Drie van die: Coole games met dieren in de hoofdrol

Dames en heren, jongens en meisjes. Het is zowaar weer Dierendag! Vergeet daarom ook zeker niet even onze Alex te feliciteren, want hij is ook een beest. Ha-ha. Goed! In het kader van deze nationale dag, waarop we onze dierlijke vrienden in het zonnetje zetten, heb ik drie games bij elkaar gesprokkeld die één ding gemeen hebben: Alex.. Uh dieren! Toen ik er even bij stilstond, besefte ik dat er eigenlijk wel heel veel games zijn die een dier in de hoofdrol hebben. Wat dacht je van Banjo-Kazooie, Duck Hunt Duo, Animal Crossing, Yoshi's Island of Nintendogs & cats? Ik had hier ook alle Pokémon-games kunnen neerknallen, aangezien Pokémon zijn geïnspireerd op dieren. Dat zou wel heel saai geweest zijn, hé? Kortom: dankjewel lieve dieren! Ja, ook jij lieve Habbo-kat, die ik al 3065 dagen niet heb opgezocht. Oops. Laten we eens op de games terugblikken die ik voor je heb klaargezet. Waarschijnlijk doen ze allemaal een belletje rinkelen.

onbekend

Neopets

Er bestaat een reële kans dat je deze game niet kent, omdat je net deel uitmaakt van de verkeerde generatie. Geeft niets, daar kun jij ook niks aan doen. Behalve dan gewoon in de juiste periode geboren worden. Nou, even een korte introductie dan: Neopets is een online 'virtueel huisdierspel', dat haar website opende in 1999. In deze game neem je een Neopets onder je hoede. De game telt 55 verschillende soorten Neopets en met je dieren kun je deelnemen aan mini-games, om zo geld in het laatje te brengen. Het is trouwens een klikspel in je browser, dus verwacht geen epische realtime shit op je beeldscherm. De wereld waarin Neopets zich afspeelt heet Neopia en dat is verdeeld in verschillende continenten. Vroeger speelde ik deze game de moeder. Ik was toen nog een jaartje of elf en van epische grafische taferelen trok ik me nog niet zoveel aan. Mijn dier heet trouwens 'Coolbeest100' en ziet er uit als een rode vogel met vier voeten. Ja, ik schreef expliciet het woord 'heet', want het dier leeft nog. Het heeft alleen al wel twaalf jaar de status: 'Op sterven na dood', maar hé!

onbekend

Goat Simulator

Heeft deze legendarische game eigenlijk wel een introductie nodig? Volgens mij niet, dus dat doen we ook gewoon niet. Goat Simulator is wel echt één van de vreemdste games die ik ooit heb gespeeld. Enkele jaren geleden trof ik deze game aan in de Xbox One-store, toen ik samen met een goede vriend aan het chillen was. Omdat ik destijds nog een Xbox Live Gold abonnement had, had ik gratis toegang tot de game. De game was toen echt net uit, dus we hadden amper enkele gameplaybeelden gezien of we mochten het zelf proberen. De gemiddelde gamer weet wat hem of haar te wachten staat wanneer Goat Simulator wordt opgestart. Maar beeld je even in hoe dat voor ons was... Zonder enige voorkennis besloten wij een kijkje te nemen. Stonden we daar ineens, in een stad. Wij probeerde gewoon lekker rustig als een doodnormale geit te spelen, maar de game was het daar niet mee eens. Doe je geen rare dingen, dan blijft je puntenteller ook mooi op nul staan. Dus ja, dan maar mensen meesleuren, terwijl je ze vastpakt met je elastische tong en uit een wolkenkrabber springt. Heerlijk! Goat Simulator, dames en heren.

onbekend

Donkey Kong: Country

De laatste game is eigenlijk wel het meest iconisch. Alex, de chief van Gameliner, verplichtte mij dan ook om zijn harige held een plekje te geven in deze lijst. Normaal gesproken zijn we het niet zo vaak met elkaar eens, maar hier namen we hetzelfde standpunt in. Donkey Kong is één van de oudste videogame-figuren op de planeet. Er zijn talloze games waarin hij plotseling opduikt en toevallig zijn dat ook steeds games die ik geweldig vind. Maar mijn favoriete Donkey Kong-game blijft toch wel Donkey Kong: Country. Deze game was één van mijn eerste game-ervaringen en het zou tevens goed kunnen dat ik dankzij deze game trouw heb gezworen aan het Nintendo-merk. Dit gaat wellicht raar klinken, maar ik heb de Donkey Kong-platformers ook een lange tijd leuker gevonden dan die met de welbekende loodgieter in de hoofdrol. Donkey Kong: Country heeft karakter, is herkenbaar en zou ik zo weer willen opstarten. Afgeschoten worden door tonnen en zoveel mogelijk bananen proberen te verzamelen. In Mario-games interesseerde ik me niet voor die muntjes, maar bananen, oooooh! En de muziek, och, zo iconisch. Zoals Gerard Joling zou zingen: "Ik hou d'r zo van."

onbekend

Ja, de games die ik zojuist met je heb besproken zijn erg verschillend van elkaar. Waar je in de ene game maar wat hoeft rond te klikken, spring je in de andere game van flatgebouwen af, terwijl je een vrachtwagen aan je lijf hebt zwengelen. En in die laatste game.. Tja, wat zullen we daar over zeggen. Die game staat, in vergelijking met die andere twee, misschien nog wel het dichtst bij de realiteit. Anyways, dieren in games zijn awesome. Dat is een feit, vraag het maar aan Bram, onze Planet Zoo-koning. Leg je huisdier vandaag goed in de watten en maak er een beestelijke dag van samen. Adios!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?