Drie van die: Apps die ik wil op mijn PlayStation 4

Geplaatst: 5 april 2014 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Qua games begint de PlayStation 4 nu gelukkig eindelijk op gang te komen, maar een next-gen console zou in theorie meer moeten kunnen. Zo zou de nieuwe console van Sony onder andere in staat moeten zijn om een aantal leuke applicaties op het scherm te toveren. Vooralsnog moeten we het doen met een handjevol apps, waar Netflix met kop en schouders bovenuit steekt. Persoonlijk heb ik echter wel wat ideeën, waarvan ik er hier drie voor jullie op een rijtje heb gezet.

NBA Game Time

Jeetje, wat specifiek! Ik hoor het je denken. Dat komt vooral doordat ik deze applicatie voorheen veelvuldig met veel plezier heb gebruikt op de Xbox 360. De app is ook beschikbaar op vele andere platformen, maar nog niet op de PlayStation 4. Vooralsnog lijkt de NOS met de NOS Sport app alleenheerser te zijn op de PS4 in Nederland, maar zelfs die applicatie wil bij mij vaak nog niet eens soepel werken. Het blijft echter een feit dat er behoefte is aan sportapplicaties, want in de huidige maatschappij moeten en zullen we alles overal, en wanneer we dat willen, kunnen volgen. Bovendien zijn de gratis samenvattingen die dit soort applicaties vaak met zich meebrengen, zeer welkom voor de gierige Hollander. Daarnaast wil je kunnen kiezen welke wedstrijd je live wilt bekijken, het liefst met een maandelijks abonnement met lage kosten of door een pay-per-view systeem. Persoonlijk zou ik al genoegen nemen met werkende NOS Sport en NBA Game Time apps, maar voor de korfballiefhebbers onder ons zou het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond eigenlijk ook snel met een eigen applicatie voor de PlayStation 4 moeten komen.

Uitzending Gemist

Televisie kijken kan tegenwoordig eigenlijk echt niet meer, maar online kanalen om programma's terug te kijken lijken vooralsnog nog sociaal geaccepteerd. Uitzending Gemist is hier een prima voorbeeld van, al ontbreekt hier ook nog altijd een app van op de PlayStation 4. Die zuurverdiende centen die jaarlijks indirect richting de publieke omroep gaan, mogen wat mij betreft best worden besteed aan zo'n applicatie. Natuurlijk kunnen de commerciële omroepen dan niet achterblijven, wat erop neer zal komen dat ik binnen enkele maanden hoogstwaarschijnlijk The Voice Kids op mijn PS4 zit terug te kijken. Feit blijft echter dat de gemist-apps schitteren door afwezigheid, of in andere woorden: gemist worden.

YouTube

Op het gebied van applicaties is YouTube een voorloper, maar op de PlayStation 4 hebben ze deze titel geen eer aan gedaan. Hoewel de apps van YouTube nog wel eens willen fluctueren als het aankomt op kwaliteit, valt er weinig af te dingen op het simpelweg in staat zijn om video's af te spelen. Bovendien zou dit voor de PS4-bezitter die nog niet in het bezit is van een mediaspeler, andere console of hypermoderne tv, de ideale manier zijn om eindelijk dat kattenfilmpje via je televisie aan je oma te laten zien. Daarnaast zou YouTube door gamers voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt en zeker met het oog op de hoge inzet van Sony op het streamen en sharen van video's, blijft het gek dat een app van YouTube nog altijd ontbreekt op de PlayStation 4.

Lig jij iedere nacht wakker door het ontbreken van een andere app, laat dat hieronder dan even weten. Ik ben namelijk erg benieuwd wat voor apps jullie graag op de PlayStation 4 zouden willen zien of welke jullie momenteel al fanatiek gebruiken.

Lees meer