Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Drie van die: Favoriete Halo-maps

Over precies twee weken zal er weer een nieuw deel in de Halo-franchise verschijnen, namelijk Halo 5: Guardians. Het leek me daarom leuk om terug te blikken op mijn meest favoriete Halo-maps ooit. Dankzij Halo: The Master Chief Collection hoef ik hiervoor geen oude consoles aan te slingeren, want de maps uit alle Halo-games (behalve Halo Reach) zijn zo direct speelbaar op de Xbox One. Uit de meer dan honderd maps die er zijn, heb ik drie van die (voor mij) favoriete Halo-maps gekozen, die ik in willekeurige volgorde zal bespreken.

Coagulation (Halo 2)

Ik weet vrij zeker dat Coagulation uit Halo 2 de map is die ik het meest heb gespeeld van de maps uit alle Halo-games. Eigenlijk is dit een licht aangepaste versie van Blood Gulch uit Halo: Combat Evolved. Ook is deze map een grote inspiratie geweest voor Valhalla uit Halo 3, die weer is omgedoopt tot Ragnarok in Halo Reach. Coagulation was voor mij altijd dé map voor Capture the Flag. Het is een langwerpige map met aan beide kanten een basis met de vlag. Omdat de map zo simpel in elkaar zit, ben je niet lang bezig om de map uit je hoofd te leren, waardoor dit de perfecte map is voor LAN-parties. De verschillende voertuigen bij de basissen maken het voor mij helemaal af.

onbekend

The Pit (Halo 3)

Als ik met mijn vrienden zin had in een potje King of the Hill, dan kozen we al snel voor de map The Pit uit Halo 3. Deze map is grotendeels opgebouwd uit containers en is volledig symmetrisch. Symmetrische maps zijn altijd fijn voor een multiplayergame. Ik vind deze map goed geschikt voor King of the Hill vanwege de vele gangetjes, waardoor je vrij snel bij de nieuwe hill bent. Hierdoor is het bij de hill altijd chaos, en daar houd ik op zijn tijd wel van.

onbekend

Lockout (Halo 2)

De laatste, maar zeker niet de minste map van deze Drie van die, is Lockout uit Halo 2. Ook deze map behoort tot de klassiekers en is als remake te vinden in Halo 3 onder de naam Blackout. Fans hebben zelfs in Halo 4 met behulp van Forge deze map nagebouwd als Shutout, waarna de map verscheen in een playlist met meer door fans gemaakte maps. Op Lockout heb ik vooral veel Slayer gespeeld, zij het in teams of ieder voor zich. Het is een vrij kleine map met drie verdiepingen, waarbij de meeste actie op het platform in het midden van de map te vinden is. Je moet alleen wel goed oppassen dat je niet van de map afspringt, want in elk potje is er wel iemand die die fout maakt.

onbekend

Met meer dan honderd maps kan ik me voorstellen dat jouw favoriete Halo-map hier wellicht niet tussen staat. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie favoriete maps. Laat het me hieronder in de reacties even weten.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?