Drie van die: De minder positieve kanten van de Nintendo Switch

-

Nintendo heeft er een flinke klus aan om het vertrouwen van gamers terug te veroveren, zeker nadat de Wii U praktisch een debacle is gebleken voor Nintendo. De Nintendo Switch moet daar het verlossende antwoord op zijn. Hoewel de Switch in eerste opzicht een fantastisch apparaat lijkt te zijn, schort het hier en daar nog wel wat aan de prestatie van het apparaat. In deze Drie van die bespreek ik de minder positieve kanten van de Nintendo Switch. Ben je benieuwd naar de positieve kanten van de Nintendo Switch? Lees dan onze Drie van die: Dingen die de Nintendo Switch tof maken.

Waar zijn de games?

Het uitbrengen van een nieuwe console (en het succes van de launch) gaat gepaard met de games die gelijktijdig uitkomen. Zonder games heb je natuurlijk niks aan de console. De PlayStation 4 en de Xbox One hadden hetzelfde probleem overigens. De PlayStation 4 heeft zich flink hersteld in de daaropvolgende maanden. Van de Xbox One kunnen we wel zeggen dat deze er niet meer echt bovenop is gekomen. Het is één van de dingen die de Wii U de das om heeft gedaan en daar zouden ze van geleerd moeten hebben. Ik hoop dat ze met de Nintendo Switch niet dezelfde fout begaan door heel lang niets uit te brengen, waardoor third-party ontwikkelaars allemaal afhaken, omdat de verkopen achterblijven. Natuurlijk hebben ze nog alle tijd om aan games te werken. Begrijp me niet verkeerd, The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een fantastische game en super dat deze als launchgame uitkomt voor de Switch, maar 1, 2, Switch is niet mijn game en ik had graag nog wat third-party-games erbij gehad voor de afwisseling.

Aan de prijzige kant

De Nintendo Switch kan voor 299,99 euro/dollar, zeker voor wat je ervoor terug krijgt, een nette prijs zijn. Echter ben ik er persoonlijk nog niet over uit of dit een nette prijs is. Je hebt namelijk een PlayStation 4 Slim voor 299 euro waar inmiddels al een heleboel games voor zijn verschenen. Ja, de PlayStation 4 is al een tijdje uit en kostte je in het begin ook 399 euro zonder games, maar dit is wel de concurrentie waar Nintendo momenteel mee te dealen heeft. Je kunt het niet negeren, zeker omdat je het geld maar één keer kunt uitgeven. De Nintendo Switch kost je best al een flink aantal duiten en dan moet je er ook nog een game bij kopen van ongeveer zestig euro. Je bent bij elkaar dus zo'n 360 euro kwijt voor een console inclusief game, waarvan je ook nog niet zeker bent of er toffe games gaan verschijnen van third-party ontwikkelaars. Dat Nintendo toffe games maakt weten we inmiddels wel, maar ik zit niet te wachten op een Wii U 2.0.

Opslag van 32 Gigabyte komaan!

Een van de dingen die ik niet kan begrijpen is waarom de console maar een interne opslag van 32 Gigabyte heeft, dit is namelijk alles behalve praktisch met zoveel downloadbare content. De digitale versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild (13,4 GB) beslaat gewoon veertig procent van je interne geheugen en het is nog onduidelijk hoeveel geheugen de andere games, zoals Skyrim, gaan opeisen. Het is gewoon veel te weinig. Je kunt de console wel uitbreiden met een MicroSD-kaartje van 256 Gigabyte (het hoogste wat er momenteel is), maar zo'n kaartje kost bij de meeste retailers al boven de 150 euro. Dit is dus zeker geen goedkope oplossing. Je kunt, zo schijnt, de safefiles wel op de cartridge van de game opslaan, maar ik zie mezelf niet echt met zoveel cartridges op zak rondlopen.

Alex Zweers Eigenaar, founder & Head of Development

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.