Drie van die: Epische WWII Call of Duty-missies

Nog een aantal weken en dan kunnen Call of Duty fans weer terug in de tijd met Call of Duty WWII. Het is negen jaar geleden dat de serie met Call of Duty: World at War zich voor het laatst afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Call of Duty is groot geworden door dit tijdperk en er zijn dan ook genoeg toffe missies geweest, die zich afspeelde tijdens deze oorlog. Daarom presenteer ik ter voorbereiding op Call of Duty: WWII mijn drie van die epische WWII Call of Duty-missies.

Call of Duty (2003) - Red Square

De eerste Call of Duty blijft nog steeds één van mijn favoriete delen, helemaal als je deze aanvult met de United Offensive-uitbreiding. Dit komt mede door de geweldige missies, die thuishoren in het rijtje van de beste uit de serie. De missie die de meeste indruk maakte, is toch wel Red Square, het plein in Stalingrad dat het Sovjet leger moet overnemen. De Duitsers zitten ingegraven aan de andere kant en na de eerste aanval trekken de Russische soldaten zich terug, maar deze worden voor je neus doodgeschoten door eigen officieren. Het leger van Stalin trekt zich namelijk niet terug. Na een korte peptalk en de woorden 'victory or death' ren je zonder wapen het slagveld op wachtend op een kameraad die het loodje legt, waarna je zijn geweer op kan rapen. Dit alles onder begeleiding met de geweldige muziek van Michael Giacchino. Gedurende de rest van de missie verover je een flatgebouw en schiet je een aantal Duitse officieren neer, maar het begin is wat deze missie zo episch maakt en wat Call of Duty voor mij persoonlijk op de kaart wist te zetten.

onbekend

Call of Duty 2 (2005) - The Battle of Point du Hoc

D-Day is altijd één van de meest spectaculaire momenten om in een WWII-game te stoppen. In de eerste Call of Duty zat geen strandlanding, maar dat veranderde met deel twee. Er werd echter niet gekozen voor een landing op Omaha-beach, maar bij Point du Hoc. Een strand met hoge kliffen, waarop Duitse kanonnen stonden die de landingsstranden konden bestoken met een regen van explosies. De missie begint aan boord van een landingsvaartuig vol met soldaten. De een doet nog even een schietgebedje terwijl een ander zijn maaltijd uitkotst. Op het moment dat het landingsvaartuig het strand raakt, worden er touwen met enterhaken tegen de kliffen opgeschoten en gaat de deur open. Wat volgt is een bloedige strijd om bovenaan de kliffen te komen. Soldaten die voor je ogen worden neergemaaid of in de brand staan door ontploffende landingsvaartuigen, Duitsers die granaten naar beneden gooien en enorm veel herrie van al het wapengekletter en schreeuwende soldaten. Eenmaal boven volgen gevechten rondom bunkers en in een klein dorpje, maar de actie op het strand is het absolute hoogtepunt van The Battle of Point du Hoc.

onbekend

Call of Duty: World at War (2009) - Vendetta

Call of Duty heeft door de jaren heen inspiratie gehaald uit films, en dan met name voor de delen die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo ook de missie Vendetta uit Call of Duty World at War. Voor deze missie is goed gekeken naar de film Enemy at the Gates. Als Russische soldaat lig je in een fontein in Stalingrad op het moment dat de Duitsers aan de winnende hand zijn. Terwijl de Duitse soldaten de laatste gewonde Russen executeren, lig je bewegingloos te wachten. Wonder boven wonder zien ze jou over het hoofd en kan je hergroeperen met Sgt. Reznov (briljant vertolkt door Gary Oldman), waarna het tijd is voor wraak. Al sluipend begeef je je samen met de sergeant door de donkere en kapot geschoten straten van Stalingrad. Hier en daar schiet je een Duitse soldaat neer, maar dat doe je alleen wanneer de vliegtuigen overvliegen zodat de schoten niet gehoord worden. Echt spannend wordt het pas als je in gevecht raakt met een Duitse sluipschutter, die zich blijft verplaatsen. Ook dit moment doet sterk denken aan Enemy at the Gates. Aan het einde van de missie beland je in een hoog gebouw vanwaar je een Duitse generaal omlegt met een welgeplaatst schot. Wat volgt is een adrenaline rush tijdens een klopjacht van het Duitse leger. Alhoewel de overige Russische-missies van Call of Duty: World at War ook zeer sfeervol en hard zijn, blijft de Vendetta-missie ongeëvenaard.

onbekend

Dit zijn drie van die epische WWII Call of Duty-missies. Wat zijn jullie favoriete Call of Duty-missies met een Tweede Wereldoorlog-setting?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?