Drie van die: Diablo III-characterclasses die je niet moet spelen

Geplaatst: 6 september 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Aangezien ik al enige tijd groot fan ben van Diablo III, vond ik het tijd worden om een keer mijn Drie van die aan deze supervette game te wijden. Sinds kort speel ik ook de Ultimate Evil Edition, dus ben ik weer helemaal 'into the game'. Al vele uren heb ik in deze game zitten en de eerste keuze die moet worden gemaakt is natuurlijk altijd met welk character je de game gaat doorlopen. Zelf heb ik altijd direct al een keuze gemaakt welke ik niet wil, waardoor er altijd maar één of soms twee keuzes over blijven. Vandaar dat ik dit keer drie characters heb uitgekozen waarmee je deze game gewoon niet moet spelen.

Barbarian

Tja, de Barbarian, waar zal ik eens beginnen met deze klasse. Persoonlijk vind ik de Barbarian de klasse die je kiest als je niet weet wat je wilt en alleen bruut en lomp er op los wilt slaan. Niks mis mee natuurlijk, maar om nu gigantisch veel uren te steken in een character dat (bijna) alleen maar van dichtbij aanvallen heeft, vind ik te veel van het goede. Volgens de Diablo III infographic is de Barbarian ook het meest gekozen character, waarna ik me afvraag: zijn spelers te lui om verder te lezen wat andere classes te bieden hebben, of gaan mensen serieus voor simpel maar effectief? Ik zou zeggen: kijk een keer verder dan je neus lang is een kies eens wat anders.

Witch Doctor

Nu zal je wel denken: 'huh, de Witch Doctor is toch totaal iets anders dan de Barbarian? Waarom moet ik deze niet kiezen?' Nou, dat zal ik eens uitleggen. Deze klasse is inderdaad geheel anders dan de net genoemde Barbarian. De meeste aanvallen zijn van ver weg, je hebt een soort extra minions (zoals een grote zombie en zelfs zombiehonden) en je hebt vele 'traps' die je kunt gebruiken. Persoonlijk vind ik dit ideaal als je co-op of multiplayer speelt en één iemand speelt bijvoorbeeld Demon Hunter en de ander Witch Doctor, dan kun je elkaar perfect ondersteunen qua aanvallen (en dat kan ik beamen). Als je in je eentje speelt, is dit toch een ander verhaal. Je wilt toch lekker zelf de held uithangen en niet je minions het werk laten doen? Vandaar dat Witch Doctor een plaatsje krijgt in deze korte lijst.

Crusader

Toen de Crusader werd aangekondigd voor de Reaper of Souls-expansion, was ik nog wel geïnteresseerd en wilde ik best met dit character aan de slag. Maar toen ik eenmaal de echte speelstijl had gezien, had ik daar toch een stuk minder zin in. De Crusader is in mijn ogen namelijk gewoon de Barbarian, maar dan met een paar extra trucjes: ook een beetje lompe brute aanvallen, maar wel een paar leuke extra's zoals je vijanden aanvallen te paard. Hartstikke leuk natuurlijk als je al groot fan was van de Barbarian en superslim van Blizzard om een extra klasse te maken die lijkt op wat de meeste Diablo-gamers kiezen, maar niks voor mij.

Natuurlijk blijven er nu nog maar drie classes over die men kan kiezen. Voor mij persoonlijk blijft de Demon Hunter toch wel dé perfect klasse die je kunt kiezen voor een game zoals Diablo: van ver weg lekker pijlen afschieten, maar ook genoeg andere vette aanvallen die je kunt gebruiken om je tegenstander een kopje kleiner te maken. Mijn echte nummer één dus! Ook vind ik de wizard erg leuk om de game mee te doorlopen en is de monk ook nog wel te pruimen, maar deze is toch een stuk minder dan de vorige twee. Al met al kiest iedere gamer voor een andere klasse en daar is ook niks mis mee. Als jij lekker los wilt gaan met de Barbarian, is dat natuurlijk helemaal top, maar ik ga toch liever voor de underdog op het veld.

Nu wil ik wel eens weten: welke klasse spelen jullie altijd in Diablo (of soortgelijke games)? Een klasse voor dichtbij, voor op een afstandje of een beetje van beide? Laat het weten in de comments!

Lees meer