Drie van die: Beste muziekgames allertijden

Geplaatst:
Aangepast: 19 mei 2019 12:28

Meer dan tweehonderd miljoen mensen wereldwijd waren gisternacht getuige van de Nederlandse overwinning op het Eurovisie Songfestival. Duncan Laurence brengt na vierenveertig jaar de winst mee naar huis met zijn nummer Arcade. Toen bekend werd gemaakt dat hij Nederland ging vertegenwoordigen gaf niemand hem een kans, maar langzamerhand sloeg dat om toen bleek dat zijn liedje veel mensen aansprak. Desalniettemin moet je het dan toch nog even doen in de vriendjespolitiek-show en dat heeft hij gedaan. Zijn overwinning is een ongekende prestatie. Muziek verbindt, verbroedert en verenigt. Ook in games. Om de overwinning van Duncan te vieren en omdat wij op de redactie ook meteen de smaak te pakken hebben, hebben we drie van die beste muziekgames voor je op een rijtje gezet.

Lips

Oke, misschien is Lips niet een van de beste muziekgames. Op deze plek had een Rock Band-game bijvoorbeeld zeker niet misstaan. Maar Lips komt van alle muziekgames natuurlijk wel het dichtst in de buurt van Duncan zijn prestatie. Lips deed het als tegenhanger van SingStar een stuk beter en vooral de draadloze microfoons werkten een stuk lekkerder. Dat maakt Lips in ieder geval in zijn soort de beste. In Lips ben jij de uitvoerend artiest en zing je liedjes van je favoriete performers. Bovendien kon je zelfs je eigen nummers toevoegen aan de game. Het enige nadeel hieraan was echter dat je dan geen lyrics in beeld zag, maar je kon dus vrijwel elk liedje meezingen in deze karaoke game.

DJ Hero 2

Mijn persoonlijke favoriet als het aankomt op muziekgames is toch wel DJ Hero 2. Deze game had alles waar het eerste deel goed in was en meer. Dankzij de heerlijke gameplay, geweldige diversiteit aan nummers en de DJ-set stond deze game garant voor een fantastische ervaring. Ik heb de nummers destijds dan ook letterlijk en figuurlijk grijs gedraaid op mijn Xbox 360. Deze spin-off van Guitar Hero viel bij mij zelfs wat beter in de smaak dan de game waar het op gebaseerd was, maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur. Stiekem hoop ik dan ook nog altijd dat er ooit een derde deel gaat verschijnen. Ooit stond DJ Hero 3 wel in de planning, maar helaas besloot Activision destijds de stekker uit het project te trekken. Wie weet dat het er ooit alsnog van komt.

Guitar Hero 5

Ik moet heel eerlijk met het schaamrood op de kaken toegeven dat ik Guitar Hero 5 nooit in mijn bezit heb gehad. Meer dan tijdens avonden bij vrienden ben ik er dus niet mee in aanraking gekomen. Echter is de reden dat ik de game destijds nooit heb aangeschaft meer een geldkwestie geweest dan desinteresse, want de Guitar Hero-serie is wat mij betreft de grootste franchise op het gebied van muziekgames. Bovendien had dit vijfde deel ook een waslijst aan heerlijke nummers om met je gitaar op los te gaan. In tegenstelling tot een game als DJ Hero vond ik de multiplayer in Guitar Hero ook wat leuker en je kon het met vier spelers tegelijk spelen. Om nog maar te zwijgen van de verbeterde interface waardoor het allemaal lekkerder speelde en overzichtelijker was.

Dat waren dan mijn drie van die beste muziekgames. Eigenlijk hoort zo'n lijst wel wat langer te zijn, want er staan nu bepaalde games niet tussen die er zeker in hadden moeten staan. Het is niet anders. Dankzij gisternacht zijn er vandaag op de redactie in ieder geval wat ruiten gesneuveld omdat wij gepoogd hebben ook een mopje te zingen. Wellicht heb jij - net als ons op de redactie - na de overwinning van Duncan ook de smaak erg te pakken en ben je voornemens jouw favoriete muziekgame weer eens te spelen. Is het een van bovenstaande of mis jij nog een game in dit lijstje die er absoluut tussen had moeten staan?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord