Drie van die: Fases van afscheid nemen van je console

Wellicht is het jullie al opgevallen, maar de laatste tijd had ik lichtelijk het gevoel dat mijn PlayStation 4 op het randje van overlijden balanceerde. Games werden zwaarder, groter en vooral intensiever om te draaien voor het achterhaalde stuk hardware. Mijn grote favorieten, zoals Yakuza en Horizon: Zero Dawn, trekt het zwarte bakbeest prima, maar met bijvoorbeeld Call of Duty: Black Ops 4 was dat wel andere koek. Kreunend kwam de PlayStation de dag door en bij het afsluiten zoog de console bijna astmatisch grote happen lucht naar binnen. De strijdster was toe aan vervanging. Liever zou ik het niet doen, maar soms moet je keuzes maken. Het deed pijn, maar gelukkig zijn er gepaste oplossingen!

Alles goedpraten

Het is niet dat ik een vrek ben, maar extra knaken in de portemonnee zijn altijd welkom. Gamen is geen goedkope hobby en zeker niet wanneer je zo veel mogelijk voornamelijk zo snel mogelijk in huis wil hebben. Op veilingsites, zoals die grote uit Nederland of die andere grote uit Amerika, is het al eens mis gegaan en daarom heb ik ervoor gekozen om inkopers, zoals reBuy, te zoeken om mijn console te verkopen. Een pijnlijk moment, want Sasha (Ja, zo heet mijn PlayStation, don’t judge!) en ik hebben gezamenlijk drie verhuizingen en menig regenachtige dag weten te overleven. Het is dan ook fijn om het besef te hebben dat de console naar een nieuwe eigenaar gaat. Iemand die net als ik van Sasha gaat houden en er alles voor doet om haar levende te houden. Je gaat naar een mooie boerderij Sasha, echt waar.

onbekend

Verwijderen als een pleister

Goed, het besluit is genomen. Sasha moet de deur uit en snel een beetje. Haar trieste schreeuw om hulp middels lichtsignalen gaan mij niet overhalen. Wel weten ze mij tot op het bot te raken. Het spijt me, maar je moet je biezen pakken, de sleutel op het tafeltje leggen en de deur goed achter je dicht trekken. De deal moet zo snel mogelijk gemaakt worden voordat ik me bedenk. Even checken voor welke prijsklasse ik Sasha kan doorverkopen, labeltje printen en opsturen. 'Uit het oog, uit het hart' zullen we maar zeggen. Niet veel later krijgt ik centjes op mijn bankrekening om de pijn te verzachten. Het doet pijn, maar deze pleister moest er zo snel mogelijk worden afgetrokken.

onbekend

Tijd heelt alle wonden. Vervanging overigens ook

Het mooie van websites die inkopen, is het feit dat die het ook vaak weer verkopen. Nee, het is niet alleen mijn lieve Sasha die over de toonbank gaat. Een Xbox zit er niet in voor mij, maar gelukkig zijn er veel meer gamers die (wellicht noodgedwongen) andere consoles verkopen. Zo zag ik al snel een PlayStation 4 Pro met mijn naam erop. Voor ik het wist, was ik Sasha vergeten en stond Chantal mijn favoriete games te draaien. Soms moet je ook gewoon beseffen dat het een zomerliefde was en is het tijd om plaats te maken voor betere dingen in je leven. Welkom Chantal, ik ga van je houden, maar besef wel, alles kan kapot.

onbekend

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?