Drie van die: Brute X-Ray kills van Sniper Elite 4

De Killcam is altijd al het paradepaardje geweest van de Sniper Elite-serie. Bij het eerste deel was deze nog vrij eenvoudig en volgde deze slechts in slow-motion de kogel tot het moment van impact. Sinds Sniper Elite V2 is er de X-Ray Killcam, die tot in de kleinste details laat zien wat de kogel voor schade aanricht in een vijandelijk lichaam. In Sniper Elite 4 is de X-Ray Killcam nog uitgebreider en het is dan ook een mooi moment om de drie meest brute X-Ray kills van de game uit te lichten.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet...

Bij alle shooters geeft een headshot enorm veel voldoening en dat is bij Sniper Elite 4 ook het geval. Van een afstandje een vijand observeren, je geweer aanleggen, je adem inhouden en vervolgens het schot lossen. Nog meer precisie is er nodig om een vijandelijke soldaat door zijn oog te schieten. Hierbij denk ik altijd meteen aan de scene uit Saving Private Ryan waarin een Duitse sluipschutter door zijn oog wordt geschoten en waarbij de kogel eerst door de lens van zijn geweer vliegt. In Sniper Elite 4 ziet dit schot er ook heel bruut uit en het gruwelijkste is dat de kogel na de impact vervormt het achterhoofd van de soldaat in kwestie verlaat. De echte specialisten kunnen zelfs proberen om dit dodelijk schot op de omgekeerde wijze uit te voeren.

onbekend.

De Notenkraker

De Notenkraker is niet alleen de naam van de wereldberoemde balletvoorstelling, maar ook de naam van één van de X-Ray kills. Zoals de naam doet vermoeden betekent dit een schot door het klokkenspel van de Duitse en Italiaanse soldaten. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste schot in heel de game, en vergt enorm veel precisie en een beetje geluk. Het moment van impact is even bruut als pijnlijk, voor zowel de soldaat in kwestie als voor de mannelijke gamer, die de pijn bij elke schot zal voelen. Eigenlijk verdient geen enkele vijand dit einde in een game, maar goed die Duitse en Italiaanse soldaten vragen er natuurlijk wel een beetje om.

onbekend.

Mortal Kombat

In Sniper Elite 4 is de X-Ray Killcam niet alleen van toepassing bij de schoten die zijn gelost met een sluipschuttersgeweer. Rebellion laat de Killcam namelijk ook zien bij de melee-aanvallen, wat deze een stuk bruter maakt dan in de vorige delen. Er zijn diverse manieren waarop hoofdpersonage Karl Fairburne van dichtbij afrekent met de Duitsers en Italianen. Zo zie je hoe hij zijn mes in een vijandelijk lichaam plant en wat vervolgens de inwendige schade is. Ook zonder mes is Fairburne levensgevaarlijk van dichtbij en hij zou zo aan het rooster van Mortal Kombat toegevoegd kunnen worden. Hij breekt met gemak nekken van vijanden en bij een frontale aanval hun kaak of neus, waarbij de botsplinters je om de oren vliegen. Scorpion en Sub-Zero zouden trots zijn.

onbekend.

Dit zijn drie van die X-Ray kills van Sniper Elite 4. Wat vinden jullie de meest brute/pijnlijke X-Ray kill van de game?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?