Drie van die: Boeken waar een game van gemaakt moet worden

Hoewel ik een fanatieke gamer ben, verslind ik ook de nodige boeken in mijn vrije tijd. Door de jaren heen heb ik meerdere boeken gelezen en zijn er een paar in mijn hart gesloten. Toen Harry Potter: Hogwarts Legacy werd aangekondigd, klopte zowel mijn gamer- als lezershart. Het bracht mij ook aan het denken over welke andere boeken ook goed als een game zouden kunnen werken. Hier heb ik drie boeken(series) op een rij gezet waarvan ik wel graag een game zou willen zien.

onbekend

De Mistborn-trilogie van Brandon Sanderson

Als ik van één boekenserie een game zou willen hebben, dan is het wel de Mistborn-trilogie van Brandon Sanderson. Dit met name door het magiesysteem en de wereld waar deze boekenserie zich afspeelt. In de wereld hebben sommige mensen de kracht van Allomancy, de mogelijkheid om één of meerdere pure metalen op te drinken en te verbranden om verschillende vaardigheden op te roepen of dingen te versterken.

Zo kan je met koper voelen of anderen Allomancy gebruiken, met Brass kun je emoties van anderen beïnvloeden, Tin verbetert je zicht en andere instincten, ijzer laat de gebruiker andere vormen van metaal van naar zich toe trekken of juist van zich af stoten om zich te lanceren en Peauter maakt je supersterk. Ik kan er nog een paar opnoemen, maar dat dit magiesysteem uniek is, moet hopelijk duidelijk zijn geworden.

Dit magiesysteem kan een frisse wind zijn in de game-industrie die in de afgelopen jaren vrijwel hetzelfde is gebleven op een paar uitzonderingen na. Mistborn heeft naast Allomancy ook een interessante wereld waar de boeken zich afspelen. Het heeft geen officiële naam, maar dat het er niet zo goed gaat, is al vrij snel duidelijk. Bloemen zijn er al eeuwen niet gezien en de planten die nog groeien, hebben al hun kleur verloren. Deze wereld is al gaaf om te ontdekken in de boeken en ik ben benieuwd hoe het er in een game uit zou zien. Er zijn nog veel meer redenen waarom Mistborn geschikt is voor een game, zoals de geweldige personages, maar dan zou dit artikel te lang worden. Mistborn zou, mits goed uitgevoerd, een hele gave gameserie kunnen zijn. Sanderson overwoog zelf in 2018 om de rechten voor zijn boeken gratis aan CD Projekt Red te geven en ik hoop stiekem dat de Witcher-ontwikkelaar contact met Sanderson heeft opgenomen…

onbekend

The Hunger Games van Suzanne Collins

Iedereen is bekend met The Hunger Games, of De Hongerspelen in het Nederlands. Op basis van de boeken die je hebt gelezen, de films die je hebt gezien, of via deze franchise weet je dat kinderen in een arena moeten vechten tot de dood erop volgt. The Hunger Games behoort tot één van mijn favoriete boekenseries en ik heb het verhaal van Katniss Everdeen meerdere keren verslonden. Eerlijk gezegd is het deze boekenserie, samen met Harry Potter en de Percy Jackson-boekenreeks, die mijn liefde voor lezen als kind hebben aangewakkerd. Daarom heeft deze boekenserie een speciaal plekje in mijn hart.

Dit jaar reserveerde ik dan het laatste Hongerspelen-boek, de prequel De Ballade van slangen en zangvogels, ook zonder te twijfelen. Hoewel ik het boek in één ruk uitlas en er uitgebreid van genoten heb, heerste er ook een beetje teleurstelling. Dit omdat dit laatste boek zich weer vooral op District 12 en het Kapitool focust, waar het verhaal van Katniss zich ook heeft afgespeeld.

Panem, het land waar The Hunger Games zich afspeelt, is zoveel groter dan die twee plekken. Zo zijn er elf andere districten, waar fans bijna nog niks van gezien of gehoord hebben op een paar benoemingen na. Ik wil juist de andere districten zien en ontdekken. Een game over deze franchise kan hierbij de uitkomst bieden. Er zijn namelijk genoeg Hongerspelen waar nog niks over bekend is. Kies één van die Hongerspelen en laat de speler zelf zijn of haar favoriete District kiezen om in te starten. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Tegen meer prequel-boeken over de eerdere Hongerspelen zou ik stiekem ook geen nee zeggen trouwens…

onbekend

Cresent City: House of Earth & Blood van Sarah J. Maas

Wat als The Witcher en Cyberpunk 2077 een baby zouden krijgen? Dan zou het kind het boek Cresent City: Earth & Blood van één van mijn lievelingsschrijfsters Sarah J. Maas zijn. Cresent City is het laatste boek van de populaire fantasyschrijfster en speelt zich af in een Fantasywereld in de moderne tijd. In deze wereld hebben elven, heksen en de andere mythische wezens uit het verhaal gewoon een smartphone en andere moderne technologie. Sarah J. Maas zorgt ervoor dat de vermenging van deze twee totaal verschillende werelden goed met elkaar werken. Cresent City is een super gave stad als je het boek moet geloven. De stad is opgedeeld in verschillende wijken waar de verschillende rassen wonen.

Zo heb je vormveranderaars die in een dier kunnen veranderen, de eerder genoemde elven en heksen, gewone mensen, zeemeerminnen, pixies, selkies en nog veel meer. Dit zorgt voor de nodige opties voor eventuele spelers om uit te kiezen. Hybrides zijn in de wereld van Cresent City ook niet ongewoon wat nog meer opties kan opleveren voor het maken van een personage. De stad zelf is ook een super interessante plek om te ontdekken gevuld met clubs, luxe restaurants, winkels en tempels. Alleen buiten Cresent City ligt er nog een hele wereld die vraagt om ontdekt te worden in de volgende boeken of in een eventuele game.

Waar Sarah J. Maas ook bekend om staat, is de romantiek in haar boeken en dat is, zoals je uit eerdere artikelen van mij weet, één van mijn grote zwaktes. I’m all-in voor een epische fantasy RPG waar een uitgebreid romance systeem is. Dit vind ik nog steeds een onderbelichte mechanic in games en misschien dat deze game daar verandering in kan brengen. In het boek is er sprake van een groot mysterie van de moord op de beste vriendin van hoofdpersonage Bryce. Dit mysterie is de rode draad door het boek en zorgde dat ik op het puntje van de bank zat. Als er zo’n zelfde mysterie in de game zou zitten met de mogelijkheid om Cresent City zelf te ontdekken, dan zou ik de game meteen reserveren bij de aankondiging!

onbekend

Zoals je kan zien, ben ik een echte fantasy nerd wat smaak voor boeken en games betreft. Maar misschien weet jij wel een andere geweldige boekenserie die een prima basis voor een game zou kunnen zijn? Laat mij jouw voorstellen zien in de reacties!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?