Drie van die: Compleet dode gameseries die moeten herrijzen

Geplaatst: 1 januari 2019 14:00

Laten we het jaar goed beginnen. Een nieuwe ronde betekent nieuwe kansen, wellicht dat een klein sprankeltje hoop nieuw leven weet te blazen in series die oud en vergeten zijn. Dit artikel had ook een dertig van die kunnen zijn. Al vaak zat heb ik het over Silent Hill, Dead Space, Forbidden Siren en andere bekende favoriete gamereeksen gehad, waarvan ik graag wil dat er ooit nog iets mee gaat gebeuren. Echter is de hoop hiervoor erg klein. Hieronder heb ik drie volstrekt dooie gamereeksen op een rij gezet, die ik graag eens opnieuw tot leven zou willen zien komen. Daarbij zijn de games die ik hier bespreek ook nog eens gamereeksen waarvan er nog een kleine kans bestaat dat ze misschien ooit nog terugkeren.

onbekend

Turok

Het eerste deel was een launchtitel voor de N64 die grafisch op dat moment alles in de FPS wereld tot snot reduceerde, zo mooi was de game destijds. En ook zo duur… Tweedehands heb ik uiteindelijk de game voor “slechts” 139 guldens gekocht bij mijn vaste gameboer Replay in Breda. Turok is gebaseerd op de gelijknamige cult-comicreeks en was tot dan toe totaal niet bekend. Het tweede deel, Seeds of Evil, was nog beter en vind ik vandaag de dag nog steeds een lesje in leveldesign en AI. Vanaf het derde deel werd de serie wat minder, onder andere omdat men steeds meer afweek van de iconische grote levels. Turok verdient echt een super reboot. Want wat wil je nog meer dan brute superwapens, biomechanische dino’s en rare aliens?

Panzer Dragoon

De afgelopen paar maanden heb ik het in verschillende Gameliner artikelen al een paar keer over deze iconische Sega Saturn gamereeks gehad. Dit komt met name, omdat ik alle delen weer eens volledig aan het doorspelen ben en weer besef hoe ontzettend uniek en gaaf de games zijn. De kunstzinnige en bizarre post-apocalyptische wereld is dermate origineel dat eigenlijk vrijwel niks erop lijkt. Dit hele wereldje werd meer diepgang gegeven in de geweldige action-RPG Panzer Dragon Saga, waarbij ik het elke minuut dat ik het speel weer zo sneu vind dat maar zo weinig mensen de game kunnen ervaren. Op dit moment loopt er een petitie en zijn er een aantal Japanse programmeurs geïnteresseerd om wellicht een nieuwe Panzer Dragoon game te maken. We kunnen alleen maar hopen.

Descent

Met Descent kwam er een first-person game waarbij je in een ruimteschip zit dat alle richtingen uit kan. Dit zorgde voor een uitermate uitdagende en unieke gameplay. Het is één van de pc-games waarvan ik deel 1 en 2 vele uren heb gespeeld (deel 3 compleet gemist), maar uiteindelijk nooit uitgespeeld. Destijds was het denk ik nog een beetje te pittig voor mij. Onlangs ben ik opnieuw begonnen aan het eerste deel en nu is het allemaal beter te doen. Wat blijven de Descent games toch gaaf en naast Forsaken bestaat er vrijwel geen andere titel die op dezelfde manier speelt. Deze serie heeft naast unieke gameplay ook een heel eigen stijltje en sfeer, met ontzettend gave industrial muziek van Skinny Puppy. De Descent serie verdient een decent reboot, remake of simpelweg een vervolg.

Dit zijn dan drie van die gameseries die dood zijn als een pier, maar waarvan ik nog hoop heb dat ze eens terug komen. Van welke overleden gamereeks heb jij na al die tijd nog altijd niet het volledige rouwproces doorlopen? Laat het mij weten!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord