Drie van die: Favoriete Tomb Raider-levels

Tot aan de release van Rise of the Tomb Raider zal ik met een aantal Drie van dies komen omtrent Lara Croft en haar wilde avonturen. Voor deze eerste drie van die heb ik mijn favoriete levels uitgezocht. Hierbij heb ik expres niet meerdere levels van één deel uitgezocht.

TR1/Anniversary: Lost Valley

De eerste Tomb Raider en de Anniversary-remake kennen eigenlijk geen slechte levels. Degene die er voor mij echter bovenuit steekt, is Lost Valley. Dit is het level waarbij je voor het eerst echt een grote puzzel- en zoektocht hebt rondom een grote hal in de grotten. De sfeer is nu nog steeds in de originele versie te proeven. Gooi dan ook nog een T-Rex-gevecht erbij, en je hebt de ultieme TR-ervaring.

onbekend

TRU: The Midgard Serpent

Tomb Raider: Underworld is een topgame die helaas geplaagd was door een paar nare bugs bij release, en daardoor een slechte reputatie kreeg. De game zit vol sfeervolle grootse levels vol met steengoede puzzels, terwijl je meer de Noorse mythologie in duikt. Een favoriet uitzoeken was lastig, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor The Midgard Serpent. Hier voel je jezelf met Lara echt diep in de krochten van oude beschavingen gedoken.

onbekend

TR3: Lost City of Tinnos

Tomb Raider 3 was een aparte titel, die geniale levels had, maar ook beduidend mindere. De eerste levels in India behoren tot mijn favorieten, maar deze worden gepasseerd door het laatste level, The Lost City of Tinnos. Grimmige, gave en unieke sfeer, en met klassieke, goed uitgedachte Tomb Raider-puzzels. Uiteindelijk vecht je ook nog tegen bizarre monsters, en bouwt alles mooi op naar de eindbaas.

onbekend

Ik kan nog wel tien keer een Drie van die maken met drie goeie TR-levels, want echt goed kiezen is bijna onmogelijk. Deze bovenstaande drie levels behoren in ieder geval tot het kleine lijstje van meest memorabele. Wat zijn jullie favoriete TR-levels?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?