Drie van die: E's van de E3

De E3 is onderhand een welbekend begrip in de gaming wereld. Iedereen kijkt er met smart naar uit en dat is zeker niet zonder reden. Dit is het moment waarop de grote uitgevers hun grootste titels aankondigen of tonen. Ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hoog gespannen. Zowel Microsoft, Sony PlayStation en Nintendo hebben grootse plannen voor dit jaar. Wat er van die plannen is overgebleven is nog maar de vraag, menig ontwikkelaar heeft namelijk alweer de mond voorbij gepraat. Die plannen laat ik even voor wat het is, er is immers meer dan genoeg tijd om die door te nemen. Vandaag ga ik het hebben over de E3 zelf. Het begrip kennen we immers, maar waar staan die 3 E's in hemelsnaam voor?

Electronic

De eerste E die aan bod komt, staat voor Electronic. Juistem, deze hele heisa draait om het presenteren van de nieuwste elektronica. Drones, hardware, software, lava lampen, elektronische wekkers, alles komt aan bod. Wij kijken natuurlijk uit naar de shitload aan games die we voorgeschoteld krijgen, maar er is zoveel meer te beleven. Indie ontwikkelaars, hardware producenten en gadgeteers vullen de beursvloer als een leger van mieren die zich verzamelen rond een gesmolten bolletje ijs op het trottoir (ik ga je nooit vergeten bolletje chipolata). Ook op het gebied van hardware is er dus genoeg te beleven. Zo hoop ik stiekem op een eerste glimps van de PlayStation 5.

onbekend

Entertainment

Het woord Entertainment staat niet zonder reden centraal. Het L.A. Convention Center is namelijk tot de nok toe gevuld met dit goedje. Of het nou komt in de vorm van gaming, films of series, er is altijd wel iets te beleven. Cosplayers gaan los met de meest gedetailleerde outfits en het is vrijwel gegarandeerd dat er minsten vijfhonderd verschillende Deadpools rondlopen. Wil je je dus volledig onderdompelen in je eigen soort, dan is er een grote kans dat je je in Los Angeles helemaal thuis voelt aankomend weekend.

onbekend

Expo

Met het woord Expo wordt niet de chaotische prullaria zaak van weleer bedoeld. Expo dient als afkorting voor expositie. Een term die gebruikt wordt voor een beursvloer waarbij uitgevers, ontwikkelaars en andere bedrijfjes de nieuwste producten tentoonstellen. De beurs is niet enkel beschikbaar voor de pers, dit is namelijk het tweede jaar dat ook het publiek een kijkje op de beursvloer mag nemen. Het Los Angeles Convention Center staat bomvol met de nieuwste gadgets en games. Voor een bezoekje moet je echter wel diep in de zakken tasten. Naast een vliegticket kost een drie daagse pas je namelijk 249 dollar.

onbekend

Het gebruikte beeldmateriaal in dit artikel is afkomstig van de officiële E3 Twitter pagina

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?