Drie van die: Epische Hitman-missies

Geplaatst: 25 januari 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Hitman is één van mijn lievelingsseries wat betreft games. Er zijn maar weinig stealth-games die je zoveel vrijheid geven binnen een missie. Na vijf delen heb ik tientallen missies gespeeld als Agent 47 en elke game had wel een aantal missies die je kon blijven spelen. Hieronder bespreek ik drie epische missies die zo goed in elkaar zitten en zo sfeervol zijn, dat je ze nooit zat wordt.

Traditions of the Trade

Traditions of the Trade is één van de latere en betere missies van Hitman: Codename 47, die terecht een remake kreeg in Hitman: Contracts. De missie speelt zich af in een hotel in Boedapest waar je een terrorist en zijn broer moet omleggen en daarna moet ontsnappen met een bom. Toen ik deze missie speelde, wist ik destijds niet wat me overkwam. Het gehele hotel is te doorlopen, er zijn trappen, liften, gasten, personeel dat zijn taken uitvoert en dan zijn ook nog alle hotelkamers te betreden. Waar de doelwitten zich bevinden en hoe je ze om moet leggen, daar moet je helemaal zelf achter komen. Ik heb de missie dan ook meerdere keren opnieuw moeten opstarten om alles in kaart te brengen en vervolgens mijn slag te slaan. Het voelde dan ook goed om uiteindelijk het hotel te verlaten zonder dat iemand ook maar door had wat er gebeurd. Dit soort missies miste ik dan ook in Hitman: Absolution, maar gelukkig hebben de makers al laten weten dat deze terugkeren in Hitman 6.

Curtains Down

Hitman: Blood Money is één van de betere delen uit de Hitman-serie. De game ziet er nog steeds degelijk uit en heeft naar mijn mening de beste gameplay en missies. Waar ik bij andere delen nog wel eens wat missies verafschuwde, had ik dat met Blood Money totaal niet. De beste missie van deze game is in mijn ogen toch wel Curtains Down. Deze speelt zich af in een groot operagebouw in Parijs en vooral de sfeer is geweldig. De doelwitten in deze missie zijn een tenor en zijn bewonderaar, die echter allebei in de kinderprostutitie zitten. De eerste keer dat ik deze missie speelde, hield ik me niet zo zeer bezig met mijn opdrachten, maar keek ik meer rond naar alle pracht en praal, mogelijkheden en vrijheid die je in dit level krijgt. Curtains Down is een missie die iedereen die houdt van stealth-games eigenlijk gespeeld zou moeten hebben. Het doet me dan ook goed dat er geruchten gaan dat deze missie een remake gaat krijgen in Hitman 6.

The Murder of Crows

The Murder of Crows uit Hitman: Blood Money speelt zich af in de avond in New Orleans tijdens het Mardi Gras. Deze missie vindt plaats in een winkelstraat waar volop gefeest wordt door honderden mensen. Tijdens dit feest is ook een bobo van het Witte Huis aanwezig, die omgelegd dreigt te worden door drie huurmoordenaars, die verkleed zijn als kraai. Als Hitman moet je deze huurmoordenaars opsporen en omleggen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan doordat de straten gevuld zijn met feestende mensen en politieagenten. Dit level is één van de meest sfeervolle Hitman-levels door de vele mensen, de prachtige kleuren en geluid waardoor het net lijkt of je echt aanwezig bent op het Mardi Gras. Technisch gezien is deze missie ook een kunstwerk door de vele mensen op het scherm, wat vooral op de PlayStation 2 en originele Xbox een knappe prestatie was.

Welke Hitman-missies vonden jullie episch? Laat het me vooral even weten door hieronder een reactie achter te laten.

Lees meer