Drie van die: Actievolle Devolver Digital-games voor 2023

Geplaatst: 5 oktober 2022 10:00

Ah, Devolver Digital, je houdt van hun games of je haat ze. Er is niet echt een middenweg. Devolver staat er namelijk om bekend bijzondere games uit te brengen waar lang niet iedereen van kan houden. Dat is bijvoorbeeld al te zien aan de presentaties die ze elk jaar geven. Het leuke aan Devolver Digital is wel dat ze games uitbrengen die in een breed scala aan genres vallen. Een van mijn favoriete games, Inscryption, is namelijk een deckbuilding-game en roguelike. Voor het komende jaar heeft Devolver Digital echter een flink aantal actievolte games in de pijplijn staan. Ik laat je er drie zien waar je naar uit kunt kijken.

Stick it to the Stickman2

Anger Foot

Anger Foot is een first-person shooter van ontwikkelaar Free Lives, die je misschien kent van games als BroForce en Genital Jousting. In Anger Foot, ben je een boze reptiel die zich een weg schiet en trapt door verschillende levels. De game heeft een super hoog tempo en dat maakt Anger Foot zo ontzettend tof. De verschillende kleurrijke levels en de comic-achtige tekenstijl doen vermoeden dat Anger Foot een vrolijke game is, maar niets is minder waar. Deze snoeiharde actiegame laat je namelijk verschillende dieren in felgekleurde trainingsjackjes neerknallen met een bijzondere soundtrack die op de achtergrond klinkt. Terwijl je je een weg door de levels heen schiet en trapt, hoor je namelijk lekkere hardstyle en hardcore beats op de achtergrond. Trek dus je Aussie aan, poeder je neus met een beetje pep en trap je een weg door Anger Foot op je oude Air Max!

Anger Foot1

Gunbrella

We hebben in de geschiedenis van games best wel wat verschillende soorten guns mogen zien. Van de BFG tot de Portal Gun, er zijn heel wat gekke geweren bedacht door game-ontwikkelaars. In Gunbrella heb je echter een nog vreemdere gun tot je beschikking. Het is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van een geweer en een paraplu. Dit wapen kun je dan ook enerzijds gebruiken om je vijanden mee neer te schieten, maar je kunt het ook gebruiken om je door de map te bewegen. Deze action-adventure game kent snelle actie waarbij je verschillende soorten vijanden moet bevechten in kleine ruimtes, maar ook snel over de map moet bewegen. Je paraplu zorgt ervoor dat je een dash, een gilde of een slide kunt doen om je voort te bewegen. De snelle movement en combat zorgen ervoor dat je in Gunbrella altijd goed op moet letten en geen moment in deze game saai is.

Gunbrella1

Stick it to the Stickman

De laatste actievolle game die aan dit lijstje wordt toegevoegd, is Stick is to the Stickman. Stick it to the Stickman is een Beat 'Em Up Roguelike die zich afspeelt op een kantoor. Je speelt namelijk een simpel poppetje dat op een kantoor werkt. Op een dag word je ontslagen en om je daar tegen te verzetten, besluit je iedereen op het kantoor een lesje te leren door ze neer te slaan. Aanvankelijk heb je nog niet zoveel verschillende vaardigheden. Je kunt slechts slaan, of een koffiekopje gooien. Naarmate je verder in het kantoor komt, krijg je echter steeds meer upgrades. De combat in Stick it to the Stickman is ook nog een Physics-based, dus het is lekker chaotisch, lekker lomp en veel te grappig.

Stick it to the Stickman1

Goed, hier zijn dus drie voorbeelden van actievolle games die volgend jaar worden uitgegeven door Devolver Digital. Welke van deze drie heeft jouw interesse gewekt? Wil je op dikke hardstyle beats je vijanden de grond in trappen in Anger Foot? Of gebruik je liever een dodelijke paraplu in Gunbrella? Misschien ben je je saaie kantoorbaan wel zat en zak je liever onderuit met een paar potjes Stick it to the Stickman? Wat je voorkeur voor actievolle games ook is, Devolver Digital komt volgend jaar met een flinke dosis actie voor iedereen!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord