Drie van die: Beste koppels in videogames

De laatste weken stonden de winkels er vol mee: (nep)rozen, chocola, knuffeldieren en harten, heel veel harten. Allemaal cadeaus die je vandaag kan geven aan je partner, echtgenoot of degene op wie je al een tijdje een oogje hebt, maar de moed niet had om de eerste stap te zetten. Het is Valentijnsdag! De geliefde feestdag voor degene met een relatie en een gevreesde dag voor de singles. Ik moet elk jaar toch even slikken als ik verliefde koppels op straat zie rondlopen die elkaar cadeaus geven. Helaas zijn koppels niet alleen een fenomeen in de echte wereld, maar zijn ze ook in films, series, boeken en ja, videogames te vinden. Voor de dag van de liefde zet ik drie, in mijn ogen, geweldige koppels uit videogames voor vandaag in de spotlight.

onbekend

Mario en Peach

Laten we beginnen met de Mickey en Minnie Mouse van videogames, Mario en Peach. Hun liefdesverhaal begon in 1983 toen Mario Peach voor het eerst redde uit de klauwen van de Koopa King Bowser. Nu 37 jaar later bevrijdt Mario Peach nog met veel liefde van Bowser die maar niet lijkt op te geven. Dat Mario van de Princess Toadstool houdt is duidelijk, maar Peach lijkt Mario in sommige games flink in de friend-zone te duwen. In andere Super Mario games springt ze hem dan weer romantisch in de armen en geeft ze Mario een kus of bakt een cake voor hem. Dit lijkt een geval te zijn van een extreem lange knipperlicht relatie, maar het valt niet te ontkennen dat deze twee een iconisch videogame koppel zijn.

onbekend

Bella en Mortimer Goth uit de Sims

Een ander bekend videogame koppel zijn Bella en Mortimer Goth ofwel Cora en Christiaan van de Kerkhof in het Nederlands. Dit echtpaar is al vanaf de eerste game in de Sims te vinden en in die 20 jaar hebben ze genoeg dingen met elkaar meegemaakt. In de Sims 1 en Sims 4 zijn ze een typisch gelukkig gezin met hun twee kinderen Cassandra en Alexander (tenzij een speler iets anders besluit natuurlijk), maar dat was in andere games wel eens anders.

In de Sims 2 was Bella opeens verdwenen en liet zij een eenzame, oude Mortimer achter met hun twee kinderen. Wat er met Bella was gebeurd is nog steeds een mysterie, want ze liep wel gewoon rond als een npc in Strangerville (een ander dorp in de Sims 2) en wat je ook probeerde je kon haar niet terugkrijgen bij haar familie. Het leek wel alsof de ontwikkelaars niet wilden dat de Goth’s in die game een gelukkig einde kregen. Ook in een aantal spin-off games is Bella gescheiden van haar gezin en wordt ze achterna gezeten door aliens. De mysteries die rond dit echtpaar hangen heeft ze tot een van de meest geliefde, mysterieuze en bekendste koppels in de game-wereld gemaakt.

onbekend

The long dead Lovers uit Skyrim

Als laatste heb ik een stel gekozen dat misschien niet zo bekend is, maar wel een plekje in mijn hart heeft veroverd. Het gaat om de long dead Lovers uit Skyrim. Toen ik met mijn allereerste save bezig was in Skyrim, kwam ik toevallig in de tempel van Mara terecht, terwijl ik door Riften aan het dwalen was. Daar kreeg ik de quest The Book of Love en omdat ik niets anders te doen had besloot ik ermee aan de slag te gaan. Ik kan wel stellen dat The Book of Love de meest romantische quest-lijn is van de game. Voor de eerste twee missies moet je twee mensen hun gevoelens laten uiten aan degene op wie ze een oogje hebben. Ik vervulde mijn rol als Mara’s (godin van de liefde in de game) matchmaker en bracht de twee koppels bij elkaar. Als laatste missie moest ik alleen plotseling totaal iets anders doen. Ik moest opeens op zoek gaan naar een vrouwelijke geest Frugi in de buurt van het dorp Rorikstead. Zij wacht al eeuwen op haar geliefde die gestorven is in de oorlog. Frugi weet dat haar man dood is, maar ze wil niet naar de andere zijde zonder haar grote liefde nog één keer gezien te hebben. Ze vraagt om jouw hulp om zijn lichaam te vinden. Frugi brengt je naar het slagveld waarvan ze denkt dat haar Fenrig daar is overleden, maar als je daar aankomt tref je in plaats van een skelet een andere geest aan. Het blijkt dat Fenrig ook al die tijd op haar heeft gewacht en na de hereniging gaan de twee dode geliefden samen door naar hun volgende avontuur.

onbekend

Dit waren mijn drie keuzes voor de beste koppels in videogames. Natuurlijk zijn er nog veel meer iconische koppels in de games te vinden, maar deze drie hebben bij mij een bijzonder plekje gekregen. Nu ben ik benieuwd welke koppels jij het beste vindt in videogames? Laat het me weten in de comments en ik wens jullie nog een fijne Valentijnsdag!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?