Drie van die: Beste dieren companions

Geplaatst: 4 oktober 2022 10:00

Dierendag! De dag om onze kleine vrienden goed te verwennen. Al gebeurd dat natuurlijk al genoeg, vandaag mag het nog wat meer. Vandaag is ook een goede reden om de dieren in games wat meer in de spotlight te zetten. Ze spelen misschien niet altijd de hoofdrol, maar ook als side-kick stelen dieren vaak de show. Eén van de belangrijkste vragen als er een dier in een game zit, is vaak: kun je ze aaien? Maar sommige dieren doen nog veel meer dan alleen geaaid worden. Laten we eens kijken naar drie van die leuke dierenvrienden in games die ook nog eens erg handig zijn.

Dieren companions  Ikaros v2

Daffodil in Spiritfarer

Laten we beginnen met de pluizige metgezel in Spiritfarer. Daffodil is de kat van Stella die haar gezelschap houdt tijdens de avonturen op de boot. Hij is misschien ook wel het schattigste personage in de hele game en dat zegt wat. Daffodil komt met Stella mee vanuit de gewone wereld en helpt mee op en om de boot met allerlei klusjes. Maar wel op een manier zoals een kat dat zou doen. Dus of het echt behulpzaam is, is maar de vraag. Gelukkig doet hij het uitstekend als het gaat om zijn belangrijkste taak: knuffels geven. Op elk willekeurig moment kun je als Stella een knuffel geven aan Daffodil, net zoals je dat bij de Spirits kunt doen. Toch heeft een knuffel iets bijzonders, een kat die knuffelt zie je namelijk niet vaak. En deze knuffels zijn zeker nodig na het afscheid nemen van de verschillende gasten op de boot. Naast het feit dat Daffodil ontzettend schattig en knuffelbaar is, heeft hij ook nog een andere taak. Als je de game in co-op speelt, kun je namelijk als Daffodil spelen. Een leuke manier om van deze pluizige side-kick een hoofdpersonage te maken.

Daffodil  Spiritfarer1

Ikaros in Assassin's Creed: Odyssey

Een paar ogen in de lucht is altijd handig en dat weten Kassandra en Alexios in Assasin’s Creed: Odyssey ook. Daarom hebben zij Ikaros, een arend, als compaan. Ikaros helpt je tijdens het spelen van de game op verschillende manieren. Zo kan Ikaros het gebied om je heen verkennen en zien of er vijanden in de buurt zijn. Je kunt deze vijanden ook markeren, zodat je kunt zien waar ze precies zijn. Maar wat Ikaros een stapje voor laat hebben op zijn vrouwelijke tegenhelft Senu uit Assassin’s Creed: Origins, is dat Ikaros ook vijanden kan aanvallen en zelfs doden. Dit is soms best handig als je extra sneaky wilt zijn. Niet dat ik daar persoonlijk heel goed in ben, maar dat is een ander verhaal. Ikaros is een arend waar je absoluut geen ruzie mee wilt krijgen en die zeker wat extra liefde verdient op een dag als vandaag.

Dieren companions  Ikaros

Pikachu in Pokémon Yellow

Dan even een lekkere throwback naar één van de beste side-kicks die er is in games: Pikachu. De starter Pokémon in Pokémon Yellow is ondertussen al heel wat jaartjes oud, maar zelfs voor iemand die geen groot Pokémon fanaat is, is dit één van de beste dierlijke side-kicks die ik me kan bedenken. Niet alleen is Pikachu ontzettend schattig, hij is ook nog eens een goede vechter als één van de sterkste Electric-type Pokémon. Het feit dat hij niet in zijn Pokeball wilde blijven, maar liever naast de speler loopt tijdens het avontuur, laat ook zien dat Pikachu een goede vriend is. Je staat er nooit alleen voor met Pikachu aan je zijde. Vandaag de dag is Pikachu een iconisch personage geworden, niet alleen voor Pokémon liefhebbers, maar ook voor velen daarbuiten. Wie houdt er niet van de kleine, gele bal energie?

Dieren companions  Pikachu

Er zijn meer dan genoeg pluizige vrienden te vinden in games. Wie is jouw favoriete dieren companion in games? Laat het zeker even weten in de reacties. En vergeet je echte companions niet te verwennen vandaag!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord