Drie van die: Aankondigingen waar ik niet op zit te wachten van Microsoft

  • Door Patrick Meurs
  • Op 19 mei 2018 om 14:00

Zoals de meeste lezers wellicht doorhebben, heb ik een Xbox One in mijn bezit. Een fantastische console met slechts één gebrek. Een zwaar goede ondersteuning van exclusieve games. En toch knaagt dit, want de Xbox 360 heeft een puike exclusieve line-up gekend. We zijn nu een generatie verder, maar helaas heeft suikeroom Bill niet zo vaak meer de portemonnee getrokken, ondanks de geruchten van het aankopen van een Valve of zelfs EA. Hoe het ook zij, Microsoft moet teren op een aantal titels die echt wel goed zijn, maar waar bij mij de rek wel uit is. Ik wil nieuwe IP's, nieuwe games waar nieuwe gameplay mogelijk is en dat Microsoft dus beter hun best moet doen in het of maken van deze games of het aankopen van exclusiviteit. Daarom mijn drie van die aankondigingen waar ik niet op zit te wachten van Microsoft.

Crackdown 3: No more

Afgelopen jaar werd Crackdown 3 op de E3 met veel bombarie aangekondigd om vervolgens snel in de vergetelheid te raken. Plotseling was daar een bericht dat de game vertraagd was tot de lente van 2018. Ziehier, we zijn in de lente en nog geen Crackdown 3. Ik denk daarom dat Microsoft de game wederom een groot podium geeft. Het is een game waarvan ik denk dat de serie over zijn hoogtepunt heen is. Ondanks dat de eerste game vermakelijk was en goede recensies scoorde, was deel twee volgens velen helaas matig. Crackdown 3 moet daarom met meer komen dan alleen 4K graphics. Gaat de game bijvoorbeeld zonder bugs uitkomen? Is de game groot genoeg om gamers een langere tijd te boeien? En dan heb ik het niet alleen over een singleplayer maar tevens ook een (online) multiplayer component dat de concurrentie aankan met de almachtige Grand Theft Auto V. Natuurlijk, de games mag ik niet vergelijken al is het alleen al om het budget en naam. Maar in dat opzicht is het principe beter goed gejat dan slecht gedaan van toepassing, toch?

Gears of War: Locust vs Pesticide

Oké, Gears is wel een hele belangrijke exclusieve titel voor de Xbox One (de belangrijkste komt nog). De games hebben zich met ieder deel gekenmerkt door prima, solide gameplay met erg mooie graphics. Met een grote fanbase is deze serie gegarandeerd van succes. Met een voorgeschiedenis op de Xbox 360 was het doodeenvoudig om dat succes te herhalen op de Xbox One zou je kunnen stellen. Dat klopt. Hoewel er voor de E3 van 2017 toch voor de simpele inkopper werd gekozen in de vorm van een grafische update, vanwege de aanstaande console Xbox One X. De update was overigens wel groot nieuws hoor, want het toonde des te meer aan hoe sterk de One eigenlijk is. Maar waarom geen nieuwe game met deze techniek? De engine zelf is al vaak succesvol gebleken voor nieuwe games. Achja, inmiddels weten we dat deel vijf zeer waarschijnlijk wel in de maak is, dus ook dit jaar Gears of War op de E3.

Halo: Master Chiefs 343 rising remaster of the Definitive Edition

Halo. Zelf heb ik er eerlijk gezegd vrij weinig mee. Het feit dat Bungie niet meer verantwoordelijk is voor de game (iets met Activision, geld en wat een nieuw lot moest worden), zorgde ervoor dat 343 StudiOS de ontwikkeling in handen kreeg. Halo is vaak genoeg betiteld als dé game die Goldeneye opgevolgd heeft als de definitie van een console shooter voor de moderne tijd. Dan kan je je wel voorstellen hoe belangrijk deze game is voor Microsoft. Ergo, een vervolg in de vorm van Halo 6 is zeker in de maak. Het zou mij niets verbazen als die dit jaar werd getoond. Naast dus zes losse delen, hebben we Halo Wars, ODST, Reach en de top down shooters Spartan Assault en Spartan Strike gezien. In plaats van dat ze hun middelen gebruiken om een nieuwe eigen IP te ontwikkelen, nota bene vanuit een studio waar Microsoft 100% eigenaar van is, wordt de Halo franchise volledig uitgemolken.

Ik schrijf dit stuk met enig cynisme, want ik wil zo graag dat een nieuwe game of grote exclusieve titel uitkomt voor de Xbox One. Ik hoop dan ook dat dit jaar het jaar voor Microsoft wordt qua aankondigingen van nieuwe games. Games die ons gamers weer tot de verbeelding doen spreken. En, als het even kan, een vuist kunnen maken tegen de mooie line-up van games voor de PlayStation 4.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?