Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Favoriete personages bedacht door Stan Lee

Geplaatst: 16 november 2018 16:00

95 jaar lang heeft een grootheid de Aarde mogen bewandelen, maar helaas is Stan Lee, in tegenstelling tot zijn iconische comicpersonages, niet onsterfelijk. Stan Lee is afgelopen week overleden en menig comic/ filmliefhebber ziet dit dan ook als een zwarte dag in de geschiedenis. Met reden, de beste man was namelijk een bom van positiviteit en heeft menig jeugdjaar beter weten te maken met zijn geniale ideeën. Ook ik draag warme herinneringen toe aan mijn jeugd in onderbroek. De tijd waarin ik lekker op de zachte vloerbedekking comics lag te lezen. De nieuwe garde is wellicht meer bekend met zijn cameo’s in menig Marvel-film, maar Stan Lee staat voornamelijk bekend om de honderden personages waar hij zijn stempel op heeft weten te drukken. Ieder heeft zijn favoriet, maar dit zijn die van mij!

Spider-Man

Het is een open deur, I know, maar Spider-Man mag natuurlijk niet in een Stan Lee-lijstje ontbreken. Ieder jongetje heeft weleens een Spider-Man dekbed, behang, poster, action figure of Happy Meal-speeltje gehad. Het tijdloze verhaal van een knullige jongen die een gemaskerde badass is, is bekend bij menig fan, liefhebber en casual kijker. De serie kent een uitstekende comicbook-franchise, cartoons, games en een aantal films (helaas zijn lang niet allemaal even goed). Ik denk dan ook dat Stan Lee nog erg blij is geweest met het succes van Insomniac dat dit jaar Marvel’s Spider-Man met een hoop bombarie heeft weten te releasen.

Magneto

Over het algemeen kunnen we wel stellen dat flink wat helden en schurken vrij weinig om het lijf hebben. Achtergrondverhalen stellen weinig voor en de beweegredenen zijn regelmatig dubieus te noemen. Magneto is anders. Max Eisenhardt stamt uit de tijd van de Holocaust, een tijd waarin hij als Jood groot gevaar liep. Dankzij zijn magnetische krachten wist Max echter uit Auschwitsch te ontsnappen en te overleven. De mutanten kwamen echter onder vuur te liggen en Max zag het dan ook als zijn roeping om een nieuwe Holocaust te voorkomen. Hij komt op voor zijn volk en gebruikt daarvoor grof geschut. Ondanks zijn vriendschap met goedzak Charles Xavier ging Max, die op dat moment door het leven ging als Erik Lahnsherr, toch het boevenpad op. Al snel nam Magneto extreme vormen aan om zijn ras te beschermen. Magneto is dan ook meer dan een superschurk, hij is eerder een antiheld. Beschermheer van menig mutant en gevreesd door menig mens.

Dr. Doom

Oké, ik moet stiekem bekennen dat Dr. Doom hiertussen staat omdat ik zijn design altijd helemaal geweldig vond/ vind. Victor von Doom was een waar wünderkind en was één van de sterren van diens universiteit te New York. Hoewel Doom exceptioneel geniaal is, had hij een gelijke op die uni, Reed Richards. Tijdens een experiment raakt Victor’s gezicht ernstig verminkt en Richards was volgens hem de schuldige. Tijdens zijn zoektocht naar een wondermiddel voor zijn verminking, eindigt Doom in een Tibetaans dorp waar hij een speciaal harnas aan laat meten. De geschiedenis herhaalt zich echter en dankzij zijn ongeduld raakt hij verder verminkt. Het harnas smelt aan zijn gezicht en Dr. Doom is geboren. Wat volgt is een wraaktocht op Reed Richards en zijn Fantastic 4.

onbekend

Dit lijstje samenstellen was voor mij niet zo moeilijk. Iedereen is weleens in aanraking gekomen met Stan Lee, maar dit zijn mijn uitschieters. Helaas is Stan Lee niet langer onder ons, maar zijn legende leeft voort dankzij zijn fantastische oeuvre. Wat zijn jouw favoriete Stan Lee-personages? Laat het ons weten!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord