Drie van die: Fantastische kerstfilms

Ach kerst, het is dan eindelijk zover. Heel het jaar ben ik op je aan het wachten en voor ik het weet ben je alweer geweest. Ook dit jaar was het weer rennen, vliegen en voornamelijk een flinke rompslomp, maar de voorbereidingen zijn inmiddels getroffen. De vakantiedagen zijn opgenomen en ik heb alle tijd om mijn aandacht volledig aan je te schenken. Warme chocolademelk, kerstkransjes, merengue en natuurlijk de nodige liters glühwein, ik heb alles in huis. De kerstgames heb ik inmiddels wel gehad, dus het wordt tijd voor een goede film. Ben jij nog zoekende? Wellicht dat drie vier onderstaande wel wat voor jou zijn!

The Night Before

Oké, wellicht krijgt deze film niet de beste score ooit, maar als je zin hebt in een bezopen kerstavond, dan is dit wellicht de film voor jou. The Night Before gaat over drie vrienden die gaandeweg de jaren vorderde zo goed als uit elkaar zijn gegroeid. Joseph Gordon-Levitt is een beetje blijven hangen in het verleden, Seth Rogen krijgt een hallpass van zijn vriendin om zoveel mogelijk drugs in één avond er doorheen te raggen en Anthony Mackie moet omgaan met zijn sterallures sinds hij een professioneel American Footballer is geworden. De drie heren wilden altijd al naar een mysterieus feest gaan waar je een zeer speciaal kaartje voor nodig had. Eindelijk hebben ze zo’n kaartje, maar de weg naar het feest is nou niet bepaald makkelijk...

Gremlins

Een grote favoriet uit de ouden doosch is natuurlijk Gremlins. Ik kan je niet vertellen hoe blij ik altijd was wanneer deze op televisie kwam. Wanneer een vader naarstig op zoek is naar kerstcadeau voor zijn zoontje, stuit hij op een klein Chinees winkeltje. Daar treft hij Gizmo de Mogwai – wat boze geest in het Chinees is - aan. Dit kleine pluisballetje, dat veel doet denken aan de Furby, is werkelijk om op te vreten, maar heeft ook zo zijn duistere kant. De vader krijgt drie waarschuwingen, geen fel licht, geen water en geen eten na middernacht. Maar wie is er nou niet gek op een midnight snack? Precies, de regels worden overtreden en al snel komt de gemene afscheiding van Gizmo om de hoek kijken. Gizmo produceert namelijk Gremlins wanneer de regels overtreden worden. Wat volgt is een avontuur vol kattenkwaad en gemene trucjes van de smerige, doch aandoenlijke Gremlins.

Home Alone

Cliche, I know, maar Home Alone mag gewoon niet uit dit lijstje ontbreken. Kevin McCallister is eigenlijk gewoon een rotjoch, maar toegegeven, zijn familie krijgt ook geen schoonheidsprijs. Wanneer de familie McCallister op vakantie gaat, vergeten ze per ongeluk het kleinste kind. Kevin is helemaal alleen in een gigantische woning die hoog op het lijstje van ‘The Wet Bandits’ staat. Kevin achterhaalt al snel het plan en is er op gebrand om het huis koste wat kost te verdedigen. Wanneer de twee inbrekers proberen binnen te komen, ontdekken ze pas hoe kwaadaardig Kevin eigenlijk is. Kevin McCallister is net een Jigsaw in de maak. Zijn barbaarse vallen staan garant voor schedelbreuken, derdegraads brandwonden en een grote kans op een bloedinfectie. Achteraf gezien hadden de bandieten wellicht beter het huis kunnen leegroven, de schade is immers immens... Check je deeltje één, kijk dan ook meteen het tweede deel. Maar kijk niet naar drie en al helemaal niet naar vier! Zeker niet naar vier!

Bonus – The Nightmare Before Christmas

Tim Burton, wat een geniale kerel ben je ook. Niet alleen ben je een baas met echte acteurs, ook met poppen spelen gaat je goed af. The Nightmare Before Christmas is een unieke film die eigenlijk helemaal niet over kerst gaat. Het gaat om strijden tegen je eigen gewoontes. Jack Skellington is een meester van de horror, maar eigenlijk wil hij gewoon de Kerstman zijn. Geheel tegen zijn natuur in tracht Jack kerst naar Horrortown te brengen, maar wat gebeurt er wanneer een engerd Kerstmis overneemt? Precies, niets goeds. Eigenlijk hadden de emo’s deze film bijna voor mij verpest. Menig zestien jarig meisje loopt namelijk compleet in Nightmare Before Christmas-kledij de lokale skateparkjes af. Hierdoor kreeg ik het gevoel de film nooit te kunnen begrijpen, maar na het een kans te geven, was ik hooked. Ik snap jullie emo-meisjes, ik ben een van jullie nu!

En jij, wat kijk jij deze kerst? Home Alone, Bad Santa of kijk je toch samen met je meisje naar Love Actually. Laat je tip achter in de tipbox aan de onderzijde. Fijne feestdagen en veel kijkplezier!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?