Drie van die: Anime's om te bingewatchen tijdens de kerstvakantie

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent voor velen van ons dat we het geluk hebben om een paar dagen kerstvakantie te vieren. Stiekem gaan de meeste van ons vierkante oogjes krijgen door alle screentime die we pakken. Dit kan natuurlijk door hele dagen door te gamen, misschien wel onder het genot van een oliebol en een drankje, maar ook door half slapend een aantal series te kijken. 'Bingewatching' is ondertussen een heus begrip en dat kunnen we op deze vrije dagen natuurlijk heerlijk uitbuiten. In deze Drie van die beschrijf ik drie anime's die heerlijk van onder genot van een warm dekentje te bingen zijn.

Full Metal Alchemist: Brotherhood

De anime Full Metal Alchemist bestaat uit twee varianten, maar persoonlijk ben ik meer fan van de Brotherhood verhaallijn. Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, betreden we in deze anime een wereld waarin alchemie hoog in het vaandel staat. Daar maken we kennis met de broers Edward en Alphonse Elric. Zij zijn op jonge leeftijd hun moeder verloren en proberen haar met alchemie terug te krijgen. Dit gaat fout en ze moeten leren leven met de consequenties. Het helpt ook niet dat daarnaast de wereld dreigt te vallen door een angstaanjagende groep baddies.

Full Metal Alchemist: Brotherhood is een hele dikke favoriet van mij, die ik regelmatig nog wel eens terugkijk. De eerste paar episodes denk je: okay, dit is wel interessant. Een paar episodes later ben je echter zo hooked dat je er slapeloze nachten van krijgt omdat je alles kan kijken. Plot twists, dikke actie, momenten van lachen en momenten waarbij je tissues nodig hebt wisselen elkaar af en maken het de perfecte anime voor in de kerstvakantie.

onbekend

Death Note

Death Note is ondertussen zo bekend dat de meeste zelfrespecterende animefans deze al wel gezien hebben. Toch vind ik dat dit er wel eentje is die op de lijst moest. In de anime betreden we de wereld van Light Yagami, een doodnormale student. Op school stuit hij op de zogenaamde Death Note. Elke naam, van welke persoon dan ook, die wordt geschreven in deze Death Note, resulteert in de dood voor de bezitter van deze naam. Light besluit het boek te gebruiken om zo criminelen op te ruimen. Dit gebeurt natuurlijk niet zonder dat het opvalt en de wereld op de kop wordt gezet. Uiteindelijk wordt hij toch stiekem wel een van deze evil-doers.

Death Note is 37 afleveringen lang. Met een dikke twaalf uur ben je er dus zo doorheen. Is dat nou niet perfect voor een pyjamadag en dus in de kerstvakantie? Nou dat dacht ik dus ook! De serie zit vol plot twists en spannende momenten om het een langere tijd leuk te houden. Toch ben ik zelf van mening dat het begin beter is dan het einde, maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken. Moord en doodslag is nou niet echt een mooie kerstgedachte, maar dat vergeten we maar even. Gewoon omdat het kan.

onbekend

Attack on Titan

Als we het dan toch over moord en doodslag hebben (volgens mij heb ik een beetje issues), kan ik een mooi bruggetje maken naar de laatste in rij. Het gaat om Attack on Titan. De anime heeft in korte tijd de harten van veel animefans weten te veroveren en niet zonder reden: het is namelijk belachelijk spannend. Het laatste beetje mensheid dat over is, leeft achter grote, dikke muren. Daarbuiten bevinden zich namelijk de Titans, die alles opvreten wat ook maar op hun pad komt. De mensheid wil zich natuurlijk tegen deze giganten weren. Opgegeten worden staat namelijk niet op hun lijst van de kerstman. Eén van de mensen die de strijd tegen deze giganten aangaat, is Eren Yeager, de hoofdrolspeler van de serie. Samen met hem gaan we de strijd aan tegen de Titans en zien we al het verdriet inclusief verrassende plotwendingen die daarbij komen kijken.

Attack on Titan heeft inmiddels twee seizoenen en is perfect voor een marathon. Dit omdat elke aflevering een einde heeft waarbij je mond openvalt. Regelmatig ga je merken dat je tegen het scherm wil schreeuwen omdat het einde zo naar of abrupt is. Ik kan je vertellen dat elke week één episode kijken echt een hel is. Nee, kijk het gewoon allemaal op één dag (of in een paar dagen, wat jij wil). Je gaat er geen spijt van krijgen, geloof me.

onbekend

Zo, mocht jij nou een van de gelukkigen zijn met kerstvakantie en een liefde voor anime, dan hoop ik dat ik hiermee je donkere dagen wat heb kunnen aanvullen. Maar misschien vind je wel dat ik helemaal geen toffe anime's heb benoemd en heb je zelf een veel beter lijstje. Laat het dan vooral weten in de comments, misschien heb ik dan ook weer wat te kijken.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?