Check hier alle The Triple-i Initiative content

Drie van die: E3-feiten die je tussen de regels door kon lezen

Geplaatst: 11 juni 2014 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De E3 is per definitie tof, ook al varieert men nog wel eens wat betreft verrassingen en teleurstellingen. Tijdens de E3-persconferenties vielen mij naast de overduidelijke ups en downs een paar dingen op, die eigenlijk niet benoemd werden, maar voor de oplettende kijker wel degelijk aan de orde waren. Drie van deze E3-feiten, die je tussen de regels door hebt kunnen lezen, zet ik hier op een rijtje.

Men zwijgt over current-gen

Microsoft leek vorig jaar op de E3 nog aan te geven ondanks de release van hun gloednieuwe console nog altijd vertrouwen te hebben in de Xbox 360. Bij Sony ondersteunt men hun current-gen, of last-gen, hoe je het wilt noemen, console vaak sowieso nog wel een tijd, maar ook in diens persconferentie werd er geen aandacht geschonken aan de PlayStation 3. Dit jaar staan er nog een paar games op de planning voor de PlayStation 3 en Xbox 360, omdat die waarschijnlijk destijds al in ontwikkeling waren, maar daarna lijken deze consoles toch echt dood te bloeden. Zelfs Ubisoft hield de lippen stijf op elkaar als het bijvoorbeeld gaat om de nieuwe current-gen Assassin's Creed met de voorlopige subtitel Comet.

Sony geeft PlayStation Vita weinig aandacht

Op de Sony E3-persconferentie was het vooral de PlayStation 4 die de klok sloeg. De PlayStation Vita, die het al zo moeilijk heeft, werd alleen in het indieblokje en in bepaalde scenario's in combinatie met het cross-buy principe genoemd. Er werden geen grote nieuwe titels voor de handheld van Sony onthuld. De Vita, die in mijn ogen meer verdiend, had wellicht iets als een exclusieve God of War-game kunnen gebruiken.

Ontbrekende toppers

Gears of War 4, God of War 4, The Last Guardian, Beyond Good & Evil 2, een nieuwe Metroid, allemaal werden ze niet genoemd, aangekondigd of getoond. Geen teken van leven, geen korte teasers, geen vlugge screenshots. Het waren vooral de games die vorig jaar de show stalen, en waarvan men toen al wist dat het nog jaren zou duren voordat de eerste game uit dit rijtje in de winkels zou liggen, die nu nog eens extra in het zonnetje werden gezet. Een enkele aankondiging hier en daar, zoals de next-gen versie van Grand Theft Auto V, maar geen nieuwe Rockstar-game, geen nieuwe Resident Evil, niets ervan.

Wat viel er tijdens de E3-persconferenties volgens jullie nog meer op, naast de grote aankondigingen en toffe gameplaybeelden?

Lees meer