Drie van die: Absurde verkleedpartijtjes in games

Geplaatst: 7 februari 2018 12:00

Het zuiden van het land staat weer op springen. Carnaval staat namelijk op het punt van beginnen en menig zuiderling dost zich weer uit met de meest extravagante outfit die te vinden is. Ook ik, want mijn vaste beren onesie staat nog altijd stijf van de alcoholische versnaperingen in de hoek van mijn kledingkast lustig te wachten op het moment dat ik er weer instap. Carnaval is echter niet het enige moment dat ik mijzelf in een belachelijk kledingstuk hijs. Mijn digitale avatar wordt namelijk menigmaal gesierd door de meest absurde outfits. Daarom presenteer ik om carnaval te vieren deze drie van die absurde verkleedpartijtjes in games!

Metal Gear Solid - Quiet

Ik heb het weleens warm, maar Quiet tilt de term 'luchtig kleden' naar een nieuw niveau. De sluipmoordenaar en kameraad van niemand minder dan Big Boss/ Venom Snake/ Ahab/ ga zo maar door, is waarschijnlijk de minst efficiënte sluipschutter aller tijden. Sterker nog, ze heeft geeneens een geweer nodig. Menig soldaat breekt namelijk zijn nek wanneer Quiet langs sluipt. Eigenlijk heb ik Metal Gear altijd links laten liggen, maar bepaalde screenshots deden de game direct een stuk interessanter lijken. Well done Kojima, well done.

SoulCalibur- Letterlijk iedere outfit van Ivy

Fighting games zijn een rijke bron voor absurde outfits. Dames zijn veelal uitgedost in gestroomlijnde kledingstukken en de mannen krijgen meestal een absurde outfit toegewezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van UFO Zack uit Dead or Alive? Toch is dat niet mijn nummer één. Mijn nummer één is namelijk Ivy uit SoulCalibur, dikke tetten, strak latex, een onzichtbaar stringetje, een zwaard die dient als zweep en een lekkere korte coupe om het af te maken. Absurd, and i like it. Nu klink ik als een viespeuk, maar Namco Bandai weet donders goed wat scoort. Dit is de soccermom die we allemaal hopen tegen te komen op het voetbalveld.

God of War - Cod of War

Het moge uit bovenstaande outfits blijken dat ik fan ben van luchtige outfits. Toch besef ik me ook dat de vrouwelijke gamers wat lekkers willen zien. Daarom ben ik even ter voorbereiding van God of War in de eerdere delen van de serie gedoken. De games bevatten namelijk genoeg unlockables en bij het openen van mijn save file in God of War 2 kwam ik direct de leukste tegen. Kratos was namelijk uitgedost in een wel erg aparte outfit. De Cod of War-outfit transformeert Kratos namelijk in niets minder dan een lekker stukje vis. De sikkels veranderen in twee vishaken om het feestje compleet te maken. Dat is pas een surf 'n turf!

Zo, krijgen jullie al zin in carnaval? Ga jij de straten op om liters bier te drinken terwijl je verkleed bent als een gigantische bloemkool, of blijf je lekker op de bank hangen? Wat is jouw favoriete outfit in gaming? Laat het zeker even weten in de reacties, dit is namelijk een onderwerp waar we over kunnen blijven discussiëren.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer