Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Favoriete Autobot Transformers

Geplaatst: 20 december 2018 18:00
Aangepast: 20 december 2018 18:58

Deze week verschijnt Bumblebee in de bioscoop. Het ultieme jeugdsentiment is voor mij Transformers. Ik zat altijd op de vroege zaterdagochtend bij de tv te wachten en te hopen dat op het Britse Sky Channel de serie voorbij zou komen. Dit deed ik al vanaf mijn vierde en klokkijken kon ik nog niet. Het was dus altijd gokken wanneer de serie werd uitgezonden en hopen dat de altijd vechtende robots nog voorbij kwamen. Ik vroeg ook sinds ik de serie ontdekt had bij verjaardagen en dergelijke om Transformers, met name Autobots. Nu komt er eindelijk een Transformer film waar niet Michael Bay overheen heeft gekotst, maar eentje van een jonge regisseur met slechts één film op zijn naam. Dit is wel een hele goeie, namelijk Kubo and the Two Strings. Dat geeft hoop dat Bumblebee een degelijke (kinder-)film gaat zijn. Om alvast in de stemming te geraken, heb ik eens mijn drie favoriete Autobot Transformers op een rijtje gezet.

Omega Supreme

Dit is eigenlijk een tie met Grimlock, maar ik heb besloten voor de minder bekende te gaan. Eigenlijk zijn er te veel toffe Autobots om op een top drie uit te komen. Omega Supreme is op vele vlakken uniek en dat niet alleen qua toy. Omega Supreme is zoals zijn naam al een beetje doet vermoeden een gigantisch grote Transformer die nagenoeg onverslaanbaar is en als een “last line of defense” geldt voor de Autobots. Omega Supreme heeft een domme manier van praten en lijkt nogal dom. Hier blijkt later een tragisch verhaal achter te zitten. Hij transformeert in een grote raketbasis waar rondom een spoorweg loopt, plus een tank en raket. Omega Supreme is uniek met vrijwel alles en daarom vind ik hem zo gaaf.

Beachcomber

Beachcomber is één van die Transformer figuren die ineens in de serie zat alsof hij altijd al erbij was en heel vaak komt hij niet voor. Hij is net als onder andere Bumblebee één van de kleinere Autobots, waarbij Beachcomber verandert in een soort dunebuggy. In eerste instantie allemaal weinig bijzonders of unieks, totdat hij begint te praten. Beachcomber denkt als een soort zenmaster en zegt tijdens een gevecht dingen als “Relax man. Remember, we’re all one in the universe.” Met deze filosofische instelling is hij ook nooit bang om dood te gaan. Hij wil het liefst nooit vechten en één zijn met de natuur, maar uiteindelijk gooien Megatron en de andere Decepticon meanies vaak veel roet in zijn eten.

Optimus Prime

Optimus Prime is eigenlijk een robot Jezus met een extra dosis bad-assery... en een geweer. Ik zou het werkelijk waar ook als ketterij zien als mijn grote held Optimus Prime niet werd genoemd. Het is ook een no-brainer. Optimus Prime is mijn grootste jeugdheld en ook zonder twijfel één van de meest iconische en sterk bedachte held-figuren allertijden. Iemand die dit niet vindt, weet niet waar die het over heeft. Optimus doet altijd datgene wat moet gedaan worden, ook al kost het hem zijn eigen leven. Het is bizar hoe zelfs in matig geschreven afleveringen deze leider van de Autobots nog altijd als een krachtig en serieus te nemen persoon overkomt en dan noem ik niet eens het feit dat we het over een getekende robot hebben. Dit is ook voor een groot deel te danken aan Peter Cullen, die Optimus Prime de vette eindbaasstem geeft die hij nodig heeft.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord