van de beste kwaliteit is dan ook aan te raden. Online je glasvezel internet vergelijken is dan ook een dikke aanrader. Het gaat je waarschijnlijk niets extra’s kosten, maar qua kwaliteit ga je er wel flink op vooruit. Nog een voordeel is dat je er soms leuke, gratis opties bij krijgt zoals een abonnement op een streamingsdienst. Dus na een drukke dag zó moe dat zelfs fifa spelen (hoe gaan we dat nu trouwens noemen nu het EA Sports FC heet) geen optie is? Dan kun je altijd nog heerlijk én gratis een serie gaan bingen!

De accessoires

Waarschijnlijk heb je wel een goede en snelle gamecomputer, maar vind je de accessoires net iets te veel van het goede. Maar neem van ons aan, dat maakt het gamen wel écht helemaal compleet. Van een speciale stoel tot betere controllers, ook wanneer de oude nog niet stuk zijn is dit de investering meer dan waard. Alleen al door het plezier wat je er aan gaat beleven is het een cadeau wat je jezelf moet gunnen. Ook een apart scherm in een separate ruimte is aan te bevelen wanneer je een huis met anderen deelt. Zo hoef je je nooit meer schuldig te voelen wanneer je ’s avonds de tv inneemt, tijdens het spelen van je favoriete game. Wanneer je geen echte gamestoel koopt, zorg dan in ieder geval voor een ander model loungestoel waar je lekker in kan zitten. Dit gaat ervoor zorgen dat er bij een avondje relaxen geen rugpijn of andere klachten ontstaan.

Gaming Unsplash
Unsplash

Kortom, je mag gamen echt als een hobby en manier van ontspanning zien. Investeren in het beste van het beste hiervoor is dan ook zeer aan te raden. Wanneer je besluit te gaan hardlopen ga je ook voor de beste schoenen, dit is voor een hobby als gamen dus eigenlijk niet anders. Dus wees niet te bescheiden en maak hier budget voor vrij. Vaak vallen de kosten reuze mee en ga je er zowel qua kwaliteit als plezier enorm op vooruit. En vergeet de extra’s niet, mocht je huisgenoten hebben die twijfelen over jouw uitgaven breng deze dan snel onder de aandacht. Dan wil iedereen wel overstappen van abonnement. 100% zeker!