Drie van die: Dingen die het wachten op een game draaglijker maken

Pc-gamers weten er alles van. Het aantal keren dat 'hun' Grand Theft Auto V voor de pc is uitgesteld, is niet eens meer op één hand te tellen. Een ander voorbeeld - voor mij een stuk persoonlijker - is The Witcher 3, welke ook meerdere malen een nieuwe releasedatum heeft gekregen. Natuurlijk, uiteindelijk krijg je er een game voor terug waar met bloed, zweet, tranen en alle liefde van de wereld aan is gewerkt en daardoor kwalitatief in ieder geval in orde is (of dat hoop je in ieder geval). Maar ja, die periode daarvoor, die verschrikkelijke tijd waarin het wachten steeds moeilijker wordt. Hoe zorg je ervoor dat die periode wat aangenamer gemaakt kan worden? Drie dingen die het wachten op een game draaglijker maken.

Gameplayfilmpjes kijken

Als jouw favoriete game nog een paar maanden op zich laat wachten, bestaat het aanbod van gameplayvideo's eigenlijk alleen maar uit beelden die de ontwikkelaars zelf hebben vrijgegeven. De game is immers nog niet klaar voor productie, dus door gamers opgenomen beelden kunnen er simpelweg niet zijn. Misschien dat je geluk hebt en er wat beelden van een (publieke) bèta zijn, maar daarbij gaat het natuurlijk niet om de definitieve versie van de game. Toch, om je honger alvast wat te stillen en je verslaving enigszins binnen de perken te houden, is het kijken van gameplayvideo's misschien een goede optie. Gewoon om continu in de goede sfeer te blijven, en om je voor te bereiden op de game (zonder daarbij op spoilers te stuiten, maar dat moet over het algemeen geen probleem zijn). En als de game dan bijna verschijnt, en recensenten al een kopie van de game toegestuurd hebben gekregen, dan is er aan gameplay helemaal geen gebrek meer. Genoeg materiaal om dag en nacht naar gameplay te kijken totdat de game gereleased is.

onbekend

Achtergrondmateriaal consumeren

Voordat een game verschijnt, zijn er doorgaans veel andere manieren om je onder te dompelen in het universum van de game. Denk bijvoorbeeld aan een Star Wars-game: zolang die nog niet verschenen is, zijn er in de vorm van films, boeken, encyclopedieën en animatieseries genoeg mogelijkheden om compleet in de flow te blijven. Oké, het is misschien niet het allerbeste materiaal - want dat is natuurlijk de game zelf - maar je moet toch wat. Iets is beter dan niets.

onbekend

Gewoonweg afwachten

Ten slotte heb je van die games die eigenlijk niets aan beeldmateriaal prijsgeven voordat ze verschijnen, en ook helemaal geen vorm van achtergrondmateriaal kennen. Wacht je op zo'n soort game, dan ben ik bang dat je gewoon pech hebt. Er zit dan niets anders op dan gewoon te wachten tot het moment dat de game verschijnt. Veilig in bed of op de bank blijven, deuren en ramen dicht en als kluizenaar die ene glorieuze dag afwachten. Het beste is als je geen contact maakt met anderen, omdat het zeer waarschijnlijk is dat je humeur niet in opperbeste conditie is. Altijd aan anderen denken, natuurlijk.

onbekend

Heb jij nog trucs die je toepast bij het wachten op een game? Laat het weten in een reactie.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?