Drie van die: Favoriete Pokémon door de generaties heen

Pokémon is een van die spellen die ik altijd moet hebben en iedere generatie komt er weer een andere favoriet bij. Toch zijn er Pokémon die je altijd bijblijven en die je iedere keer weer wil gebruiken in je team. Een top drie favorieten bedenken is toch moeilijker dan ik gedacht had, maar drie van de digitale monsters staken er met kop en schouders bovenuit. Wel even wat Honorable Mentions: Leafeon, Espeon, Umbreon, Fennekin, Liepard, Furret, Talonflame, Shinx, Salamence, Riolu en Scolipede, jullie zijn nog altijd mijn lievelingen. Zonder het nog moeilijker te maken dan het is, zijn hier mijn drie favoriete Pokémon.

Ninetales

Voor mensen die mij al langer kennen, is deze keuze waarschijnlijk nogal logisch. Ik ben gek op vossen en de Kitsune uit de Japanse mythologie. Ninetales is een Pokémon die een heel speciaal plekje heeft in mijn hart. Toen ik een jaar of vier was, kreeg ik mijn eerste Pokémon game: Pokémon Blue. Pokémon Blue heeft een aantal version-exlusives en één daarvan is Vulpix. Aangezien mijn broer Pokémon Red had, kon hij geen Ninetales krijgen voor zijn PokéDex.

Sinds Pokémon Blue heb ik eigenlijk altijd een Ninetales gehad in de tweede doorloop van een Pokémon-game. Gewoon voor de nostalgie en omdat Ninetales een prachtig design heeft, simpel doch zeer elegant. Niet te vergeten dat deze vos een veelzijdige aanvaller is met een aantal leuke trucjes. Bijvoorbeeld een Will-o-Wisp en Hex-combo, of een Energy Ball die uit het niks komt. Ninetales is een constante factor geweest in mijn Pokémon avonturen. In Pokémon Sun en Pokémon Moon gaat Ninetales in de tweede doorloop weer stralen.

onbekend

Metagross

Inderdaad, het grote bakbeest uit de derde generatie. In Pokémon Emerald is er slechts één te vinden in de hele game! Toen ik vocht tegen Steven in Meteor Falls, dacht ik dat mijn Pokémon het niet zouden redden tegen zijn Metagross. Gelukkig had mijn Swampert een kritieke Earthquake en won ik alsnog de bloedspannende battle. Ik ben nooit vergeten hoe ongelooflijk moeilijk het was om die Metagross uit te schakelen.

Toen kwamen Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby uit in november 2014. Met hen kwam het Shiny Beldum-event. Dit was de eerste keer dat ik werkelijk de Beldum-lijn in een team heb gestopt en de game heb doorlopen. Het waren glorieuze tijden. De tweede keer dat ik Alpha Sapphire doorliep, was dat met een Level 1 Beldum die ik zelf gefokt had. Dit is ook de eerste Pokémon die ik helemaal zelf naar Level honderd heb getraind. Het is een metalen bakbeest met ontzettend goede moves en een speciaal plekje in mijn hart.

onbekend

De Oshawott-lijn

Oshawott is gewoon één van die Pokémon waar je onmiddellijk een band mee krijgt.Pokémon Black was net opgestart en ik wist direct welke Pokémon mijn starter voor de eerste doorloop werd. Ik vond Tepig vervelend met de derde keer Vuur/Vecht typering en Smugleaf, pardon, Snivy was het ook al niet. Dat kleine ottertje was al in mijn hart geslopen. Terwijl ik meestal de Vuur- of Gras-starter kies, was hier de keuze voor de Water-starter heel simpel.

Ik heb geen greintje spijt gehad van mijn keuze. Mijn band met de Oshawott-lijn is enorm groot. Vechten tegen Team Plasma maakt die band alleen maar sterker. Waag het niet om mijn Pokémon van me af te nemen. Toen Samurott en ik samen Ghetsis hadden verslagen, voelde het echt als een waardig einde van onze reis door Unova. Gelukkig kwam er een vervolg aan ons avontuur. Pokémon White 2 verscheen en wederom koos ik Oshawott voor mijn eerste doorloop, ik kon gewoon niet anders. De Oshawott-lijn is mijn rots in de branding en in Black 2 en White 2 ging het precies hetzelfde. Na vijf jaar is het nog steeds één van mijn favoriete Pokémon.

onbekend

Ik heb geen legendarische Pokémon in de lijst gezet omdat je hier bijna geen band mee op kunt bouwen tijdens het spel zelf. Alleen Victini heeft een special plekje, omdat dit kleine beestje veertig Ultra ballen ontweek en bleef zitten in een Premier Ball tijdens mijn Pokémon Black-avontuur. Er zijn veel redenen om een favoriete Pokémon te hebben. Of deze van de eerste of van de laatste generatie is, maakt niets uit. Een favoriete Pokémon komt voort uit de plezier die je ermee beleeft hebt tijdens je avontuur, het prachtige of juiste verschrikkelijke design, de mogelijkheden die de Pokémon biedt in een gevecht, of uit pure nostalgie. Om eerlijk te zijn hadden er een heleboel verschillende Pokémon in dit lijstje kunnen staan. Aan bijna alle Pokémon heb ik wel goede herinneringen. Wat is jouw favoriete Pokémon of aan welke Pokémon heb jij de beste herinnering?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?