Drie van die: Brandende vragen die ik heb na het zien van Game of Thrones aflevering 8-3

De derde aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones zit erop en met nog maar drie afleveringen te gaan, komt de conclusie van de serie steeds dichterbij. In dit laatste seizoen zijn al vele mysteries ontrafeld en in de komende afleveringen krijgen we vast meer antwoorden. Na het zien van aflevering drie zit ik echter met een aantal brandende en onbeantwoorde vragen, die ik graag met je wil delen. En het wordt inmiddels een beetje een cliché, maar spoiler warning.

onbekendBron: HBO

Waar is Melisandre al die tijd geweest?

Ok, we wisten natuurlijk al dat Melisandre terug zou keren in deze aflevering en dat ze een grote rol zou spelen in het verslaan van de Night King en zijn leger ondoden. Aan het begin van de aflevering zien we hoe Melisandre het leger in Winterfell tegemoet rijdt en de Arakh-zwaarden van de Dothraki-ruiters in brand steekt. Later helpt ze het leger der levenden nogmaals door de loopgraven in brand te steken en uiteindelijk geeft ze Arya de moed om de Night King te doden. In het zevende seizoen gaf Melisandre aan dat ze naar Volantis zou vertrekken. Varys raadde haar toen aan om niet terug te keren naar Westeros, waarop Melisandre antwoordde dat ze in Westeros moest sterven, wat ze uiteindelijk aan het einde van deze aflevering ook doet. Maar wat heeft ze eigenlijk al die tijd in Volantis gedaan? In Volantis staat de grootste tempel van de Lord of Light, die bewaakt wordt door een enorm slavenleger. Veel fans dachten dat Melisandre met dit leger naar Westeros zou gaan om te helpen de Night King te verslaan. In deze aflevering zien we echter dat ze in haar eentje terug is gekeerd. Had ze dan niet beter kunnen blijven en zichzelf nuttig kunnen maken in Winterfell?

onbekendBron: HBO

Waarom ging de Night King niet dood door het vuur?

We weten inmiddels dat de White Walkers en de Wights te doden zijn door wapens van Valyrian Steel en Dragonglass. We weten echter ook dat ze niet tegen vuur kunnen. Wanneer Daenerys en haar draak Drogon oog in oog komen te staan met de Night King, laat ze haar draak op hem vuur spuwen. Nadat de vlammen zijn gedoofd, zien we echter dat de Night King ongeschonden is gebleven. We zien hem zelfs naar Daenerys opkijken met een grijns op zijn gezicht. Als de ondoden niet tegen vuur kunnen, hoe kan het dan dat de Night King ongeschonden is gebleven, nadat Daenerys de grootste Dracarys ooit op hem gedropt had? Een veelbesproken theorie zegt dat de Night King ooit een Targaryen is geweest. Dit naar aanleiding van de tekens die hij achterlaat, die lijken op het familiewapen van de Targaryens en het feit dat Targaryens niet gedood kunnen worden door vuur. De Night King stamt echter uit een tijd lang voordat de Targaryen-familie bestond. Was de ondode koning dan gewoon vals aan het spelen?

onbekendBron: HBO

Is Arya Stark Azor Ahai?

Azor Ahai, The Prince That Was Promised, is een legendarisch figuur waar veel over gespeculeerd wordt. Deze verlosser redde de mensheid eeuwen geleden tegen een aanval van de White Walkers door middel van een brandend zwaard dat Lightbringer heet. Aanvankelijk dacht de priesteres Melisandre dat Stannis Baratheon de reïncarnatie van de verlosser zou zijn. Omdat zij geloofde dat hij de uitverkorene was die de mensheid zou redden, hielp ze hem in het bestijgen van de Iron Throne. Stannis stierf echter in het vijfde seizoen, waarna Melisandre haar hulp besloot te verlenen aan Jon Snow en Daenerys Targaryen. Jon is degene die ze telkens in haar visioenen zou zien en Daenerys heeft een paar vuurspuwende draken. In de meest recente aflevering van Game of Thrones is het echter niet Jon, noch Daenerys of haar draken die de mensheid redt van het leger van de Night King, maar is het Arya Stark die met een dolk van Valyrian Steel een einde maakt aan de Night King. We zien in deze aflevering zelfs ook dat Melisandre deze gebeurtenis vaag voorspeld had, toen ze Arya voor het eerst tegenkwam in het derde seizoen. Is Arya dan de beloofde verlosser en redder van de mensheid? Betekent dit dan dat zij ook degene is die op de Iron Throne moet gaan zitten?

onbekendBron: HBO

The Long Night was zeker een bijzondere en duistere aflevering. De grote strijd tegen White Walkers zit erop en we kunnen nu weer uitkijken naar de ontknoping van de strijd om de Iron Throne. De tachtig minuten durende aflevering riep voor mij echter wel meer vragen op dan antwoorden. Welke vragen heb jij na het zien van deze aflevering?

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?