Drie van die: Apple Arcade-aanraders

Apple Arcade is net uit en heeft nu al een flinke bibliotheek vol met games die je nergens anders kunt spelen. Als echt Apple-meisje kon ik dus niets anders dan een abonnement nemen op Apple Arcade om te kijken wat ik er allemaal van mocht verwachten. Nu is mobiel gamen niet bepaald mijn ding, dus het was wel even wennen, maar ik heb toch enkele games gevonden die naar mijn mening zeker de moeite waard zijn. Ik heb hierbij ook geprobeerd om verschillende soorten games te vinden, zodat er voor iedereen wel iets interessants bij zit. Dus bij dezen, drie Apple Arcade-aanraders.

onbekend

Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm

Oceanhorn 2 is een best wel toffe actie-RPG voor Apple Arcade. De game doet heel erg denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Wind Waker, maar dat hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Oceanhorn 2 is een prequel van Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas uit 2013. In dit deel volg je het verhaal van een koene ridder die verschillende volkeren bijeen moet brengen in een strijd om de wereld te redden van een kwaadaardige tovenaar. Het origineel is uitgekomen op mobiele apparaten, maar ook op pc en consoles. Het is dus verrassend dat deeltje twee een Apple Arcade Exclusive is. Op zich is dat best wel prima, daar de game op de iPhone prima draait. De kleurrijke graphics komen op een Retina-scherm namelijk perfect tot hun recht. De besturing is aan het begin wel een beetje wennen, maar al gauw ben je uren aan het spelen en zit je helemaal in het avontuur.

What the Golf?

What the Golf? is, zoals de naam al doet vermoeden, een golf-game. Nu ben ik zelf absoluut geen sporter en houd ik al helemaal niet van golf, maar What the Golf? is een game waar ik mij uren mee heb vermaakt. Deze game is namelijk niet zomaar een golf-game waarbij je een balletje in zo min mogelijk slagen in de hole moet zien te slaan. What the Golf? is zoveel meer dan alleen een golf-game. De game begint heel onschuldig met een normaal potje golf waarbij je de golfbal in de hole moet slaan. De zachte kleuren en kinderlijke graphics doen vermoeden dat deze game speels en vrolijk is. Dat blijkt later ook te kloppen, want in What the Golf? is het niet alleen de bedoeling dat je een balletje in de hole slaat, maar ook andere dingen. Op een gegeven moment stond ik een bureaustoel te putten en later bleek dat ik de golfer in de hole moest slaan in plaats van de bal zelf. What the Golf? is een game vol humor, woordgrappen, gekke physics en verwijzingen naar andere games. Wil je je dus even vermaken met een absurde game, dan is deze absoluut een aanrader.

Red Reign

Red Reign is een Real-Time Strategy-game van de makers van de Bloons Tower Defense-serie. De game is zowel in je eentje als in de multiplayer-modus te spelen. De game is een soort combinatie van Warcraft en de kleurrijke RTS-games die je vaker tegenkomt op mobiele platformen en dat is een combinatie die toch best wel vermakelijk is. Je kunt kiezen uit de menselijke factie of uit Orcs en beiden hebben hun eigen unieke gebouwen en units. De game is erg gemakkelijk onder de knie te krijgen, maar de besturing is soms wel een beetje onduidelijk. Desalniettemin is het een prima RTS waar waarschijnlijk ook vele updates voor gaan komen.

Zo, dit waren dan drie Apple Arcade-games die ik je zeker kan aanraden. Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit de nu al vrij grote bibliotheek die de abonnementsdienst van Apple heeft. Gelukkig kun je Apple Arcade nu een maand lang gratis uitproberen, dus heb je een iOS-apparaat, dan is het zeker de moeite waard om de dienst uit te proberen. Ben jij ook al aan de Apple Arcade en heb jij nou een game gevonden die ik echt uit moet proberen? Laat het dan weten in een reactie!

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?